Hullámvasút vagy kisiklás?

Közzétéve ekkor: 2018 szeptember 30. 15:06

Pásztor Gábor

Szurkolóit köszönti a győztes hazai csapat

Az első fordulóban a mindig is nagy rivális Ózd ellen hazai győzelem: 25:22. Ugyanezen a napon a Mizse tizenegy fával kikap a Balassagyarmattól: 24:35. A következő fordulóban ugyanettől a Mizsétől nem várt óriási zakót kap a Székács, tizenhárom gólos vereséget szenved: 35:22. A számokból kiindulva most szombaton legalább hússzal kellett volna kikapni a Balassagyarmattól. De szerencsére a sport, főleg a labdajátékok esetében nem mindig a számokból kell kiindulni.

A miklósi legénység sem számolgatott, helyette nemes egyszerűséggel végig több góllal vezetve, meggyőző fölénnyel 31:24-re győzte le a Balassagyarmatot.  Mindez, a három forduló,  a hullámvasutat juttatja az eszembe. Azt a hullámvasutat, amivel kapcsolatosan még a szezon kezdete előtt azt mondta Kovács Béla, az egyesület elnöke, hogy a vezetés mindenképpen szeretné elkerülni. Pontosabban a völgyeket. Nem tette hozzá, de úgy vélem, arra gondolt, a hegyek jöhetnek.

Masszív védekezésből …

... hazai gól

Most akkor felült a csapat a vonatra, vagy egyszeri kisiklásról van szó ?– kérdeztem  a mérkőzés végén Szloska Krisztiánt, a gárda edzőjét. – Ha az utóbbiról beszélünk, mi volt  a feltételezhetően előre be nem tervezett Mizse elleni nagy vereség oka?-

– Nagyon fiatal csapatunk van, sok új játékossal. Konkrétan kilencen kerültek az idény kezdete előtt hozzánk, a gárdának össze kell szoknia, érnie. Tehát a hullámzó teljesítmény egy ideig még nem zárható ki. Néhány idősebb, rutinosabb ember még elkelne, mert igaz a mondás: Fiatalság, bolondság. A srácok keményen és lelkesen edzenek, ügyesek is, de egy egyenletes jó átlagteljesítményt még nem tudnak nyújtani.

Két olyan csapatot sikerült két vállra fektetni, amelyik játékosállománya erősebb, mint a miénk, közben pedig egy viszonylag gyengébb ellen jött egy nagy ruha. Az akarás nem hiányzott akkor sem, mégis megmagyarázhatatlan gyenge teljesítményt nyújtottunk. Ez alól az sem mentség, hogy két sérült rutinos alapemberünk nem játszhatott, hiszen a győzelmeket is nélkülük arattuk.

 Összegezve: hullámvölgyek valószínűleg lesznek még, de nagyon bízom benne, hogy akkorák, mint a Mizse ellen, nem. Utólag az a meccs egyszeri kisiklásnak fog bizonyulni.

Tartottál a Balassagyarmat elleni mérkőzéstől? Egy esetleges újabb vereségtől?

– Kicsit igen, mert tudtam, hogy jó csapat, gyors kézilabdát játszik, s nem voltam biztos benne, hogy magas, nagyon jó képességű balátlövőjüket tudjuk-e semlegesíteni. Készültünk is rá, és nem feleslegesen, elég sikeresen ki tudtuk kapcsolni a játékból. Ez nagyon fontos volt, de a győzelem nem csak ennek köszönhető, hanem annak, hogy az egész csapat parádésan játszott.

Tisztában vagyok vele, hogy egyetlen edző sem szívesen jósolgat, mégis megkérdezem, mit vársz jövő szombaton a Balassagyarmattal ikszelő Balmazújváros ellen.

– Tudjuk, hogy a Balmazújváros is jobb erőket képvisel, mint mi. De úgy gondolom, lelkesedéssel, gyorsasággal ezt a hátrány ki lehet egyenlíteni. Ha akkor is hasonló teljesítmény nyújtunk, mint most, jó és sikeres mérkőzést játszhatunk.

Úgy legyen. Köszönöm a beszélgetést.

Szemtől szembe

Update: Talán mégis inkább hullámvasút és nem kisiklás.  Székács – Balmazújváros 25:32, Nyíregyháza – Székács 23:25


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés