EGY NYUGDÍJAS ÉVÉRTÉKELŐJE

Közzétéve ekkor: 2017 január 29. 16:02

RÓZSA

ÁGNES ROSTA·2017. JANUÁR 29.

MINDEN PÁRT VEZETŐJE ÉVET ÉRTÉKEL MOSTANSÁG. AZT GONDOLTAM, ÉN MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRA, SZINTÉN ÉRTÉKELEK., BÁR ILYET MÉG ÍGY NYILVÁNOSAN NEM TETTEM.

earlier-in-retirement-with-the-right-strategy-not-an-illusion-647x246

HÁT NÉZZÜK MIT KAPTUNK MI A KORMÁNYTÓL!  KEZDTÜK AZ ÉVET 2016-N AZ 1,6 % -OS NYUGDÍJEMELÉSSEL, MAJD BEJELENTETTÉK A DISZNÓHÚS ÁFÁJÁNAK CSÖKKENTÉSÉT. NO EZT RÖVID IDEIG BE IS TARTOTTÁK. A DISZNÓHÚS OLCSÓBB LETT PÁR HÓNAPRA,AZTÁN MEREDEKEN KÚSZOTT ELŐSZÖR CSAK AZ EREDETI ÁRBA VISSZA, MAJD ÁTLÉPTE EZT IS. HÁT NYELTÜNK EGYET, DISZNÓT NEM ESZÜNK, DE SEBSAJ,  VAN MÁS ÉLELMISZER IS. BÁR EKKORI HÍR VOLT, HOGY MÉSZÁROS LŐRINC VÁSÁROLT EGY SERTÉSTELEPET ÉS AZ VALAMI VILÁGHÍRŰ LESZ, + FELVÁSÁROLT MÉG HOZZÁ FELDOGOZÓT IS, SZÓVAL REMÉNY AZ VOLT MUNKAHELYRE ÉS HÚSRA IS. OSZT ENNYI MARADT BELŐLE. AZ, HOGY ÉN NEM ÉRTEM, NEM GOND,  DE AZ HOGY A GAZDASÁGI MINISZTER SEM,  AZ MÁR IGEN.  MERT MILYEN SZAKEMBER, AZ ILYEN?

MEGALAKULT NEMZETÜNK ÁRAMELLÁTÓ CÉGE IS. ISTENEM!  ANNYIRA BOLDOG VOLTAM – AZ ELSŐ SZÁMLÁIG. BÁR ÍGÉRET VOLT, ÁRAMÁREMELÉS NEM LESZ, DE VÉGÜL CSAK KIVETTEK A ZSEBEMBŐL TÖBB, MINT 500 FORINTOT, MERT HIRTELEN ENNYIVEL NŐTT A RIZSACSÖKKENTŐ NEMZETI ÁRAM ÁRA. KÉRDÉSEMRE AZT MONDTÁK, MAJD RENDEZŐDIK A DOLOG. RENDEZŐDÖTT.

ELKEZDTEM LEDOLGOZNI A PLUSZ KÖLTSÉGET AMIVEL NEM IS VOLT GOND, CSAK KÖRÜLNÉZTEM, MIVEL LEHET ÁRAMOT SPÓROLNI. JAJ, NE GONDOLD, HOGY VETTEM ALACSONY FOGYASZTÁSÚ MOSÓGÉPET, FAGYASZTÓT, HŰTŐT! ÁH, FENÉKET KINEK TELIK ÚJRA? NYUGDÍJASNAK NEM! BENÉZTEM A KONYHÁBA, SZEMBENÉZETT VELEM A MIKRÓ. KIHÚZTAM, 2016-BAN NEM MELEGÍTÜNK MIKRÓVAL. EGYÉBKÉNT IS AZON TANAKODNAK AZ OKOSOK, ÁRT VAGY NEM A MIKROHULLÁM.  NEM VÁROM MEG A VITA VÉGÉT INKÁBB NEM HASZNÁLOM. EGYÉBKÉNT IS MÁR VAGY 10 ÉVES, PIHENJEN. MAJD JÖTT A TURMIXGÉP. HÁT ISTENEM NEM KELL MINDENT GÉPPEL ÖSSZETÖRNI. JÓ A VILLA VAGY A KÉZI KRUMPLINYOMÓ IS.  HALLOTTAM ÉN A LEDES VILÁGÍTÁS ELŐNYÉRŐL. SOKAT LEHETNE SPÓROLNI AZZAL IS. DE NAGYON DRÁGÁK EZEK A VILLANYKÖRTÉK MEG A FENE SEM TUDJA ÁTSZÁMOLNI A WATTOT  LUMENRE HISZEN MI MÉG WATTBAN TANULTUNK. NAGY HIBA. DE ÁTHIDALTAM A PROBLÉMÁT, AMI ABBAN NYILVÁNULT MEG, HOGY KICSAVARTAM A CSILLÁROKBÓL PÁR ÉGŐT. 😀  MAJD JÖTT A TÖBBI ÖTLET. SZERENCSÉRE, ANNO, MIKOR MÉG VÁSÁROLTAM A PORSZÍVÓT, NEM NÉZTEM MÁST, CSAKIS A SZÍVÓEREJÉT. NA KÉREM, HA 350 KÖRÜLI A SZÍVÓ EREJE EGY PORSZÍVÓNAK AKKOR NYERT ÜGYED VAN. 1. HAMARABB KÉSZ VAGY ÉS TISZTÁBB IS LESZ A SZŐNYEG STB.

BÁR AZÉRT REMÉNYKEDTEM, CSAK BE FOGJÁK LÁTNI A 2013. ÉVI LIV. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSÁRA TETT JAVASLATOT, ÉS FIGYELEMBE VESZIK AZ ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALOS HONLAPJÁN MEGJELENT JAVASLATOT, MELY SZERINT AZ ELMÚLT 2 ÉVBEN  RIZSACSÖKKENTÉS IDE VAGY ODA 60-70 %-KAL CSÖKKENTEK A VILÁGPIACI FÖLDGÁZÁRAK. RÖGTÖN JAVASOLTÁK IS A KORMÁNYNAK, HOGY OKT.1.-L CSÖKKENTSE A GÁZÁRÁT 20 %-KALL, AZ ÁRAMÉT ÉS A TÁVHŐÉT 10 %-KAL, DE NEM TETTE, DACÁRA ANNAK, HOGY EKKORA MÁR TÖBB MINT 100 EZER HÁZTARTÁSBAN KIKAPCSOLTÁK EZEN SZOLGÁLTATÁSOKAT.  TÉNYLEG LUXUS, LÁSSUK BE ÁRAMOT HASZNÁLNI, FÖLDGÁZZAL FŰTENI. OTT A FA ÉS A SZÉN.  JA, NEM MONDTÁK, HOGY TÉL LESZ + SZMOG, MEG VALAMI ALACSONY FELHŐPÁRNA LESZ AZ ORSZÁG FELETT. HÁT KÉREM ITT VALAMI VILÁG, DE LEGALÁBBIS UNIÓS TÁMADÁS ÁLLHAT E MÖGÖTT.  VAGY AZ ELMÚLT NYOLC ÉV. MERT UGYE EZT HALLJUK.

MINT AHOGYAN A NEMZETI SZEMÉTGYŰJTŐVEL IS GOND LETT TAVASSZAL. NEM TUDOTT SZÁMLÁZNI. IGAZ, AZÉRT A SZEMETET CSAK ELVITTÉK.

DE ŐSZRE LETT NEMZETI  GÁZSZOLGÁLTATÓNK IS. JAJ EZ A LEGJOBB. TUDOD, NEM ŐK VESZIK A GÁZT KÖZVETLEN. HANEM A RÉGI CÉGEN KERESZTÜL. GONDOLOM, ŐK MEGSÉRTŐDHETTEK, HOGY ELVETTEK TŐLÜK 1,2 MILLIÓ FOGYASZTÓT, AZTÁN AZÉRT KAPJUK MOST A NYÁRI FŰTŐÉRTÉKEN A GÁZT. GÁZOS IS LESZ A SZÁMLÁNK, NEM A HIDEG MIATT,  A FENÉKET. HANEM A CSÖKKENTETT FŰTŐÉRTÉK MIATT, AMIT TE CSAK ÉSZLELSZ, DE NEM TUDSZ BIZONYÍTANI ÉS MÉRNI SEM.

DE ORSZÁGUNK ERŐSÖDIK, ÉS JOBBAN TELJESÍT!

NAGY ÖRÖM VOLT TAVALY FEBRUÁRBAN. TESSÉK ELKÉPZELNI 298 FORINT VOLT A BENZIN 295 A GÁZOLAJ. JA, NEM MARADT ÍGY. ELKEZDTÉK EMELNI. EZZEL NŐTTEK AZ ÁRAK. MERT SEM AZ ÉLELMISZER, SEM A TÖBBI MEGTERMELT TERMÉK AZ ISTENNEK SEM MEGY MÁSKÉPPEN EL A FOGYASZTÓHOZ, CSAK HA SZÁLLÍTJÁK. KI ÉRTI?

DE MÉG FEBRUÁRBAN KAPTUNK HATALMAS ÚJABB GONDOSKODÁST IS A KORMÁNYTÓL. BEVEZETTÉK A KÖZGYÓGYELLÁTÁS ÚJ RENDJÉT. AKI CSALÁDBAN ÉL S AZ EGY FŐRE ESŐ JÖVEDELME ELÉRI ILLETVE MEGHALADJA A 27500 FORINTOT ANNAK NEM JÁR KÖZGYÓGYELLÁTÁS, HA EGYEDÜL ÉLŐ  AKKOR EZ AZ ÖSSZEG 47500 FORINT. NA KÉREM AKINEK EDDIG ADTAK INGYEN GYÓGYSZERT ÉS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZT ANNAK EZUTÁN NEM ADTAK. NINCS INGYEN MŰSZEM, MŰVÉGTAG, JÁRÓKERET, ROLLÁTOR, JÁRÁST SEGÍTŐ ORTÉZIS VAGY ÉPPEN TOLÓKOCSI, DE PELENKA ÉS MÁS LÉTSZÜKSÉGLETŰ ÉLETÉT MEGKÖNNYÍTŐ  EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS SEM JÁR INGYEN, CSAK TÉRÍTÉSI DÍJ FEJÉBEN. AMI NEM KIS ÖSSZEG. EMELÉSRE KERÜLTEK A HÁZI GONDOZÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÖSSZEGEI IS. MÁR AHOL VAN ILYEN. MERT EZ NEM ORSZÁGOS ÁM. ÁH, DEHOGY. VAN TELEPÜLÉS VAGY KERÜLET AHOL VAN, ÉS VAN, AHOL NINCS. OTT VAGY SEGÍT EGY JÓ SZOMSZÉD, VAGY DOBJAD FEL A TALPAD,  HA NINCS CSALÁDOD. HISZEM A NYUGDÍJAS MÁR ÚGYIS CSAK TEHER.

BEVEZETTÉK AZ ELFEKVŐK MEGSZÜNTETÉSÉT IS. IDŐSEK OTTHONA VISZONT VAN. DE MEGFIZETHETETLEN,   HA MÉGIS VAN HELY VALAHOL.  HA NINCS, AKKOR VÁRJ PÁR ÉVET.ÁM, HA A CSALÁD ÖSSZE IS TUDJA ADNI AZ ÁRÁT, HÁT AKKOR SEM VAGY BIZTONSÁGBAN. MERT HA BECSŐDÖLNEK, ÚGY TESZNEK KI AZ UTCÁRA, MINT A HÚZAT. JOBB ESETBEN PEDIG JÁR VELED PÁR NAPONTA A MENTŐ EGYIK KÓRHÁZBÓL A MÁSIKBA. DE EGY HELYEN SEM MARADHATSZ 2-3 NAPNÁL TOVÁBB. NINCS ÁGY, NINCS SZEMÉLYZET SEM PÉNZ RÁ.

JAJ! A LEGJOBB TÖRVÉNYT IS BEVEZETTÉK. PERELHETED A GYEREKEDET, HA VAN, HOGY TARTSON EL, HA KEVÉS A NYUGDÍJAD. DE HA TE NEM PERELED, MERT NEM AKARSZ NEKI ROSSZAT, MAJD PERLI HELYETTED AZ ÖNKORMÁNYZAT, IDŐSEK OTTHONA, VAGY ÉPPEN VALAMELYIK SEGÍTSÉGNYÚJTÓ CÉG. HÁT NEM NAGYSZERŰ?

TUDOM, EZ AZ ÍRÁS A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL LETT ÖSSZESZEDVE. HISZEN MAJDNEM KIMARADT BELŐLE AZ ÉV VÉGI “AJÁNDÉK”. IGEN, A BÖZSI UTALVÁNY. KÜLDTÉK + JÖTT HOZZÁ TÁJÉKOZTATÓ IS. IGAZ, NEM CSAK AZ ITTHON ÉLŐ NYUGDÍJASOK KAPTÁK, HANEM MENT AUSZTRÁLIÁTÓL AMERIKÁIG LÉGIPOSTÁN. GONDOLOM, ARRA VOLT PÉNZ, MEG LÁSSUK BE, CSAK GYORSABBAN KAPTÁK MEG, MINT MI, HISZEN A REPÜLŐ GYORSABB, MINT JÓZSI, A POSTÁS.  KAPTAK HOZZÁ MEGHÍVÓT IS. JÖJJENEK HAZA  IDÉN FELTÉTLENÜL, ÉS ITTHON KÖLTSÉK EL! MERT HA NEM,  AKKOR A KORMÁNY MEG FOG HARAGUDNI. ÉN REMÉNYKEDEM, EZÉRT MIND A 32 EZER NYUGDÍJAS HAZAJÖN ELKÖLTENI, MERT NEKIK TÉNYLEG AJÁNDÉK, TŐLÜK NEM VONTÁK AZONNAL VISSZA AZ ÁREMELKEDÉSEKKEL.

ERRŐL MAJD MÁSKOR ÍROK,  MERT EZ MÁR 2017-E VONATKOZIK.

HAJRÁ NYUGDÍJASOK, CSAK ELŐRE, MERT MÉG VAN IDŐNK REMÉLHETŐLEG, ÉS TÚLÉLJÜK TALÁN EZT AZ ESZEMENT VILÁGOT!

EHHEZ KÍVÁNOK JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK!

ROSTA ÁGNES

MAGYARORSZÁG 2017. 01.29.


Megosztás

4 hozzászólás

 • Horváth Béláné says:

  Gratulálok! Nagyon jó, csak így ezzel az iróniával lehet túlélni, én is túlélője vagyok még! Meddig?

 • Horváth Béláné says:

  Gratulálok az íráshoz, bár szenvedő alanya vagyok, de tényleg csak így lehet kibírni, ezzel az iróniával.

 • Radanovics Istvánné says:

  Ágnes! Nagyon-nagyon tetszik a kicsit ironikus stílusban megfogalmazott csupa.csupa igazság! Sajnos még nagyon sok mindent lehetett volna írni, de nem csodálom, hogy már ennyibe is belefáradtál! Én a magam részéről megköszönöm, bár attól tartok, hogy az illetékesekhez nem jut el! Ezt sajnálom !

 • Dömötörné Judit says:

  Felfogtuk már ezúttal a kormány összes rizsáját. Jót nevettem volna, ha nem volnék az írás összes igazságának szenvedő alanya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés