Félrebeszélt Orbán a rádióban, a kisnyugdíjas vissza”károg”

Közzétéve ekkor: 2023 augusztus 27. 11:36

Tegnap rejtélyes módon eltűnt az írásom a Facebook-oldalamról, még mielőtt nyilvános lehetett volna. Na, de sebaj, újra írom.

Péntek reggel egy fél ország hallgatja a rádiót, mikor Viktorka osztja a hülyeségeit és a hazugságait. Első pillanatban azt hittem, a meleg ártott meg neki, de  rájöttem, ott van légkondi. Tehát alapból beszél félre és mellé, plusz sérteget.

Legfontosabb bejelentése, hogy nem érti a károgókat – károgni maga szokott, mi beszélünk -, akik szóvá tették hobbiját, a stadionépítéseket, mert ugyan meccsek alig vannak,  de  a Puskásban idén több volt a koncert, mint a foci. Ez marha megnyugtató lenne, mert ugye az legalább hoz bevételt, viszont nemcsak Puskás stadion van. Már mindegyik pusztul le, de rendesen.

Aztán beszólt az ukránoknak, hogy 2024-ben nem küldenek orosz gázt. Ez igaz, csak éppen év végétől és nem év elejétől. Lehetőséget adnak, hogy Európa azon része, akik onnan kapták a gázt, megoldást találjanak. Hát maguk el is kezdték a megállapodások megkötését. Azerbajdzsán, a türkök és Katar a kiválasztottak. Az, hogy messze vannak, egy gond, de hogy hogyan is hozzák ide ezeket a molekulákat, na, ez nagyon komoly gond. Maga baromi nagy a megkésett megoldásokban,  a nyugatot simán lehülyézte. Érdekes, ők már tavaly megoldottak mindent.

Borogatást tettem gyorsan a saját fejemre, mikor hallottam, hogy 2023-ra majd úgy fogunk emlékezni, mint az infláció letörésének évére. Ember, augusztus van! Az infláció még mindig – a „hivatalos KSH” adatok szerint is –  16,5 %. De maguk Mártonkával törik le, mint az egyszerű paraszt a kukoricát anno. Annak volt látszata legalább.

Ön szerint 2024 a gazdasági növekedés újraindítása lesz. Szóval elismeri, hogy nemcsak leállt a maga vezetése alatt, de újra is kéne indítani. Bizony nagyon kéne, hiszen az ország recesszióban. A kormány nemcsak a kórházi adósságokat nem képes kifizetni, de a jegybankét sem! Csúszunk a bóvliba, közel az államcsőd. Sebaj. Mi azért szórjuk a pénzt mindenhova. Kapnak a határon kívül élő magyarok – az itthoniak viszont nem! -, oda küldünk gyermekenként 100 ezer forintot beiskolázásra. Az itthoni családok pedig egy héttel előbb kapják meg a családi pótlékot, ami 13 év óta 12 ezer forint gyermekenként.

A bérkérésről magának a B-közép jutott eszébe. ” még, még, még, ennyi nem elég”. Ha mi, állampolgárok havonta annyit keresnénk a munkánkkal, annyi nyugdíjat és egyéb támogatást kapnánk, mint amennyit maguk keresnek havonta azért, hogy eladják és tönkretegyék az országot, nem szólnánk, akarom mondani nem kárognánk. Milliókból mi is megélnénk simán.

Visszamutat 1990-re, amikor elzavarták a kommunistákat . Ezt az országot nem kommunisták vezették, itt nem zavartak el senkit. Egy békés átmenet volt. Maga összekeveri a történelmet. Talán Kun Bélára gondolt?  Ők voltak kommunisták,  de ők 1919-ben voltak, és csak pár hónapig  az ország élén.

Ennek az országnak nem az a baja, hogy 1990-ben alacsonyak voltak a fizetések, hanem az, hogy nem fejlesztették azt, ami addig megvolt, hanem eladták. Ha ez nem történt volna,  akkor nem állnánk itt. A béremelésről a munkaadóknak kell megállapodni a dolgozókkal,. hát az előbbiek vissza is élnek a helyzettel, tisztelet a kivételnek. Tudja maga, hogy a munkavállalók nagy része minimálbérem van bejelentve, vagy 4 órásként? Tudja, hogy valós a munkanélküliség? Mert akiket kirúgtak azok bizony addig vannak számon tartva, míg jár nekik a 3 havi munkanélküli segély. Utána a fene sem tartja őket nyilván.

Dumált arról, hogy 2010-2012-ig romeltakarítással voltak elfoglalva. Tuti, lemaradtam valami hatalmas természeti katasztrófáról, mert én romokról nem tudok. Arról viszont igen, hogy Önök rombolnak le mindent, amit nem lehet megvenni, magántulajdonba venni.

Maga szerint az infláció annak a következménye, hogy a multik nyerészkedtek rajtunk, és az energia árak az egekbe szöktek. Hát kérem, az energia árakat köszönhetjük Szíj-ártónak, aki titokban 750 %-os árakon kötött szerződést az oroszokkal. A multik meg az elhibázott gazdaság és az egekbe szálló euró miatt vásárolták meg az élelmiszert drágán, s most a rengeteg különadókról nem beszélek, amit szinte hetente vetnek ki mindenre, ami csak eszükbe jut.

Családtámogatás nincs,  csak külföldet támogatják. Szegény Varga Mihály vért izzad – bár látnám -, hogy minden család kapjon 181 ezer forint rezsitámogatást. Ember tudja, hogy senki sem kap semmit? Egy forintot sem. A kisember takarékoskodik mindennel, úgy, ahogyan az elmúlt századokban a szegény ember tette. Spórol! Mindenen, legyen az víz, áram, gáz.

Hogyan lehet spórolni? Elmesélem. A család minden tagja egymás után fürdik egy kád vízben, utána azt használják fel a WC öblítésére. Villanyt csak végszükségben kapcsolnak fel. a gázzal fűtők egyre később kapcsolják be a fűtést, s nekünk a 18 fok már kánikula lenne, mert 16,5 fokban fázunk télen.

Már értem, miért hívta meg Erdogánt.  Azt állítja, az ő kezén jön a gáz. Remélem, leszívta rendesen azt a csoda kezet. A török, a tatár, türk ennek az országnak sohasem volt barátja. nézze már meg a régi, még igaz történelem könyvében.

Azt meri mondani, hogy a kulturális események nem állnak meg Bécsnél? Ember a könyveket befóliázzák, a színházainkat bezárják. Mondja, magának a kultúra egyenlő a sporttal?

Mindenről hallgatott, amiről beszélnie kellett volna. Mi lesz az egészségüggyel, az oktatással, mi lesz majd a lítium kiaknázásával a gyógyvizeinkből, amik ugye kellenek az akkumulátorgyártáshoz. 2019-2021 között csináltattak erről tanulmányt a Műszaki Egyetemmel. Erről hallgatott, és még rengeteg mindenről, ami az Önök nem hibája, hanem bűne.

Tegnap azt mondta, még 10 évig akar maradni, és ragaszkodik egy olimpia megrendezéshez is. Mindkettő félelmetesen hangzik az országnak.  Javasolom, menjen el nyaralni. Biztosan nagyon jól fogja érezni magát. Szeretném, ha annyira jól érezné magát, akárhova is megy, hogy örökre ott is maradna. S vigye már magával a többi buta miniszterét is. Ha kérhetem, sohase jöjjenek vissza, ne tegyék tönkre a hazámat!

/A fénykép az origóról lett másolva./

 

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas, akit nem lehet elhallgattatni, míg él.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés