Folytatódik a cserdiek diadalútja – jönnek a „cigánykonzervek”

Közzétéve ekkor: 2015 december 1. 16:59

Újra hallat magáról a többségében cigányok lakta baranyai falu. Jönnek a cserdiek által termelt zöldségekből készült konzervek, most azonban egy kis segítség kell nekik: a véleményünket kérik.

youtube

A felhívást az Abcúg szúrta ki a település Facebook-oldalán. Mielőtt azonban a részletekbe belemennénk, érdemes felidézni, miről is vált ismertté az elmúlt években a baranyai település.

Cserdi az a falu, amely a teljes összeomlás széléről fordult vissza pár évvel ezelőtt, miután a roma származású Bogdán László lett a település vezetője. Akkor még a falu második volt a bűnözéssel leginkább fertőzött magyar települések listáján. A polgármester első nagy port kavaró akciója a “köcsögmentesítés” volt: egy csomó roma fiatalt és a szüleiket börtönlátogatásra vitt, hogy lássák, milyen sors vár arra, aki tisztességtelen utat választ. Az akció ugyan nem aratott osztatlan sikert – az Amnesty International például buta, homofób lépésnek nyilvánította – az eredmények azonban Bogdánt igazolták. Pár éve még hatszáz bűneset volt a faluban egy évben, Bogdán ténykedése óta mindössze nyolc. De ez nemcsak a börtöntúrának volt köszönhető. A polgármester azt a célt tűzte ki, hogy értelmes célt és munkát adjon a romák kezébe, és érdekeltté tegye őket abban, hogy jó munkát végezzenek.

Romák és magyarok együtt fóliasátrakat kezdtek építeni a faluban, hogy az ott megtermelt javakat értékesítsék, és ha marad, adományozzanak is belőle. A munkában mindenki, a polgármester is részt vállalt, és ez így van a mai napig is. Aki lóg, vagy hibázik, annak következetes büntetés jár, aki jól dolgozik, annak dicséret.

A termelés pedig beindult, évről évre egyre több zöldség és gyümölcs marad. Sokáig az ittenieknek adományoztak, most már ők visznek adományt máshová. Például a Pécsre és Budapestre, a szegényeknek.

A falu pedig teljesen átalakult, hidat, játszóteret építettek, felújították a település épületeit, és a holokauszt-emlékművet is. Azok a fiatalok pedig, akik jól tanulnak, és járnak templomba, 50 ezer forint jutalmat kapnak év végén.

Mára minta lett a cserdi példa, sorra járnak újságírók, politikusok, érdekvédők a faluba, Bogdán László pedig rengeteget utazik, külföldön is tart előadásokat. És továbbra is tele van tervekkel. A nyáron az Origónak mesélt legújabb ötletéről, egy új márka, a Lasipe létrehozásáról. A szó azt jelenti jóság. Az volt a terv, hogy cigánylecsót, savanyúságot, szilvalekvárt készítenek, üvegekbe rakják, ami Lasipe név alatt kerül majd az üzletekbe. Nos, a projekt jól áll. Bogdán a Facebookon tette közzé a hétvégén a logóterveket, és arra kéri az embereket, hogy nyilvánítsanak véleményt, lájkoljanak, segítsenek eldönteni, melyik címkevariáció kerüljön az üvegekre.

Mutatnánk a kedvenceinket, a többit pedig megtekinthetitek itt. Reméljük, mielőbb a boltokban láthatjuk viszont a cserdi portékákat.

Készülnek a cigánykonzervek Fotó: Facebook

Készülnek a cigánykonzervek Fotó: Facebook
 

Készülnek a cigánykonzervek Fotó: Facebook

Készülnek a cigánykonzervek Fotó: Facebook
 

NLCAFÉ

Hozzászólások /Facebook/
 
 

Miklós István Kardos Roma honfitársak,miért nem ezt a polgármestert választjátok önkormányzati vezetőtöknek?Mutatnan munkát lehetőséget a felemelkedéshez,és még el sem lopná a pénzeteket!

Zoltán Lengyel Nagyon ügyes! Az asszonyt rá is uszítom ezekre a termékekre. Feltéve, ha találkozik velük. Gratula a kiváló dizájnért!

Erika Klinko Ennek kellene nagyobb hírverés!Nem a hazugságoknak.
Barta Imre Ez csodálatos,hajrá cserdiek,biztosan vevőtök leszek,ha nem jut el a termék Pestre akkor utazok érte !
Bori Kleyer Hajrá cserdiek! Gratulálok! küldjétek az árut, várjuk!
Somogyi Gabi Nagyon becsűlendő az összefogás!! Gratuláció a polgármesternek!!!
Júlia Matkovics Júlia Gelencsér Annyira jo érzés mikor ilyen cikket olvashatok!!! Rengeteg jot hallottam a Polgármesterről,láttam TV-ben nyilatkozni,már akkor teljesen meghatodtam Tőle.Végre,látjátok,hogy igenis érdemes a cigányságbol kiemelni azokat akik tehetségesek,tanittatni kellBővebben
Vlacsil Ferenc A cigányság felemelkedésének egyetlen lehetősége a,az alulról jövő kezdeményezés.Az úgynevezett roma politikusoktól semmi jót ne várjanak! A cserdieknek csak gratulálni lehet !!!
Zsuzsanna Nagy Büszke vagyok csapatunkra, hogy egyetlen fanyalgó hozzászólás sem volt. A cigányság felemelkedésének akadálya a jelenlegi vezetésen kívül a cigányság vezetői, akik éppoly lelketlenül lopják meg sokat szenvedett cigány társainkat, mint az ország vezetői.
Mária Nyesténé Takács Sok cigány ismerősöm van, de kevés az ismeretem, amit igyexem pótolni.Soha nem ítélkezem, nem képzelem magam Istennek.
Zsuzsanna Nagy Csak tisztelni kell bennük az embert, magyar honfitársunkat, és nem elvenni tőle, hanem mindaddig pozitív diszkriminációval támogatni, amíg megérdemelt helyét el nem foglalta a társadalomban.
Gulácsi Anna Ilona Mélyen tisztelem ezt a nagyszerű EMBERT!!!!
Virág Ági Én is tisztelem !
Eva Varga .. és én is, megmutatta az utat, ezek meg tesznek rá!…((
Manekné Belovai Mária Gratulálok! Azzal tudok segíteni, hogy megosztom.
 


Megosztás

112 hozzászólás

 • Rozsnyai Sándor says:

  Örömmel látom Bogdán Urat a TV-ben.Őszintén leírom hasonló példát szűkebb családi körben láttam.Katonatársak voltunk Cegléden 1963-65 között. Sanyi barátomnak (később a komám lett) mivel cigány fiú volt Csoki lett a ragadvány neve..Annyira megszoktuk, hogy egymás között sokáig így is volt. Egy alkalommal két gyerekükkel nálunk voltak és az én fiaim Csoki bácsinak szólították, ahogy megszokták.Engem Rozsdásnak neveztek a „seregben”. Gyerekei sírva fakadtak mikor apjuk ragadványnevét meghallották.Elmondtuk honnan erednek a nevek és engem is szólítsatok Rozsdás bácsinak.Szóval a bántás sokszor közel áll hozzánk, emberekhez.A lényeg csoki komám mindkét gyermekét taníttatta.Vállalkozó lett. remek üzleti érzékkel irányította cégét.Építési vállalkozóként ritka megbízható partnere volt vásárlóinak.TEHÁT MINDEN KIEMELKEDÉSNEK ALAPJA A TANULÁS. Unokái felsőfokú intézményekben tanulnak.Ezt ismerte fel Bogdán Úr és át is tudja adni kiváló példával .Ez hiányzik máshol is.Sok a duma és az alaptalan pöffeszkedés ha pénzhez jut némelyik.Több tanítványomat támogattam , hogy a 8 osztályt elvégezze és a megalázó megjegyzéseket fel tudják dolgozni. Júniusban kedves barátom elhunyt, mindig felnéztem rá. Hiányzik. Akik érdemesek a támogatásra segítsük őket.Tavasszal leutazok meglátogatom a cserdieket. Érdekel a tevékenységük.

  • Berecz Lászlóné says:

   Dr.Gémesi János! Ön eléggé tájékozatlan Cserdi ügyben! Ők dolgoznak, termelnek, eladják náluk nincs segély, tehát az 50000 ft.a bevételükböl fedezik! Gratulálok a Cserdieknek, csak így tovább!

 • dr. Gémes János says:

  Megdöbbentem, hogy Cserdiben jutalmazzák, azaz pozitív módon – nyilván közpénzből – diszkriminálják a templomba járást. Ez a szekularizált állami és önkormányzati intézményekre is kötelező vallásszabadság durva megsértése. Az adóforintok ilyentén felhasználását követheti, hogy ötvenezer forintot az is kaphat, aki mosolyog Cserdi polgármesterére. Visszataszítónak és megszüntetendőnek tartom ezt a gyakorlatot.

  • Sztojka Szilárdné says:

   Nem olvasta figyelmesen a cikket, pedig a „dr.” a neve előtt van. Olvassa el Berecz Lászlóné Önnek szóló válaszát. Jó néhány interjút láttam vele, megérdemli a tiszteletet.

 • Zadravecz Ibolya says:

  Minden tiszteletem a Polgármesternek és a falu népének.Példát lehet venni róluk.Ezt kell reklámozni ez fejlödés és siker nem pedig rombolás és vesztesség.Gratulálok és nagyon sok sikert kívánok a Cserdieknek.

 • Bakán István says:

  Először is gratulálok a falunak , további sok sikert ! A címkére tett javaslatom , mindenképp látszódjon a termék !

 • Bakán István says:

  Szép napot !
  Elöljáróban gratulálok a falunak , további sok sikert kívánva !!! A címkére vonatkozóan én is azt javaslom , mindenképpen látszon a termék . Üdvözlettel István

 • Kurucz Jánosné says:

  Sok szeretettel gratulálok a Cserdieknek és a Polgármester úrnak ! Nagyon tets?zetős az áru szívesen vásárolnék belőle. Remélem hamarosan találkozhatok a készítményeikkel. Addig is sok sikert ,kitartást , ötleteket kívánok!
  Az átlátszó üvegekre szavazok !

 • Streogva says:

  Először is gratulálok a polgármesternek az eddig végzett nagyszerű és irányt mutató munkájáért és a kezdeményezéseiért!
  Szerintem az egyszerűbb letisztult cimke a jobb választás, vagyis átlátszó üveg a cimke lehet szines. Semmiképpen sem festett üveg, a vevő látni szeretné, hogy mit vesz. A kovászos uborkásak JÓK.

 • Kövér Sándor says:

  A földet mindegy,hogy milyen nemzetiségű emberek művelik,ha szorgalmasak és értenek a munkához,akkor ha nehezen is,de meghozza
  a gyümölcsét.A hangsúlynak ezen kell lenni és a következetesen tisztességes munka végzésen.Szerintem ezek az emberek többségben így dolgoznak, azért sikeresek. Tiszteletem a nehéz munkájukért!

 • Vigh Lajos says:

  Vevő leszek. Jó a dizájn. Ismerve bizonyos előitéleteket én is olyan kiszerelést választanék, ahol látszik a beltartalom. További sok sikert a Falunak és minden dolgozónak

 • Lakatos Péterné says:

  Jó lenne, ha példát vennének más hasonló falvak is Cserdi falu szorgalmas embereiről, és a vezetőjükről.Ügyes ötlet ez a többlet feldolgozása konzervnek.Mikor ez jól beindul, egyre több szorgalmas embernek ad munkát,biztos megélhetést, és talán lehet majd gépesíteni is.A Polgármester Úr minden elismerést megérdemel.

 • Rezes Ede says:

  Maximális respect! Bogdán úr példát mutat az országnak, világnak. Hite, igyekezete, eltökéltsége, tisztasága magával ragadó. Ha jól emlékszem már többször próbálták politikai pályára csábítani, de nem hagyja el az övéit, dicséretes, csak így tovább. Az indiai nagykövet is kitüntette, de megmaradt földönjáró. Köszönet érte!

 • H Zsolt says:

  Az önök polgármestere, egy csillag amely utat mutat, nem csak önöknek, hanem mások számára is…megmutatja, hogy tenni akarással mit leht elérni! Azok a roma emberek akik ezt felmutatják szintén példák: A magyar emberek azért gondolnak rossz érzéssel általánosan a romákra mert mindannyiójukat ingyenélőknek hiszik…erre tessék itt az ellenpélda. Sok siket kívánok további munkájukhoz!

 • Szabó István says:

  Mindig hittem, hogy nem igaz hogy az emberek a származás vagy bőrszín alapján vetnek meg, vagy szeretnek valakiket, hanem a tetteik alapján kárhoztatnak vagy dicsérnek. Örömmel olvastam a sok elismerést, méltatást amit ez a derék Bogdán László maximálisan megérdemel. Biztos vagyok benne hogy lesznek követői, illetve itt tudtam meg hogy vannak más cigány közösségek is akik szintén önálló termelést folytatnak.
  De vigyázat! Vannak ellendrukkerek. Méghozzá azok akiknek nem érdeke hogy az ilyen kezdeményezések eredményesek legyenek, hogy az emberek ne nyilatkozhassanak ilyen elismeréssel mint itt, az értékeket létrehozó cigányokról. Tudjuk hogy ezek az ellendrukkerek kevesen vannak, de annál hangosabbak, erőszakosabbak. Minden áron rasszizmust akarnak az emberek nyakába varrni.
  Mivel az előttem írók már minden méltatást megtettek és örömüket fejezték ki a sikeres projekttel kapcsolatban, én csak csatlakozni tudok hozzájuk, további sikereket és erőt kívánok Bogdán Úrnak a folytatáshoz.

 • Seress Gábor says:

  Gratulálok a munkájukhoz! Sok sikert az egész közösségnek. Én személy szerint fogom vásárolni a termékeiket tudván ,hogy ezzel is segítek. Nagyon jó lenne ez a példa elterjedne az egész országban,hogy felemelhesse azon embereket ,akik eddig reménytelen helyzetben voltak ,vannak.

 • Kovács Ferenc says:

  minden az Anyegin múlik..MI lösz az ára??? mert a legjobbat SE! lehet megvenni, ha nincs rá ölég keret a családi költségvetésben…

 • Berta Rózsa Ilona says:

  A lehető legjobb ember került a közösség élére! Kezdetnek a cimke alapszínben az üveg tartalmához való igazodást gondolnám jónak. Az uborka pl fehér és kevés feilíratos legyen,mert önmagában is étvágy gerjesztő a tartalma. A lekvár lehet tarkább.
  Debrecenben van egy református piac.Egyháztáji piac, Széchenyi kerti református templom udvarán,kéthetente. A Református Szeretetszolgálattal kellene felvenni pl a kapcsolatot,hogy milyen módon juthatana ide is el a termék.

 • Nyáry Mariann says:

  A Jóisten segítse önt Polgármester úr, erőben, egészségben, még nagyon sokáig!
  Ön egy kivételes ember, gratulálok az elért eredményeihez!

 • Uherkovich Ágnes says:

  Vizuálisan javítani kellene a konzerv cimkéken,
  Szilvalekváron SZILVA legyen, ne paprika–más a LOGÓ és más a TERMÉK……..
  esetleg más nyelven is?angol???cigány,,,,,

 • Fenyvesi Tamás says:

  Sok rossz tapasztalatom van a cigányokkal kapcsolatban, mint sok más embernek is. Ezen mindannyiunknak nehéz felülemelkednünk. Van, akinek nem is sikerül, és rasszistává válik. Bogdán úr, minden tiszteletem az Öné az alapján, amit eddig láttam Önből. Kérem, legyen türelmes és megértő a szélsőséges emberekkel szemben. Jó részükkel egy egész élet tapasztalata mondatja azt, amit mond. Persze, hülye az ilyen ember. De ezt is meg kell érteni. És akkor egyszer majd szépen elkezdünk egymás felé közelíteni. Bár, nem is. Szerintem Önnel ez már el is kezdődött.

  A termékek közül nekem minden esetben az tetszik, ahol kevés felületet fed a papír, és jobban látszik a tartalom. 🙂 Minden jót!

 • Meta Kinez says:

  Tisztelt Cserdiek !

  Ne hallgassatok senkire csak figyeljetek a „belső” hangotokra az mindég igazat fog mondani…! Eddig Minden Tökéletes amit csináltatok.
  Nagyon drukkolok Nektek!!!!!!!

 • Kertészfi Ágnes says:

  Gratulálok ! Szerintem az átlátszó címke típus a legjobb. Egyrészt különlegessége miatt feltűnő, eltér a többitől, ezért jobban ránézünk a boltban a többi konzerv között. Másrészt az átlátszó üvegben látszik a dekoratív termék, gusztusos és ellenőrizhető. ( persze én üveges iparművész vagyok, a papír helyett az ÜVEG-et támogatom )

 • Gombás Jenő István says:

  Nyissatok TI egy üzletet Pesten az árutoknak!! Én az elsök között megyek vásárolni. TI csináltátok TI áruljátok!!!! Öszinte szívemből örülök NEKTEK Jenő

 • zsuzsa says:

  Minden elismerésem a cserdieké én csak gratulálni tudok nektek az eredményetekhez a színes címkétek tökéletes

 • Eva Ferrante says:

  BOGDAN LASZLO milliomos lenne Nyugaton.Milyen egyszeru,egyben zsenialis reklam fogas,a leendo vasarlok velemenyet kikerni,ezzel bevonva oket,a termekre a figyelmet felhivni.Regota figyelemmel kiserem ezt a tehetseges fiatal polgarmestert,orommel hallok ujabb sikereirol.Cserdi a listan,mint a ki nem hagyhato,meglatogatni kotelezo FALU,csak mint Veresegyhaza,ahol PASZTOR BELA 50 eve polgarmester:) Ilyen vezetokre lenne szukseg orszagos szinten,orban maffiaja helyett! Esznel lenni 2018-ban. Tovabbi sok sikert POLGARMESTER URAK:))

 • ARNOLD says:

  Nagyon örülök hogy ilyen jó ötlettel állt elő a polgármester, de annak is örülnék ha Dunántúl is kapható lenne ezek a fel sorolt készítményekböl . Veszprém Megyében is. További sikert kívánok az egész csapatnak.

 • Szegleti Éva says:

  Először is szeretnék gratulálni az újabb, remek, életszerű ötlethez! Természetesen nem minősíteni szeretném a címkéket, de ha számít a véleményem akkor szeretném megírni, nekem melyik tetszik, melyik kelti fel a figyelmem, ha meglátom a boltban.
  Szilvalekvár: fehér alapon, színesen írt „Lapise”
  Kovászos uborka: átlátszó címke, szeretem látni, lehet, hogy nem csak én, hogy mekkora méretűek az uborkák
  Lecsó: 1 változatot látok csak, az tetszik, a paprika azt jelzi, hogy erős?? azt talán egyébként is jelezni kellene, mert nem mindenki szereti az erőset, de sokan vannak. /Én igazán erőset szeretek és az általam jól ismert cigány családok 90%-a szintén szereti az erőset.
  További jó munkát kívánok és sok sok sikert még az évek során

 • Dávid Jánosné says:

  Az utolsó két cimke / Kovászos uborka / szinben , stilusban tetszik, de a lecsóhoz nem kellene hozzátenni a cigány jelzőt. Elég a márkanév, és lehet csípős vagy nem csípős.
  Gratulálok a sikerekhez, több hasonló gondolkodású Polgármester kellene!

  • Mamec says:

   A cimkén a jelzés azt jelenti: Nem sima magyar lecsó hanem cigány módra készült az az valami más is van benne….

 • Papp Emőke says:

  Őszintén gratulálok! A Polgármester Úrnak éppúgy, mint azoknak az embereknek, lakosoknak, akik ebben a tevékenységben részt vesznek. A munka tette mindig is igazi emberré az embert. A sikerélmény az mindig a becsületes munka eredménye. Így lehet egyenes gerinccel és felemelt fejjel járni. Jó egészséget kívánok szeretettel!

 • Gerlei Ferenc says:

  A google earth segítségével „”végigmentem” a falun. Tisztaság és rend. Gratulálok a polgármesternek és a falunak.

 • Pataky Márta says:

  Csak gratulálni tudok és sok sikert kívánni a továbbiakhoz!!Büszke lehet Bogdán László az elért eredményre és természetesen a falu összes lakója!Sokan vehetnének róluk példát.Várjuk a konzerveket nekem a jobban látszó üvegek tetszenek amiben jól látszik a zöldségféle és nem annyira színes.Biztos keresni fogom a polcokon.HAJRÁ CSERDI!!!Ez a felemelkedés útja!!!

 • Szente Attiláné says:

  Nekem a bal oldali címkék tetszenek, középen a színes, kedves játékos Lasipe felirattal.

 • SchafferMiklós says:

  Gratulálok a polgármesternek és az egész lakosságnak.Csk így továb.A viágosb cimkék tetszenek.Látszon benne a termék.

 • Cseh Béla says:

  Nagyon derék, de van már előzménye. Ott távol a sokszor lenézett, megalázott keleti végeken (TGM mucsája) az ukrán-román-magyar hármashatár közelében található Rozsály nevű falucska. Mára szinte önellátóvá vált. Az önkormányzat saját üzletében, felár nélkül árulja a falu jelentős cigány lakosságú népe által megtermelt zöldséget, gyümölcsöt. Így tudják a pénzt helyben tartani és a forgási sebességét felpörgetni. Sőt, úgy hallom, hogy már Szatmárnémetiből is átjárnak vásárolni. A nagyon tehetséges polgármesterét Sztojkának hívják. Ez a tény természetesen semmivel sem kisebbíti Cserdi érdemeit. Hál’ Istennek, és néhány hozzászólóval szemben, én sok tisztességes, jó szándékú politikust ismerek, akik a közért, a poliszért fáradoznak és viszonylag fiatalon tönkremegy az egészségük, elhasználódnak. Emlékszem még olyan „jelmondatra” a lopd szét a Kádár-közöst időszakából, hogy, „aki nem lop, az a családját lopja meg.” Bizony, nehéz kimászni az erkölcsi mélységekbe taszított Nemzetünknek a gödörből. Hajrá Cserdi! Hajrá Rozsály! Hajrá Magyarország!

 • Kulcsár Katalin says:

  Gratulálok!
  Évek óta figyelem a fejlődését a közösségnek, a polgármester kitartó munkáját, fáradhatatlanságát.
  Minden elismerésem,mert ekkora utat még nem járt be település, mint Ők, együtt.
  Célokat kitűzni, motiválni egy családot is nagy feladat,de összehozni egy közösséget,sok családdal, nagyon nagy dolog!
  Örülnék, ha „franchise”- ként lehetne a településeknek ezt a mintát adni,megfelelő vezetővel.
  Biztosan élhetővé válnának a falvak, települések, nem mennének el a kilátástalanság miatt az ott élők.
  Városiként várom az itthon termett zöldséget, gyümölcsöt,én megnézem, ki készítette, és előnyben részesítem a hazai termékeket.
  A címkék trendik!
  Nekem a fehér alapon jól látható felirat miatt a szilvalekvár, uborka címke tetszik,ha nem takarja el teljesen azt, ami benne van az üvegbe:)

 • Fehér Béláné Lia mama says:

  Csak annyit mondok a jó Isten áldása legyen minden munkálatotokon. Nagyon örülök NEKTEK.

 • Csáki László says:

  Így kell tekintélyt szerezni kedves MINISZTER urak .Itt nincs egy negatív vélemény sem csak gratuláció.Magam nevében is gratulálok,és így tovább. Csáki László.

 • Joka says:

  Gratulálok a Cserdieknek! Sok sikert kívánok. A polgármestereknek mindenütt az országban ,követniük kéne BOGDÁN LACIT,hogy tegyenek a településeikért. akkor nem itt tartana az ország!

 • Pásztó Sándor says:

  Csak gratulálni tudok. Polgármester Úr, csak így tovább!!

 • Mária says:

  Gratulálok és minden jót kívánok a közösség minden tagjának! Azt szeretném kérni, hogy esetleg valami virus félét ki tudnának találni és termelni hátha ez az optimizmus, jóság, kedvesség és elkötelezettség akkor ragájossá válna a világban 🙂

 • Varga Éva says:

  Nagy tisztelet a Polgármester úrnak és közösségének. A nehéz sors után (is)csodás lehet ilyen szeretetben, alkotómódon élni maguk és mások javára. A konzerveket én is nagyon szívesen fogom vásárolni. Reméljük, mihamarabb megtudjuk, hogy lehet hozzájutni. Én budapesti vagyok. További sok sikert, kreativitás és boldogságot ezeknek az embereknek!

 • Schultz Ferencné says:

  Most olvastam először Önökről és szeretnék gratulàlni a polgàrmester úrnak és lelkes,dolgos csapatànak.Sok hasonló mentalitàsú ember sokat lendítene Magyarorszàgon!

 • Závodni Éva says:

  Nekem a lila szilvalekváros üveg tetszik,és az átlátszó uborkás!

  Gratulálok!!-bár lenne még pár tucat ilyen polgármester!

 • Bagi Albert Gyorgy says:

  Gratulálok! Kipróbálnám mindet. Valami egységes külsőt adnék a konzerveknek. Mondjuk a lila fedél maradhatna mindegyiken, hogy olvasgatás nélkül is lehessen látni. A cimkék és a felíratok így is jók. Persze biztosan lesz még mit javítani. A fontos, hogy finom és olcsó legyen.

 • Jancsovics Éva says:

  Segíteni abba kellene ezeknek a nagyszerű embereknek, hogy minél hamarabb egy web áruházat készítsenek.
  Szívesen venném ezeket a gusztusosan tálalt étkeket. Esetleg egy raktár Budapesten,és kiszállítás…biztos nagy kereslet lenne rá..Későbbiekben lehet nagyot is „álmodni”. Leszerződni pár szupermarkettel. Cserdiek! szuper amit csináltok, gratula érte!

 • ÖregKis Katalin says:

  Remek! Gratulálok! Jó lenne megszervezni az internetes vásárlást és postai, vagy futárszolgálati szállítást, esetleg egy házhozszállító céggel(pl G-Roby, vagy Tesco) társulni. Ha lenne internetes vásárlás, állandó vásárló lennék!!Nagyon szeretem a lecsót és a kovászos uborkát! Szépek az üvegek és jók a szines, vidám cimkék!
  Sok sok üdvözlet a dolgozóknak!

 • Semler Csaba says:

  Gratulálok! Nekem mindegyik kiszerelés tetszik. Leginkább a cigány lecsó és az átlátszó címkés kovászos uborka.
  Köszönet a példamutatásotokért, küzdelmeitekért, eredményeitekért!
  Áldás a Csapatra!

 • Varga Lászlóné says:

  Gratulálok a munkájukhoz!Kezdettől fogva érdeklődéssel figyelem,hogyan sikerül valóra váltani kitűnő kezdeményezéseket.A harmadik változat tetszik.Jó lenne tudni,hol lehet majd vásárolni! További sok sikert és jó munkát kívánok!

 • Szász Gabriella says:

  Príma, ez kiút! Van másféle élelmiszer – feldolgozásra vonatkozó elképzelés is? (Pl aszalványok – nagy divat)

 • Frisch Márta says:

  Már többször hallottam, láttam a cserdiekről. Elismerésem Bogdán úrnak és „csapatának” az elért eredményekhez. Több Bogdán Lászlóra
  a volna szüksége nemcsak a cigányságnak , de az országnak is.Nekem az egyszínű átlátszó üveges felirat tetszik, de a figyelemfelhívás miatt a színes nyilván praktikusabb.

 • Sebőkné Petres Edit says:

  Óriási respekt a falu minden lakójának és Bogdán László polgármesternek! További sok sikert kívánok! A termékek csomagolásával kapcsolatban azt gondolom, hogy a jót tesz, ha látja a terméket az ember, mert a gyümölcsök, zöldségek színe fogja meg az embert! A színes feliratos kovászos uborkás nálam a nyerő! De a legfontosabb, hogy mielőbb kaphatóak legyenek! <3

 • kisházi melinda says:

  Gratulálok,bárcsak más roma települések, és csoportok is követnék ezt. Az is baj, hogy több olyan kis községben ahol a nem romák között csak a saját retyerutya számít, nem érdekük a romák ilyen forma felzárkoztatása, nem is törödnek veük csak felületeses módon.

 • Németh Zsuzsi says:

  Csak gratulálni tudok, csodás kezdeményezés! Több ilyen polgármester kellene a hazának!!

 • Kovács Zsuzsa says:

  Gratulálok, követem a munkáját, tanítani kéne amit csinál a kistelepüléseken a cigány lakosságnak. Persze ahhoz kell egy ilyen karizmatikus jó vezető aki köztük él és ezt megszervezi. Nekem az utoljára bemutatott üvegek tetszenek, ahol minél több látszik a termékből.A legjobb a címke nélküli, persze a csomagolásnál az ára sem mellékes.A harsány színeket nem szeretem, különösen nem a lilát.Alig várom, hogy a polcokon találkozhassak velük, minden kép megveszem és ajánlom másoknak is! Jó egészséget és további sikereket kívánok a Polgármesternek Úrnak és a dolgozóknak.

 • Pörzsölt Piroska says:

  Gratulálok mindenkinek a faluban.Amilyen a feje olyan a farka is.Sokan tanulhatnának a polgármestertől.Irigylésre méltó,kitartó,szorgalmas ember.Egyszerű ésszel és érvvel gondolkodik amihez nem kell diploma de lehet tőle tanulni és kéne is.Csak kitartás.Szerintem a szolidabb cimkét válasszák én arra szavazok a tartalma a lényeg.Örül az ember szive ha ezeket a sorokat olvassa.Köszönöm.

 • Sándor János says:

  Az utolsó két üvegen lévő cimkék tetszenek a legjobban ! Szinvilágában , stilusában is ezek tetszenek a legjobban !
  A többi többségében túl erős szineket és betűméretben – stilusban is erősnek tartom !

 • Lipót Ferencné says:

  Minden tiszteletünk Önöknek! Gratulálunk, további sok sikert kívánunk! A termékekre a színes cimkét ajánlom! Természetesen vásárlójuk leszek! Remélem megtaláljuk a polcokon! (Y) <3 (Y)

 • Nagy Gizella says:

  Minden településnek ilyen POLGÁRMESTERT kívánok! Sok sikert a közösség minden tagjának!!! Véleményem szerint, a színes cimkés figyelem felkeltőbb. Szeretném a termékeiket minél előbb megkóstolni!

 • Szörényi Tamás says:

  Én is veszek, ha lesz elérhető. 🙂 Remélem bővül, és egyre több mindent készítenek majd.

 • Farkas Sándorné says:

  Nem az első alkalom, hogy a cserdiekről olvasok..remek dolognak tartom ezt a kezdeményezést. Nekem minden üveg tetszik, de legjobban az utolsó – csak a jelzés értékű címke – kovászos uborka…látható a termék tiszta és egyszerű!
  Nagyon sok sikert a munkához és nagyon várom, hogy mikor és hol találkozhatunk ezekkel a termékekkel!

 • Varga Ferencné Ildikó says:

  Szívesen vásárolnék, csak tegyék nyilvánossá az üzletek nevét, címét !
  Gratulálok a kezdeményezéshez és sok sikert kívánok az elkövetkezendő időhöz.

 • Nagy Anna says:

  Kedves Polgármester Úr ! Gratulálok ! Szívből kívánok további sok sikert ,különösen drukkolok mivel én is ilyen származású vagyok,sőt másodjára Képviselő Kerepesen . Sajnos a mi polgármesterünk ,nem emberként kezeli az embert ,nem ismeri el ha valaki jó-vagy jobb ötletet javasol ,no de ezért is van Kerepes előlelő helyen a bűnözésben Pest Megyében. Nagyon mélyről jöttem fel ,és ez mind az én akaratom,szorgalmamnak köszönhető,hogy most jól érzem magam .Nem azért mert Képviselő vagyok ,azért már korábban tettem ,hogy egyetlen Független Képviselő vagyok Kerepesen . Szívesen segítek bármiben .Kereskedelemben dolgoztam 42.évig. ebből 21.évig saját Vállalkozásomat az ANIKO.ABC.üzemeltettem ,a településen. Előtte az Éjjel-nappaliban voltam ,kiváló dolgozó ( akkor még volt ilyen),a Sugárban vezető , ilyen -olyan díjakat kaptam. Ujságban is szerepeltem ,kacifántos élettörténetemet írtam le mivel díjat nyertem – Így is lehet élni ,,, ez volt a címe . Ha úgy gondolja ,hogy tudok segíteni szívesen teszem . Minden jót ,további sok sikert kívánok Önnek . Üdvözlettel Nagy Anna Kerepesről.

 • Papp László says:

  Tisztelt Polgármester Úr! A kitűnő munkájának eredménye első sorban a hozzá állásán múlik,mert alázatosság nélkül az én véleményem szerint nincs siker. A példamutatás nagyon nagy erővel bíró személyességi jel,mellyel ön rendelkezik és jól gazdálkodik! Ötletei, vélemény nyilvánításai arra engednek következtetni,hogy jó úton halad. Az irány jobb,mint az,amit a kormány tűzött ki céljául!Munka helyeket kell teremteni,mert ez a kitörési pont minden egyes elmaradt térségben levő település számára! A közmunka program statisztikát javító módszer,de nem nyújt megoldást erre a kitörési lehetőségre! Kívánok munkájához további sok sikert és követőt! Tisztelettel: Papp László Kemence,2638 Szabadság u.6. 2015.december.02.

 • Sándor Éva says:

  Átlátszó legyen,szines cimkével. Megveszem, ha találkozom vele. Sok sikert, érdekelne a további sorsuk.

 • Sándor Éva says:

  Átlátszó üvegben jobb,jobb ha látszik az áru,szines felirat feltűnőbb. Sok sikert a forgalmazáshoz, megvesszük. Érdekelne a további sorsuk.

 • GÁBOR says:

  NA EZT HÍVOM VALÓSÁGOS INTEGRÁCIÓNAK EZ KELL ÉS ERRE VAN SZÜKSÉG ,A TARDICIÓ IZE JAVA MINŐSÉGE EZ ÉRTÉKELHETŐ PONT A NEMZETBEN DE MÁS TERŰLETEKEN IS E FÉLE KEZDEMÉNYEZÉRE LENNE SZÜKSÉG…BIZTOS VAGYOK BENNE HOGY CSALHATATLAN MINŐSÉG KERŰL A POLCOKRA.EZT A STRUKTÚRÁT MINDEN ELVESZETT TELEPŰLÉSEN BE KELLENE VEZETNI ÉS KÍVÁNOK SIKEREKBEN GAZDAG JÖVŐT…KITARTÁS ,ÖSSZEFOGÁS ,MEGBECSÜLÉS, A NEMZETNEK.

 • Szántó Irén says:

  Én nagyon szivesen vásárolnék belőle , ha tudnám, hogy hol lehet kapni!

 • Daróczi Zoltán says:

  szerintem a színes formáció a nyerő további sikereket erőt egészséget kívánok nektek távész báchtálo

 • Várkonyi Emese says:

  Gratulálok én is és Isten áldását kívánom a falu és vezetője, és minden jó kezdeményezésük számára!
  Nekem a név nagyon, és mindegyik logo tetszik, de hasznosnak találnám, ha angolul is rajta lenne a (tartalom) neve, szerintem webáruházon keresztül pl. külföldre is eljuthatnának a termékek. Esetleg nem csak üveges, hanem környezetbarát, de könnyű, nem törékeny,keményebb műanyag csomagolásban is lehetne gondolkodni pl. a lekvár esetében.

 • Barcsi Györgyné says:

  Üdvözletem,örülök.hogy ilyen szorgalmasan,szépen dolgoznak.Nagyon tetszenek a cimkék,biztosan meg szeretném kóstolni minden terméküket.További sikereket kívánok.

 • Orbán Júlia says:

  Az alsó 4 szerintem a nyerő. Mindenesetre a színes Lasipe legyen rajta. Jó lenne tudni, hogy hol lehet ilyet vásárolni. Szívesen lennék a vevőtök. További sok sikert.

 • Lichner Magdolna says:

  A paprikás címke kicsit lapos terv, a többi nagyon tetszik. Hol lehet majd venni belőlük?

 • Németh Istvánné says:

  A kovászos uborkáké tetszik amelyen harsányabbak a színek. A paprikás üveg nagyon jó mert a magyar terméket jelképezi. De viszont a lekváros üvegre nem illik a paprika, inkább a lecsóra. Sok sikert kívánok!

 • Keszei Istvánné says:

  Kedves cserdiek és Polgármester Úr!
  Valamennyi terméküket nagyszerűnek tartom, a cimkék közül nehéz választani. Mind kitűnő. Gratulálok kitartásukhoz, szorgalmukhoz, nagy akaraterejükhöz. Szívesen veszem termékeiket.

  Üdvözlettel: Keszei Istvánné

 • Egyed László says:

  Remek, de vigyázzatok, nehogy úgy járjatok, mint a másik kezdeményezés gazdái, ahol a hatóság könyörtelen szigorral felszámolta az adakozást, mondván, házi előállítású élelmiszert nem szabad közfogyasztásban értékesíteni! Engedélyeztetni kell minden hatósággal, talán még a tűzoltókkal, az erkölcsrendészettel, a tolvajok fejedelmével, stb. is, nehogy ez a sikeres kezdeményezés és a ráfordított energia nálatok is kárba vesszen!

 • Lukács Istvánné says:

  Nekem a harmadik változat tetszik jobban, veszem is majd!
  Gratulálok a polgármester úrnak és a község lakosságának!

 • Piroska Bana says:

  Kedves Laci! Nagyon kár, hogy kevés van belőled!

 • Fábián Éva says:

  Hol lehet kapni? Amióta megkóstoltam a cigánylecsót, azt ennék. Ja a Polgármester Úrnál kevés szimpatikusabb embert ismerek.

 • Fenyvesi Margit says:

  Gratulálok! Szuperek vagytok! Az üvegek közül a címke nélküli tetszik legjobban! Egyébként mindet szeretem. Mikor és hol lehet hozzájutni?

 • Bor Éva says:

  Nekem az alsó két jobboldali tetszik, mert nem takarja a cimke a tartalmat, meg különben is izléses. És én is gratulálok, sok sikert a továbbiakban is. Már alig várom, hogy megkóstolhassam, főleg az ubi izgat nagyon.

 • Miklos Bertalanne says:

  Gratulálok a Cserdieknek ! Polgármester úrnak szintén Gratulálok ! Fogok venni belőle. Uborka és a szilvalekváros cimkék tetszenek ! Hajrá Cserdiek.

 • Novoszel Ágnes says:

  Gratulálok, csak igy tovább! Az alsó négy a kedvencem. Kevés, de élénk szinnel remek!

 • Járó Katalin says:

  Az ajándékhoz a szívecskések illenek, a kereskedelembe a többi, a paprikás.

 • Szendreí Sándorné says:

  Gratulálok Nektek mindannyitoknak.Ahogy lesz csomagküldés rendelek, Ugye lesz? Tudom ez nagy szervezés újra, de sokahoz csak így juthat el a sok szép és biztosan jó termék.
  Szeretettel Szendreí marika azaz Papp Kinga

 • Harcz László says:

  Én is a harmadik, legalsó változatra szavazok, meg is mondom, miért: minél jobban látszik az üveg tartalma, minél kevesebbet fed belőle el a felirat, annál jobban összefut az ember szájában az étvágy…
  Továbbá megismétlem: a fóliasátrakba bejutó napfény mennyiségét jelentősen meg lehet növelni, ha naptükröző felületeket alakítanak ki, égtáj-irányultságtól függően egy- vagy két oldalon. Tehát É_D-i hossztengely esetén mindkét oldalon, K_NY-i hosszirány esetén pedig elég csak az északi oldalon, egyszerű, siklócsapágyazott keretek, a tükröző felület lehet piaci sátorponyva ezüstös oldala, vagy alu sörösflakionokból összeállított és polírozott felület, vagy esetleg polírozott alulemez, bármi, ami hajlandó tükrözni a napot. Még kézi állítás esetén is hozhat akár 20-30 %-os napmennyiség-növekedést is, automatikus vezérlés és tolómotoros állítás estén akár 40-50 %-ot is.
  Aztán: Olcsó, ún. „levegős” napkollektorokkal mind a lakások, házak fűtűsűt jelentősen olcsóbbá lehet tenni, mind pl. giliszta-tenyészetek tenyész-idejét meg lehet növelni, a csak nyári tenyészet helyett akár egész évire. Ha érdeklik az elképzeléseim a cserdieket, email-címem itt van. Kifejlesztettem egy hihetetlen olcsó megépíthetőségű napkollektort, amelynek a hatásfoka kb. kétszer akkora, mint az úgynevezett sörkollektoré, amelyet sörös flakonokból lehet készíteni.
  Üdvözlettel H. László
  Nem haszonért teszem, ha segítek, nekem ebből egy fillér hasznom sincs, nyugdíjas mérnök vagyok, csak azért próbálok segíteni, mert lenyűgöz és meghat ez a siker, amelyet Cserdiben létrehoznak.

 • Kovacs Barbara says:

  A lilanak nem tudok ellenallni,ezert a szilvalekvarra szavazok.A roma nevet javaslom,a cigany nem jo uzenet.Sok sikert.

 • dr. Giczy J. Péter says:

  1. Az átlátszó címkéjű üvegek – szerintem – a legmutatósabbak és a legkívánatosabbak.
  2. Örömmel vettem azt a tényt, hogy – megerősítve korábbi véleményemet a cigányságról – az előítéletek és a valóság magyon messze van egymástól. Persze ehhez kellet egy elhivatott cigány ember is, aki hiteles.
  3. Valamikori budapesti most faluvégi lakosként szoktam nézni, hallgatni, ha tehetem Bogdán László megjelenéseit, hozzászóllásait, amik hitelessé tették, teszik.

 • Takács Attila József says:

  Nekem a felső, a „paparikás” nyerte el a tetszésem…….de hol lehet hozzájutni???

 • bige stefánia says:

  Szívből gratulálok az Eredményeikhez! Nekem a lila tetejű, fehér címkés tetszik – talán mert az átlagtól eltérő, figyelemfelkeltő!
  További jó mun kát és ilyen eredményeket kívánok! üdvözlettel:Bige Stefánia

 • Vatai Éva says:

  A lila tetejűek tetszetősek. A cimke nélkülieken jól látszik mi van bennük.

 • Vatai Éva says:

  Nagy tételben (nagy családnak) vennék uborkát, lecsót és lekvárt. Hol tehetem? Olvastam Alföldi könyvében BL-ról. Nagyon tisztelem, s azokat is, akik bíznak benne és követik.

 • Eckert Lászlóné says:

  Általam nagy becsült polgármester úr!Elég régóta figyelemmel kísérem munkásságát és nagyra becsülöm önt mert megmutatta,hogy nem csak beszélni kell hanem tenni is a cigányság érdekében!! Kívánok sok síkert további tervéhez és bármelyik címke is kerül az üvegre én vevő vagyok rá! Tisztelettel Eckert Lászlóné

 • Sandorne Juhasz says:

  Szerintem elegansabb a teljesen atlatszo!Ezen kivul pedig jobban szeretem,ha latom,mi van az uvegben.Kerem ezt valasszak!

 • Gémes János says:

  Jutalom megvonással büntetik az ateistákat Cserdiben? Megdöbbentő!

 • Ortutay Tamás says:

  Igazán, nagyon örülök. A legalsót választanám, színesen és áttetszően is.
  Barátsággal, Ortutay T@M@S:-)))

 • Fóti Miklós says:

  Gratulálok. Sok sikert. Példát mutatnak, hogy igy is lehet. Ezt kellene támogatni.

 • Horváth Judit says:

  Minden téren kiemelkedő eredményeket ért el Cserdi közössége – mert várhatóan összejöttek a falubeliek, mégha van is rivalizáció, természetesen …. Egy vérbeli tehetséges és művelt, kiváló szaktudású vezetőjük van…. Valamilyen módon tovább kellene adni ezt a gyakorlatot a cigányság felemelkedéséhez -és képezni még hasonló vezetőket is szerte az országban…
  Izgalmas- kié a föld, amit megművelnek, honnan lett tőke a gépekhez, az alapanyagokhoz? Szövetkezeti alapokon dolgoznak vagy szociális szövetkezetként?
  A minta átvételéhez kellenek a háttéradatok – hiszen tudjuk, hogy a cigányság 1945-ben nem kapott földet a földosztáskor, és mostanra a többség mindenét elveszítette – a szociális lakásokat, a munkát, a befogadó iskolákat, lassan a becsületüket is a mélynyomorban és a kegyetlenül ellenséges és rasszista környezetben. Ez nekem magyarnak is nagyon fájdalmas – hiszen egy tehetséges népcsoportot tesznek tönkre, és nem engedik lehetőségekhez.
  Ha rajtam múlna, mindenhol szervezkednék – akár közösségi fürdőket, wc-ket építtetnék, anyagot adnék a házak javításaihoz, háztáji földet adnék, vagy közösségi használatba adnék földet, és afféle népfőiskolai módszerekkel képzést vinnék a falvakba… És informatikát, mert anélkül már nincs tanulás… Újra lehetne használni a falvak kihalt művelődési házait, az elhagyott, üresen álló házakat, és nem kosárfonást, hanem valóban használható szakmákat tanítani… És szigorúbb vezető-választásokat, hisz viszonylag hamar felismerhető a kókler vagy „hamiskártyás” politikus, csak hát ki kellene „zavarni” a közösségből, aki nem megfelelő, aki visszaél a megbízatásával. Persze a magyarok között se tesszük, mit várunk akkor másoktól?! A becsület, a hitelesség hiányzik, pártállástól függetlenül szerte az országban, az egyenes gerinc, a nyílt beszéd, mégha van féltenivalónk, és okkal, mert újra elmondhatjuk lassan, hogy „oly korban éltem én e földön…” Ezért is nagy öröm Cserdi polgármestere, Bogdán László! Gratulálok, sok erőt és jó egészséget ehhez a szép munkához! Köszönjük….

 • Polgar Tamas says:

  Nagyon tetszik amit csinaltok, miben segithetek?
  Tamas

 • varga istvánné says:

  A zöld fedelű, színes betűkkel írott cimkés tetszik a legjobban. Nagyon jó munkát végeznek, gratulálok a cserdi embereknek.

 • dr. Paor Emőke says:

  Csak a legnagyobb tisztelet hangján tudok szólni a Polgármesterről és a kezdeményezéséről. Látszik, hogy ha célt és értelmet ad az ott élő embereknek, akik megtalálják helyüket a világban, és hasznosnak érzik magukat, a negatív cselekmények száma is csökken. Sőt, még gyarapodni is tudnak.
  Példát lehet Róla/ róluk venni.

  Nekem a harmadik logó tetszik a leginkább, ami a kovászos uborkás üveget díszíti.
  Sok sikert kívánok.

 • Major Anna says:

  Nekem a fehér tetejűek tetszenek. Ott is látszik alul-felül a tartalom.
  Én is vennék belőle!

 • Szabariné Berke Erzsébet says:

  Gratulálok és drukkolok,s már várom,hogy vásárolhassak is belőle!
  A Lasipe színes betűk fehér alapon nagyon tetszetős,elegáns és ugyanakkor vidám és figyelemfelkeltő!

 • Mészáros Ildikó says:

  Gratulálok! Nemcsak bátor, de hasznos kezdeményezés is. Nekem inkább a letisztult vonalak tetszenek, feleslegesnek tartom a nagy címkét, amely olykor eltakarja a tartalmat is.Nemrég hallottam egy előadást töklecsótól a bodagig címmel, amely számomra sok érdekeset mondott.Ennek kapcsán jut eszembe, hogy bizony bizonyos ételeket másképp készítenek el. Javaslat: Egy szakácskönyv kiadása! Szerintem biztos sikeres lenne ez is!

 • Csontos Gizella says:

  Nekem a fehér alapon a Lasipe betűnként más – más színnel tetszik igazán: ízléses és elegáns, sokkal jobbnak vélem a másik két verziónál. A polgármester úrnak pedig minden elismerésem ! 🙂

 • Bartha Ágnes says:

  Nekem az utolsó 2 üvegen levő címkék tetszenek. A kovászos uborkáké. Nem gondolom, hogy harsánynak kell lenniük! Mind a kettő szép. Talán az amelyik színesebb az jobban felkelti a figyelmet. Ezért ajánlanám azt, bár nekem a tiszta fehér tetszik jobban. Üzleti szempontból mégis a színes megfelelőbb.

  • Sándor János says:

   Pontosítok ! Az utolsó – baloldali , nem átlátszó cimke / Kovászos uborka / szinben , stilusban tetszik a legjobban !

 • Hibácskó Ferenc says:

  Azok a képek, ahol fehér sziluett van a címke helyén, az elegánsabb, a színes viszont harsányabb. Ha én csinálnám, a szolidabb fehéreket választanám, viszont a cserdieknek a színes cimkét ajánlom.

  • Hibácskó Ferenc says:

   Ja, és gratulálok a kezdeményezéshez! Nagyon jó, minden elismerésem a cserdieké!

 • Molnár János says:

  A címkékre vonatkozóan szeretném javasolni,hogy olyan legyen melyen keresztül LÁTNI lehet a tartalmat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés