Hangulatos görög est a kulturális központban

Közzétéve ekkor: 2014 november 7. 15:13

November 6-án harmadik alkalommal került sor az Ipolyi Kulturális Központban egy másik nemzet bemutatására. Ez alkalommal egy görög estre szólt a meghívás, amely folyamán az érdeklődők e nép hagyományaival, ételeivel, dalaival, táncaival ismerkedhettek.

DSCF2588

A délután négytől este kilencig tartó program első részeként  a szervezők „ókori” kézműves foglalkozásra várták elsősorban a fiatalokat, de hamar kiderült, hogy szép számmal akadtak felnőttek is, aki kedvet kaptak egy-egy szuvenír, ékszer, képkeret elkészítéséhez.

DSCF2642

Az est „fénypontjának” az előzetes meghirdetés szerint Stefanidu Janula és zenekara koncertje ígérkezett, ami a gyakorlatban nem is igazán koncert lett. Igaz, az énekesnő kezdésként előadott néhány szép görög dalt, de ezután rendhagyó fordulat következett be. Az együttessel érkezett egy táncoktató is, aki táncba hívta a közönséget, és közvetlen stílusával, hangulatteremtő egyéniségével sokakban lelkes partnerekre is talált.

DSCF2620

Bemutatóval egybekötött tánctanítás kezdődött, amelyből a kezdeti bátortalanságot követően nagyszerű hangulatú görög táncház kerekedett. Ehhez szolgáltatta  koncert helyett az élőzenét a művésznő és triója.

Az est házigazdája, Ácsné Varga Andrea elégedett volt, sikeresnek tartotta a rendezvényt: „Mintegy 150 érdeklődőnk volt a délután és este folyamán, elsősorban fiatalok jöttek, de más korosztályok is szép számmal képviseltették magukat. Úgy tűnik, elégedettek voltak az általunk kínáltakkal, kellemes hangulat alakult ki. Ehhez jelentős mértékben járult hozzá Stefanidu Janula és „csapata”, akikre nem véletlenül esett a választásunk. Nagyon jó hírük van, más művelődési házakban dolgozó kollegáink javaslatára hívtuk meg őket. A program összeállítása, megszervezése sok időt és energiát igényelt, de most már nyugodtan mondhatom, megérte. Boldognak érzem magam, mert erőfeszítéseim nem voltak fölöslegesek.”

DSCF2584Az est folyamán az ínyenceket görög ételbár- gyros, görög fánk – várta,  az erre igény tartóknak a belépőjegy mellé ajándék hennafestés dukált.

Pásztor


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés