Folytatódik az M4-es építése Szolnok és Fegyvernek között

Közzétéve ekkor: 2018 január 24. 17:25

Pásztor Gábor

Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter országjáró körútján ma Szolnokra érkezett. Sajtótájékoztatóján azt mondta,hogy a Modern Városok Program (MVP) 3500 milliárdos keretéből Szolnok 224 milliárd forintot kap fejlesztésekre.

Fotó: StartHírek

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szolnok bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba – az M4-es kiépítése – kiemelt fontosságú  feladat.. Ennek becsült összege 207 milliárd forint, tavaly 45,5 milliárd forintot már kifizetett a kormány. A közte és a város között három éve született megállapodás  tartalmazza az M4-es autóút Budapest-Cegléd közötti szakaszának mihamarabbi megépítését, amihez már a Szolnok-Fegyvernek félbemaradt útszakasz folytatását is tervezik.

A kormány és a város tervei között egy új Tisza híd építése is szerepel, amit a város a Csáklya utca környékén szeretne felépíttetni. Ez komoly pénzbe, mintegy 30-40 milliárd forint körüli összegbe kerülne, de a  beruházás nagyon fontos lenne. Az ide szánt 224 milliárd forint minden fillérjének megvan már a helye, az építések előtanulmányai készen vannak. Ha megépül a Fegyvernekig haladó M4-es útszakasz, északi elkerülőként sok terhet levehet a szolnoki utakról, a híd pedig megoldaná a Szandaszőlős irányában a közlekedést.

Szóba került még a zsinagóga felújítása, egy új sportcsarnok, iskola és szálloda építése, elektromos buszok üzembe állítása, de a miniszter jelezte, csak az előkészítést követően dönt  arról a kormány, hogy a felsoroltak közül mit lehet finanszírozni

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés