Falfestékkel a gyógyításért, avagy orbáni támadás az egészségügy ellen

Közzétéve ekkor: 2020 január 10. 17:05

Kisnyugdíjas ül, és néz ki a fejéből. 

Tiszta kórházról és rendelőintézetekről beszélt tegnap az ország miniszterelnöke, meghirdette harcát a gaz és felelőtlen kórházigazgatók felelőtlen pocsékolása ellen! Hát, kérem, valahol el kell kezdeni a rendbetételt, ez így helyes. Ha egy ház omlik össze az évtizedes elhanyagoltság miatt, akkor a tulajdonos nekikezd a felújításnak! Mert ha nem, a fejére omlik a háza.

Nálunk ez az alapoknál szokott kezdődni, mármint a felújítás, de hát halad a világ, fejlődik minden, így tegnap megtudtam, az új felújítási módi a falfestésben rejlik! Tiszta falat minden kórházi szobába és    váróterembe! Ja, hogy az alagsorban penészednek a falak! Ki látja, csak az ott dolgozók, azoknak meg jó az, vizes, penészes falak között  egészséges ám dolgozni!  

Amíg ki nincs festve, addig nincs pénz semmire! Se a vakolat alatt lévő csövekre, se a vezetékekre, és most nem sorolom, mi mindenre nem szabad költeni.  Helyette ápoló festékkel tüntessük el a szart.  Vajon fehér lesz-e vagy színezik?  Mert ugye úgy drágább lesz. Ja, pénzt, azt nem kapnak a festésre sem, szerintem koldulni kell majd, vagy lehet könyörögni, csak azt nem tudom kiknek.                                       

De még minden nem fog ragyogni, mint Salamoné, addig másra sem lesz pénz! Nem kapnak a kórházak és rendelőintézetek  új PET-CT-t, UH-t, MRI-t és CT berendezéseket sem . De nem lesz szuper kórházra se pénz! Az állítólag megvan, csak most vagy kamatoztatják valahol, vagy odaadják másnak és másra. Mert azok a “mocskos” multik képesek elkérni ezekért a berendezésekért 600-300-210 millió jó magyar forintot, csakhogy életeket mentsenek! Hát ez kérem felháborító!

Tulajdonképpen ezek érthető dolgok. Lássuk be, Vietnámnak adtunk 19 milliárdot új, 500 ágyas onkológiai kórházra, oda ment víztisztítóra, vízműre és csatornahálózat fejlesztésre is jó pár milliárd. Aztán 7,1 milliárdot kapott Hanoi is a művelődési központjához, Mexikóban felkaroltuk két templom újjáépítését, dobtunk nekik is 2 milliárd forintot.  Nagyváradra, a fociakadémiára 2,7 milliárdot adnak a mi pénzünkből. Már minden környező országnak adtunk stadionokra, luxus VIP lelátókra és még nem tudom mi mindenre.                                                          

Fogy a magyar, ezt azért észrevették, így a gyermektelen pároknak nagyon helyesen adnak ingyenes kezelést. Csakhogy nem a gyakorlott, nagy tapasztalattal rendelkező ellátó rendszert fejlesztik, azokat lezüllesztik, elsorvasztják mert magánkézben vannak. Nem tudom, mennyi kisbaba köszönheti nekik az életét. Most viszont nincs rájuk szükség.  Mehetnek más országokba segíteni. Itthon nem kellenek.           

A kórházak és klinikák igazgatóit nem is értem. Tessék mondani, micsoda felelőtlenség volt, hogy gyógyszerekre, vizsgálóberendezésekre költötték eddig számolatlanul a pénzt? Azon aggódtak, hogy legyen mindig tiszta ágynemű, steril műtő, steril eszközök a vizsgálatokhoz. Ejnye, nem így kellett volna,

Miniszterelnök megmondta tegnap, a megoldás az lesz, hogy lesznek tisztára festet falak a kórtermekben, váróhelyiségben, és lesz tiszta fal a mosdókban! S lesz újra linóleum! Hurrá, nem az a pocsék, könnyen feltakarítható padlóburkoló lap! Én  fel is bontatnám mindet.  Új WC, mosdó, fürdő az nem lesz, új műtők sem és még sok minden más, amivel gyógyíthatnának.

Én az összes törmeléket felvitetném a Karmelita kolostor elé látképnek! Ott bent úgyis mindenből a legdrágább van, legalább letekintve lássák, a pusztulást. Hiszen, akik ezt a festést kitalálták, azok nem jártak az elmúlt években kórházainkban. Nem ültek a 100 éves padokon, nem várták a fáradt orvosokat, akik mellesleg most még ígéret szintjén sem kaptak béremelést. Jó, az ápolóknak beígérték, de tudjuk, csak ígérni tudnak. De azt tudnak! Mi nyugdíjasok is 10 éve várjuk a 13. és 14. havi nyugdíjat. De mivel a kormány tagjai nem szednek Cavintont, így sajnos erről (is) elfelejtkeztek.

Örült egy ország a miénk. Olvasom a külföldi tudósításokat a tegnap “Kérdezz – Felelek” játékról, ahol természetesen nem mindenki kérdezhetett,  és nem is mindenkit engedtek be. Megértem, minden külföldi arra volt kíváncsi, vajon milyen új harcot fog beígérni Orbán. Ők ott nyugaton még nem tudják azt, amit mi már tudunk. Most mi magyarok vagyunk a “sorosak”, mi ellenünk fordult a miniszterelnök.

Mert nekünk itthon maradottaknak, itt élnünk és halnunk kell! Csak az nem mindegy, hogyan halunk meg. Mi most a “megásott” sírjainkba kell majd, hogy haljunk.  Hiszen nem veszik észre, haldoklik az ország és sok-sok lakosa.

Gyógyíthatatlan betegek vagyunk és leszünk.

Pedig lenne gyógymód!

Lelki szemeim előtt látom, ahogyan a rólunk döntőket egy sárga szobába terelik, és jó nevű orvosok gyógyítják őket.  Azután talán mi is meggyógyulhatnánk. 

Rosta Ágnes


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés