Hallgass a szívedre, ne szavazz a Fideszre!

Közzétéve ekkor: 2018 március 9. 9:47

Nem akarok én befolyásolni  senkit, kire szavazzon, azt folyamatosan teszik a politikusok. Én csak  egy kisnyugdíjas vagyok, igaz, a felháborodott fajtából.

Aki nem felejt!

Nem felejtem el, mit vettek el tőlem és honfitársaimtól az elmúlt 8 évben. Kevés időm van már e Földön, nem tudom kivárni, hogy 2050 -re utolérjük-e Ausztriát vagy sem. Addigra én már el is porladok. De ez magánügy.       

Viszont nem magánügy, hogy 28500 forint a nyugdíjminimum, amihez hozzárendelik a szociális ellátásokat is.  Elvették a gyógyszerekhez való jogunkat, s nem csak nekünk, nyugdíjasoknak, hanem a még aktív dolgozóknak is. Több száz gyógyszert tettek át recept nélkülivé, amivel az árukat az egekbe vitték. 

Elvették a rokkantak nyugdíját, járadékot vagy  ellátás kapnak. Nem mindegy ám! Megszüntették a korkedvezményes, korhatár előtti nyugdíjakat. A szolgálati nyugdíjakat elvették, szolgálati járandóságot csináltak belőle, és még meg is adóztatják. De nem sorolom, hiszem, mindenki tudja kitől mit vettek el!                                                             

Viszont ez a mostani téli rezsitámogatás mélyen megalázó és kirekesztő! 12000 forintot kap, aki gázzal vagy távfűtéssel fűt. Mindebből nem részesülhetnek azok, akik fával, szénnel vagy villannyal fűtenek. Csak és kizárólag a szociálisan rászorultak kaphatnak majd valahogyan támogatást. Na és a többiek? Ők nem tagjai ennek az országnak? Ők nem jogosultak a támogatásra? Fát, szenet beszerezni időben az elmúlt években nagyon nagy nehézséget jelentett, nemcsak azért, mert ijesztően megdrágult, hanem azért is, mert hiánycikk lett.

Tegnap a kormányinfón Lázár János úgy nyilatkozott, hogy ez csak a lakosság kb. 10 %-át érinti. Nem tudom, igaz-e ez a szám. Tételezzük fel igaz. Akkor ezeknek a honfitársainknak miért is nem jár ez a hatalmas támogatás? Ők mennyivel alacsonyabb rendű állampolgárai ennek az országnak? Akik viszonyt nagyfogyasztók,  gázzal fűtik a több száz négyzetméteres házukat, őket megilleti majd ez az összeg.

Felháborító különbséget tesznek városi és falusi honfitársaink között.  Mint ahogyan a nyugdíjasok között is. Miért is kap az a nyugdíjas 10000 forintos Erzsébet utalványt, akinek több százezer forint a nyugdíja ? Miért is kapnak megint a határon kívül élők?  Miért nem lehet azt elosztani a 100000 ezer forint alatt élők között? Tegnap Lázár János elismerte, 60000 forintból nem lehet megélni egy közmunkásnak. Hány közmunkás és hány nyugdíjas él ennél kevesebből? A Fidesz megvonva tőlük az élethez való jogot.

Ezért is javaslom:  Hallgass a szívedre, és ne szavazz a Fideszre!  Anno ők kampányoltak ezzel a szöveggel, igaz a “ne” hiányzott a kampányszövegből. De most kell oda! 

Élhető, igazságos Magyarországot akarunk! 

Rosta Ágnes

                                                                                                                     


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés