Harcoljunk az M4-esért!

Közzétéve ekkor: 2015 április 30. 11:49

BandiMa, április 30-án 9 órakor sajtótájékoztatót tartott Törökszentmiklóson Rózsa Endre, az MSZP megyei frakcióvezetője. Ennek során tájékoztatta a média jelen lévő képviselőit a Szocialista Párt M4-es autópálya megépítése érdekében eddigi tett lépéseit, illetve ismertette azt a felhívást, amelyben pártállásra való tekintet nélkül meghívta az érintett térség valamennyi polgármesterét és az itt élőket, mindazokat, akik fontosnak tartják az autóút megépülését egy autós demonstrációra. A felhívás szövegét változtatás nélkül közöljük.

 

Autós demonstráció az M4-es autópálya megépítéséért!

 A Magyar Szocialista Párt megyei szervezete folytatja a küzdelmet az M4-es autópálya megépítéséért.

Mint ismeretes, a kormány néhány héttel ezelőtt leállította az autópálya építési munkálatait, és felbontotta a szerződéseket.

Ez azt jelenti, hogy a legjobb esetben is éveket tolódhat az M4-es autópálya megépítése, ha ugyan folytatja a kormány az építkezést.

A gyülekezés helyszíne a Shell kút mögötti út

A gyülekezés helyszíne a Shell kút mögötti út

Lázár János miniszter több alkalommal elmondta az elmúlt hetekben, és kormányhatározat is tanúskodik róla: a kormányzat Szolnok autópálya-hálózatba való bekötésének lehetőségét vizsgálja, arról nem szól a fáma, hogy mi lesz az M4-es Abony-Fegyvernek közé tervezett szakaszával.

Ebben a szakaszban már 40 milliárd forintnyi anyag és munka benne van, most torzóként állnak a felüljáró-kezdemények és műtárgyak a félbehagyott úton.

 Sokadszor jelezzük: ha Szolnokot el is éri majd az autópálya, az nem jelent megoldást a megye keleti fele számára, nem jelent megoldást Törökszentmiklós, Mezőtúr, Fegyvernek, Kisújszállás, Kunhegyes, Karcag és térsége számára.

Újfent felszólítjuk a kormányt: kezdje a keleti nyitást azzal, hogy az M4-es megépítésével nyit Kelet-Magyarország felé, nyit a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők felé.

 Az elmúlt hetekben több eszközzel is felhívta az MSZP a figyelmet arra, hogy az M4-esre szüksége van megyénknek és térségünknek.

Sajtótájékoztatókat tartottam Szolnokon, Törökszentmiklóson és Mezőtúron, rádiókban és tévékben hívtam fel a figyelmet a problémára.

Két héttel ezelőtt tüntetést szerveztünk Szolnokon, és a szolnoki közgyűlésben is téma volt az autópálya.

A demonstráció helye: 111-112 kilométerkő között

A demonstráció helye: 111-112 kilométerkő között

A megyei közgyűlésben azzal a javaslattal éltem, hogy fogadjunk el közös nyilatkozatot az M4-es támogatásáról, a múlt heti ülésen ennek a nyilatkozatnak megtörtént az elfogadása is.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a parlamentben interpellációban kérdezte Lázár Jánost az M4-esről.

A következő lépés pedig egy autós demonstráció megszervezése volt, melyre a jövő héten fog sor kerülni.

A tegnapi napon minden szükséges engedélyt megkaptunk a közútkezelőtől és a rendőrségtől arra, hogy megtartsuk a demonstrációt.

 Az eseményre 2015. május 5-én (kedden) 16 és 17 óra között kerül sor a 4. sz. főút törökszentmiklósi külterületi szakaszán, a felüljáró utáni részen, a Szolnok felé vezető oldalon, a 111. és a 112. km között.

A demonstráció elején Bangóné Borbély Ildikóval tartunk sajtótájékoztatót, majd egy órán keresztül forgalomlassító demonstrációt tartunk.

 A demonstrációra a mai napon az érintett térség valamennyi polgármesterének meghívót küldök – pártállásra tekintet nélkül, hiszen az M4-es közös ügyünk.

A 21 meghívott polgármester között van MSZP-s, fideszes, jobbikos és független is.

 Várjuk a tüntetésre mindazon Törökszentmiklóson és környékén élőket is, akik fontosnak tartják az M4-es megépülését.

A gyülekező 15,30-kor lesz a Shell kút mögötti úton, ahonnan 16 óra előtt rendőri felvezetéssel érkezünk a demonstráció helyszínére.

 Mindenkit hívunk és várunk, hiszen az M4-es autópálya létfontosságú megyénk és térségünk számára.

Általa új munkahelyek, új befektetők érkezhetnek a térségbe – nélküle végérvényesen leszakadhat Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti fele az ország fejlettebb régióitól.

 Ma ez a tét.

Hisszük, hogy pártokon átívelő összefogással komoly jelzést küldhetünk a kormány számára: Jász-Nagykun-Szolnok megyének szükséges van az M4-es autópályára!

 Törökszentmiklós, 2015. április 30.

                                                                                               Rózsa Endre

                                                                                      megyei frakcióvezető


Megosztás

2 hozzászólás

 • BÓDI ZSOLT says:

  M4 mielőbbi megépítése szükséges, hiszen hetente súlyos balesetek történnek Budapest, Szolnok, Debrecen vonalon. (Ezt a vonalat ismerem) Hozzáfogtak az építéséhez igen nagy elánnal, majd mindenki által ismert okok miatt a kormányzat megállítatta az építkezést.
  Akik az ügyben éritettek tudniuk kellett, hogy túláraztak, avagy sem!
  Még sohasem hallottam olyat, hogy nekifogtak egy országlakosságát érintő építkezésnek és félbehagyták! Ugyanakkor a miniszterelnök Zalaegerszegen, az ottani régiónak autóutat igér, következő mondatában már atópályára helyesbít! Az M4 megépítésére nincs pénz, Zalaegerszeg felé van a következő napon!
  Ne lakosság igya a levét a személyeskedő csatározásnak. Tiszapüspökiben ott áll egy hídkezdemény, Törökszentmiklós határában felüljáró kezdemények, mind az enyészetté válik. Sürgősen folytatni kell az építkezést, nem pedig azon gondolkodni, hogyan őrizzék meg a torzók állagát, hiszen azt is a néppel fizetettnék ki! 40 milliárd már oda van, van valami látszatja, az állagmegőrzésnek csak ára lesz!
  Jut eszembe, akik az építkezést engedélyezték, azokat nem vonják felelősségre!
  Tudomásom szerint rengeteg „drága” tanulmány készült már Magyar honban, egyikben sincs leírva ilyenkor mit kell tenni???

 • Rózsavári László says:

  Gyalázat, hogy két ember megromlott viszonya fölülírhat negyven milliárdot! A mi pénzünkből! Ráadásul minket löknek a gödörbe azzal, hogy kirekesztenek bennünket a fejlődés, emelkedés lehetőségéből!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés