Folytatódik az M4-es építése Szolnok és Fegyvernek között

Közzétéve ekkor: 2018 január 24. 17:25

Pásztor Gábor

Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter országjáró körútján ma Szolnokra érkezett. Sajtótájékoztatóján azt mondta,hogy a Modern Városok Program (MVP) 3500 milliárdos keretéből Szolnok 224 milliárd forintot kap fejlesztésekre.

Fotó: StartHírek

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szolnok bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba – az M4-es kiépítése – kiemelt fontosságú  feladat.. Ennek becsült összege 207 milliárd forint, tavaly 45,5 milliárd forintot már kifizetett a kormány. A közte és a város között három éve született megállapodás  tartalmazza az M4-es autóút Budapest-Cegléd közötti szakaszának mihamarabbi megépítését, amihez már a Szolnok-Fegyvernek félbemaradt útszakasz folytatását is tervezik.

A kormány és a város tervei között egy új Tisza híd építése is szerepel, amit a város a Csáklya utca környékén szeretne felépíttetni. Ez komoly pénzbe, mintegy 30-40 milliárd forint körüli összegbe kerülne, de a  beruházás nagyon fontos lenne. Az ide szánt 224 milliárd forint minden fillérjének megvan már a helye, az építések előtanulmányai készen vannak. Ha megépül a Fegyvernekig haladó M4-es útszakasz, északi elkerülőként sok terhet levehet a szolnoki utakról, a híd pedig megoldaná a Szandaszőlős irányában a közlekedést.

Szóba került még a zsinagóga felújítása, egy új sportcsarnok, iskola és szálloda építése, elektromos buszok üzembe állítása, de a miniszter jelezte, csak az előkészítést követően dönt  arról a kormány, hogy a felsoroltak közül mit lehet finanszírozni

Szemtől szembe


Megosztás

1 hozzászólás

  • szolnoki mérnök says:

    Már ez évben el kellett volna kezdődni az M4 Szolnokot elkerülő út tovább építése. A munka a csiga tempójával vetekszik. Se az abonyi becsatlakozásnál, se a 32-es úton, se a besenyszögi úton, se a nagykörüi úton látványos munkavégzés nincsen. Meddig megy még a félre beszélés a megvalósításról.
    A Csáklya úti híd , ha már meg lenne, akkor is késésben lenne. Erről volt már korábban is hasonló bejelentés. Én úgy vélem, hogy a kormány két -három évvel előbb teszi meg a nagyhorderejű bejelentését. Erre már korábban is volt hasonló példa. Például a Tiszaligeti strand, MÁV pálya, MÁV uszoda. Most meg itt a szandaszöllősi elkerülő út is. Ha ezek 2022-ben elkezdődnek , örülhetünk. Addig meg százával halnak meg az emberek a 4-esen, mert valakinek így tetszik. Szomorú ez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .



Hirdetés