HANTA ÉS A BANDA

Közzétéve ekkor: 2017 február 12. 10:07

RÓZSA

 

ÁGNES ROSTA·2017. FEBRUÁR 11.

EGY ORSZÁGÉRTÉKELŐ BESZÉD MARGÓJÁRA.

hantaNÉZEM A TV-T, OTT IS AZ M1-ET. JÓL ÖLTÖZÖTT EMBEREK BESZÉLGETNEK A SEMMIRŐL, MAJD FELTŰNIK A HÁTTÉRBEN A BAZÁR BELÜLRŐL. TELE  MINDEN SZÉK.

VÁRNAK.

VÁROK ÉN IS. NÉZEM, AMIT MUTATNAK, ÉS CSAK ÁMULOK. JÉ ! AZ ELSŐ SORBAN KIK IS ÜLNEK VIGYOROGVA? HÁT A VOLT “ÁLAMFŐNK” ÉS FELESÉGE. NA DE HOL A MOSTANI? NEM LÁTOM. MAJD OTT VAN DALMA ASSZONY  IS, MERT ŐT MEG KELLETT HÍVNI. NE KÉRDEZD, MIÉRT, DE OTT A HELYE. ITT-OTT FELTŰNIK MÉG EZ + AZ A BANDÁBÓL .  MAJD JÖN A BANDAVEZÉR. ÖRÖMKÖDÉS, É ÖLELGETÉSEK,  ÁLKÉZCSÓKOK ..

VÁROM, MIT MOND.

20 PERCIG HALLGATOK IS ANNYI ÖSSZEVÁLOGATÓT SÜLETLENSÉGET, MINT MÉG SOHA. VAN ITT MINDEN, AMI NEM RÓLUNK SZÓL. KORREKTSÉGEN ALAPULÓ DEMOKRÁCIA , AZ NINCS. EGYIK SEM, SE KORREKTSÉG SE DEMOKRÁCIA . VISZONT VAN SOROS GYÖRGY, SZIDOM IS MAGAMBAN KEMÉNYEN, ARRA KÖLTÖTTE A PÉNZÉT, HOGY ILYEN BUTASÁGOKAT MONDJANAK. EZT TANÍTJÁK VALAHOL, VAGY CSAK ÚGY TEREM A BOKOR ALATT? JA, ÉS A LIBERALIZMUS SEM MARADHATOTT KI.

NA, ITT EZUTÁN PICIT ELSÜLT EGY-KÉT MOSOLY, OLYAN KINEVETEM MAGAM, HA KELL  AZTÁN HALLOTTAM A TÖRTÉNELEMRŐL VALAMI ZAGYVASÁGOT, DE NEM ÉRTETTEM.  HÁT HIÁBA, ENGEM NEM SOROS PÉNZÉN TANÍTOTTAK. EZ LEHET A BAJ. KÖZBEN LÁTOM, JÓL SZÓRAKOZNAK A MEGHÍVOTTAK A SEMMIN. A BANDAVEZÉR BEKEMÉNYÍTETT. JÖN A HARC AZ IDÉN BRÜSSZELLEL. MERT EZEK ELVESZIK A RIZSACSÖKKENTÉST, BELESZÓLNAK A MUNKAHELY TÁMOGATÁSBA, PEDIG ITT KÉREM 6 ÉV ALATT SZÜLETETT 700 EZER ÚJ MUNKAHELY. KÖZMUNKAHELY! OLYAN SZEMETELŐS EGY ORSZÁG VAGYUNK,  FOLYTON KELL GYOMLÁLNI, TAKARÍTANI, ÉS GALLYBÓL IS SOK VAN. JA! MEG A POLGÁRMESTEREK JELENTŐS RÉSZÉNEK IS VAN PÁR HOLD FÖLDECSKÉJE,  ODA IS KELL A DOLGOS KÉZ.

A BANDAVEZÉR ARRÓL NEM BESZÉLT, AMI ITT AZ ELMÚLT ÉVBEN TÖRTÉNT. AZ LÉNYEGTELEN, SZÓRA SEM ÉRDEMES. MÉG SZÓ VOLT A MIGRÁNSOKRÓL, AKIK BOLYONGANAK AZ UNIÓBAN, S  AKIK  NEM IS MENEKÜLTEK.  A MENEKÜLTEK MAJD MOST JÖNNEK HOZZÁNK:  AZ ANGOLOK, HOLLANDOK, NÉMETEK, OLASZOK. ŐKET BEFOGADJUK MAJD.  ELGONDOLKOZTAM, A FIATALOK, AKIK KIMENTEK DOLGOZNI A FENTI ORSZÁGOKBA, AZOK IS HAZAMENEKÜLNEK MAJD?

DE MINDENKI NYUGODJON MEG, NEMSOKÁRA LESZ MINDENKINEK MUNKÁJA!  HA MÁSHOL NEM, HÁT OTTHON. JÓ, EZT ÉN MONDOM.

ELLENZÉK SINCS, MONDTA, S TALÁN EZ VOLT AZ EGYETLEN IGAZSÁG A BESZÉDBEN.

VISZONT AZ MÉLYEN SÉRTETT, HOGY A MAGYAR EMBER KENYERÉN AKÁRMILYEN VASTAG IS A VAJ, ELÉGEDETLEN.

NEM LENNÉK ÉN ELÉGEDETLEN, HA MEGFIZETHETŐ KENYERÜNK LENNE, MEGVEHETNÉNK RÁ A VAJAT, HOZZÁ TEJ IS JUTNA, ÉS RENDES FŐTT ÉTEL KERÜLNE AZ ASZTALOKRA DÉLBEN ÉS ESTE IS. NEM VÁGYOM ÉN ÁFA-CSÖKKENTETT VADHÚSRA ÉS HALRA –  ERRŐL UGYAN NEM VOLT SZÓ  DE ELŐTTE PÁR ÓRÁVAL BEJELENTETTÉK.

VÁGYOM VISZONT IGAZSÁGRA! VÁGYOM ARRA, HOGY NE KELLJEN RETTEGNI, HOGY BEVEZETIK-E   MINDEN ÁLLAMPOLGÁRRA AZ EGÉSZSÉG HOZZÁJÁRULÁSI ADÓT, AMELY 1 FŐRE HAVONTA 11270 FORINT LENNE. HA VALAKI NEM FIZET SE, ORVOSI ELLÁTÁS, SE GYÓGYSZER NEM JÁR MAJD NEKI. MINIMÁLBÉRBŐL, NYUGDÍJBÓL, KÖZMUNKÁSBÉRBŐL KI TUDJA EZT KIFIZETNI MAJD?  EZEKRE LETTEM VOLNA KÍVÁNCSI. MEG ARRA, HOGYAN IS LESZ TOVÁBB. HISZEN NEM MENTETTEK DEVIZAHITELEST, CSAK MONDJÁK, NINCS ELÉG MUNKAHELY, ZSEBBŐL FIZETIK A DOLGOZÓKAT, MEGALÁZZÁK A NYUGDÍJASOKAT. BÉKÉRE ÉS NEM ÚJABB KERÍTÉSRE VÁGYOM. NEM AKAROK MÁST, CSAK, HOGY VÉGRE FELÉBREDJEN A MAGYAR, ÉS KIÁLLJON KI MERJEN MENNI AZ UTCÁRA, S NE CSAK A MAGA ÉRDEKEI VÉDELMÉÉRT, HANEM MÁSOKÉRT IS. NEM AKAROK MÁST, CSAK LÉTBIZTONSÁGOT. AZZAL A TUDATTAL ÉLNI, MÉG AMI HÁTRA VAN, HOGY IDÉN MÁR SENKI SEM FOG ÉHEN HALNI, MEGFAGYNI AZ OTTHONÁBAN, LESZ MINDENKINEK FÁRA, SZÉNRE PÉNZE, SENKINEK NE KELLJEN HIDEG LAKÁSBAN ÁTVÉSZELNI A TELET. TUDJON MINDENKI KENYERET VENNI, S A KENYÉRHEZ JUSSON MINDEN, AMIRE SZÜKSÉGE VAN EGY EMBERNEK. NE CSIRKENYAKBÓL KÉSZÜLJÖN A PÖRKÖLT. MÁR HA KÉSZÜL. JUSSON ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS MINDENKI ASZTALÁRA. NE LEGYEN GOND AZ SE HA GYÓGYSZERT KELL VENNI.

PERSZE EZEK ÁLMOK, EZEKRŐL SZÓ SEM ESETT.

TELI HASSAL, LUXUS KOCSIKBAN ÉRKEZVE EL SEM TUDJÁK KÉPZELNI,  MILYEN GYALOG JÁRNI A MUNKAHELYRE, MERT MÉG BÉRLETRE SEM FUTJA A FIZETÉSBŐL.

JÓKEDVŰEN SZÓRAKOZTATTA AZ Ő BANDÁJÁT, AKIK VAGY ALUDTAK, VAGY MOSOLYOGTAK A SZAVAIN.

A KÉRDÉS MÁR CSAK AZ, HOGY AKIK NEM TUDTAK MOSOLYOGNI, AZOK MIKOR EMELKEDNEK FEL, ÉS MONDJÁK, ELÉG VOLT!

JÖN A TAVASZ, NAGYTAKARÍTÁS KÉNE, ORSZÁGOS!

AZ ELMÚLT ÉVEK MOCSKÁT KI KÉNE TAKARÍTANI. FIATALOK, SEGÍTENÉTEK?

                                                                                                                                                    ROSTA ÁGNES

MAGYARORSZÁG 2017. 02. 11.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .



Hirdetés