Egy kisnyugdíjas nyílt levele a feledékeny Orbán Viktornak!

Közzétéve ekkor: 2022 január 14. 11:50

Egy ország miniszterelnöke ne legyen feledékeny!

Különösen akkor, ha ezzel több millió honfitársát alázza meg! Ön ezt tette,  mikor elfelejtette, vagy mondjuk úgy, áttolta Gulyás Gergelyre a bejelentést, hogy az árstop érinti a csirke farhátat is.

Lehet persze, beszélgetni arról, mi értelme is van a három hónapos árstopnak, hiszen már a bejelentés pillanatában megszólaltak a kereskedők, hogy ők bizony át fogják a veszteségüket hárítani a vásárlókra, mert nem tehetnek mást.

Van a tisztességes kereskedő, és van az álszent és hazug kormány, élén a miniszterelnökkel. Az egyik képes igazat mondani, a többiek már a biztos plusz jövedelem tudatában is hazudnak! Márciusban ők már minimum 75-100 ezer forintos illetményemelést fognak kapni. Törvény van rá, s ezt ők évek óta meg is szavazzák maguknak. A nyugdíjasoknak meg odadobtak 5 % emelést, a dolgozók bérvitája pedig még csak most kezdődik.

Na, de nézzük a tényeket!

Egy átlag nyugdíjas mostantól kapott havi 7500 forint nyugdíjemelést. A tavalyi agyonkozmetikázott különböző KSH-s  kosarak, amiből már kivettek szinte mindent, 7,5% inflációt jeleztek.  Ez év elején egymás után jelentették be a 20-30-40 % áremeléseket az élelmiszereknél, a tartós fogyasztási cikkeknél és akkor még nem beszéltünk a többiről.

A tavalyi 80000 forintos nem a Fidesz által kegyből adott, hanem az agyonszidott baloldali kormánynak köszönhető juttatás, sem fedezte az egész évi infláció okozta veszteséget a nyugdíjasoknál! Ebben is hazudtak,  mert saját „kegyként” állították be!

S ezek után van képük bejelenteni ezt a 7 pontos élelmiszer árstopot?

Az első gondolatom az volt, hogy Ön és kormánya elfelejtette, milyen egy többgyermekes család étkeztetése. Aztán gyorsan rájöttem, Önök az elmúlt több mint harminc évben olyankor voltak már szülők, mikor már a fenekük a bársonyszékeket nyomta, és nem jelentett gondot etetni a családjaikat.

Megalázzák az embereket!

Ha nincs elég jövedelmed, mert nem tudtad eladni magad a munkaerő piacon jó áron, vagy nyugdíjas vagy,   akkor ne zabálj csirkemellet vagy disznócombot, akkor jó lesz neked a csirke farhát is. Ja,eddig is a 1,5 %-os tejet ittad, akkor mindegy neked, hogy 2,8 %-os tej árát fagyasztjuk be. Ha nincs pénzed otthoni kenyérsütőre, akkor vedd csak meg a több száz vagy ezer forint feletti kenyeret, vagy a már 60-80 vagy 100 Ft-os zsemlét.  Volt 70 évvel ezelőtt egy vezetője ennek az országnak, aki képes volt azt mondani, nem a zsemle a kicsi, hanem a pofátok nagy.  Emlékezzenek, mi lett vele.

Mikor szülő lesz az ember, a gyerekeinek a legszebbet és a legjobbat szeretné megadni mindenből. Igen, egészségesen szeretné táplálni.

Csak tudják uraim és hölgyeim,  a kenyérre kell ám valami a gyerekeknek, de még a melósnak is! Egy kis felvágott, vaj, paprika, paradicsom, nem sorolom.

Persze, értem én önök sohasem dolgoztak.

Egyetem után azonnal politikával keresték a kenyerüket. Köztudott,  a parlamentben és a karmelita kolostorban sztár honvédségi séfek tömik a maguk gyomrát. Már a Gundel sem volt jó. Ünnepekkor sincs nagy kiadásuk, hiszen még dicsekednek is vele, ki , kitől, mit kapott ajándékba az ünnepi asztalra.

Közben több százezer gyereknek szociális munkások és jó lelkű emberek gyűjtenek egy kis tésztára vagy édességre valót. De nem jut  mindenkinek, s ez csak az ünnepek alatt van. Aztán jönnek a szürke hétköznapok, amikor jó, ha hetente egy tányér csirke farhátból leves jut.

Tudják, a mi időnkbe elvoltunk egy zsíros kenyérrel, vagy szüleink a hizlaló tésztával tömték a gyomrunkat. Mégsem voltunk kövérek, mert egész nap játszhattunk biztonságban. A mai gyerekeknek nem csak az egészséges étel, de már a biztonság sem adatik meg.

Milyen világot teremtettek maguk az elmúlt agyondicsért 12 évben?

Meddig és mennyi embert aláztak, aláznak meg? Ne feledjék, választások jönnek! Mi sem felejtjük az elmúlt 12 keserű évet.

Remélem, a választások után az Önök asztalára is csak csirke farhát jut!

Nem árt uraim a fogyókúra Önöknek!

Rosta Ágnes,

a nagyon mérges kisnyugdíjas.


Megosztás

56 hozzászólás

 • Egy orbán utálo says:

  Nagyon gusztustalan ez a kormány,ök tömik a pofajukat a sok finomsággal.Pèldául nézzétek meg Orbán is 2007ben hogynézet ki?és most hogy néz ki.Uznézki mint egy hízott diszno.De még annál is csúnyább mint a varacskos biszno.Felzabálják Magyarországot,és táplálják az ivadekukat.A nyugdíjasoknak oda dobják az alamizsnát.A dolgozóknak akik éj nappal meloznak azokat meg nem fizetik meg rendessen.Itt ez a rohadt virrus is,kötelezni akarja az oltást mire föl.Ne ez a hizot disznó szabja már meg hogy ki haljon meg ès kine.Láttam egy videót hogy az államfők hogy oltasák be magukat.Az inekcion a tű védő műanyag vèletlen rajtamaradt.Igy hogy a busban van nekik még az oltási kártyájuk?Az oltást meg ránk akarják eröszakolni.A fidesz nem fidesz hanem egy nagy fika,nemcsak hogy fika de egy rabló tolvaly generáció.Na meg a többi!!!

 • Tami says:

  A farhát minden üzletben 300 ft. A Nyúgdijas emberek zõme gyógyszere költ. Nem telik vitaminokra. Ha a családja nem gondozza a földeket nyáron akiket a farhát levesével tart életben. A gépiesitéssel sem tudják az emberi munkaerõt potolni. Mert gépi porszivó is energiával mükõdik. Az egészséghez pedig hozzá tartozik a rend és a tisztaság. Gyerek koromban olvasztott hóban fürõttünk szapannal. Most melleg víz van és minden féle kence fince. Az allergiák melleg ágya. Remélem az én Nyúgdiam elég lesz majd arra hogy nehaljak éhen.

  • János says:

   Szekszárd Coopban rendszeresen évek óta vásárolok farhátat a komondorjaimnak. Olcsóbb a tápnál de szerintem jobb is. Viszont az árstop visszájára sült el, 6 hét alatt mára szinte a duplájára nőtt az ára, 179-229-259- ma vettem 299 volt. Ki érti ezt? A 179 után jelentették be az árstopot. Viszont tarját 999-ért vettem magamnak.

 • állatbarát says:

  A csirkefarhát nem kutyakaja?

  • Zsóka says:

   Nem az a szegények vasárnapi rántott húsa, levese, paprikása, vagy sűltcsont bőrrel !!!

   • Martell. says:

    A mozdonyszőke ,és bandája abban éli ki magát,hogy alázza még meg jobban.az általuk kifosztott országnak, a népét.

 • Nyolcvan evesen says:

  Sok igazságtalansag van a nyugdíj megállapítása körül aki ledolgozik az életébe ötven évet még nyolc gyereket felnevel annak nem százhúsz ezer forintból kellene megélni huszonöt éve már elmúlt ozvegyen anyolc gyerekből öt a bátyám teljesarvan maradt gyerekei

 • szociális says:

  csabesz says:
  2022-01-15 – 09:55
  Nem kritizálni kell ano normális munkahelyre kellet volna menni meg ledolgozni 40-50 évet és ez a fogalom nem létezne ,hogy kisnyugdíjas aki normálisan ledolgozta az éveket több nyugdíjat kap mint a fizetése volt mikor dolgozott. Egyszerű a képlet kicsit raktál az állam bácsinak kicsit is kapsz.

  Szociális Válasza Csabes says részére……. olyan sok hülyeséget ír, hogy nem is tudom melyikre reagáljak!!!! mit jelent a normális munkahely….. a normálisan ledolgozott évek….. Kérdezem mert én ilyen munkahellyel nem találkoztam…. van normálatlan munkahely és ezért a nyugdíjas emberek a felelősek,…. de más lehet normálatlanul is dolgozni 40-50 évet???? Szerintem csak becsületesen lehet dolgozni ott ahova a képesítése egyéb objektív adottságai miatt sodorja az élet….Végezetül nem a kínai piacon van, nem tudom észrevette e—- a képlet ott ilyen egyszerű ” kicsit adtál az állambácsinak kicsit is kapsz” mi van azokkal akik tisztességesen dolgoztak egy életen át, esetlegleg a közszférában, esetleg 8-12 órát alkalmazottként és annyit adtak az állambácsinak amennyit az eltudott venni tőlük… és megnyugtatom a bácsi nem szégyenlős… maga viszont szégyellje magát, minden ok nélkül nekiment egy idősembernek aki csupán fél a következő napoktól, fél attól, hogy nem lesz még farhátra sem pénze, ……

  • ZSUZZSA says:

   esküszöm agymosás után ír ilyet egy ember! 47 év munka után – végig járulékfizetéssel dolgoztam, sokáig közalkalmazottként, és nem takarítóként – a nyugdíjamból nem könnyű mnegélni. ezért ismétlem: az agymosás nálad is eredményes volt.

 • Barsyné Péti Borbála says:

  Itt valami nagyon nem stimmel. Rosta Ágnes, ön kb 1988- ban ment nyugdíjba, 55- évesen . Akkor most 89 évesnek kell lennie. 34 év alatt( amit nyugdíjban töltött) sokkal többnek kell lennie a nyugdíjának,nem96 756 Ft.

 • H Mária says:

  Csabesz says ! Ez a hozzászólás köszönő viszonyban sincs a valósággal. 50 évet dolgoztam egészségügyben. Heti munkán kívül 24 órás ügyeletekkel ( ez nem számít bele a nyugdíj összegébe, pedig a járulékokat vonták belőle). 5 évem azért nem számít a szolgálati időmbe, mert a kevés pénz miatt nyugdíjasként is dolgoztam ( ebből is vonták a járulékokat ). A sok túlmunka miatt 320 000 Ft körüli nettó fizetésem volt. Ehhez képest 3 éve amikor nyugdíjba mentem ténylegesen, a nyugdíjam 153 000 Ft lett. Ez ugye meg sem közelíti a nettó fizetésemet. Akkor mi is a valóság ? Ez nem kis nyugdíj ? Hogyan kellett volna még többet dolgoznom, hogy ne kisnyugdíjas legyek ?

 • Névtelen says:

  Teljesen igaz az írás! Én is ledolgoztam 40 évet folyamatosan az egészségügyben és a szociálisban de egy nagy sza…r volt a bérünk! Becsülettel felneveltem 2 gyermeket, állandóan képeztem magam, hogy le ne maradjak és mégis nem ugrálok örömömbe , hogy milyen magas a nyugdíjam! Olyan hülyeség az átlag nyugdíj vagy kereset! Fele sem igaz! A mostani fiatalok, meg ne legyenek olyan nagy mellénnyel mert pontosan ők fogják majd legjobban megszívni….. mert mire nyugdíjba menne nem lesz nyugdíj! Aztán ők is reklamálhatnak ! A mi generációnk SOHA nem szólta–bántotta az előttük lévő generációt–nyugdíjasokat!

 • csabesz says:

  Nem kritizálni kell ano normális munkahelyre kellet volna menni meg ledolgozni 40-50 évet és ez a fogalom nem létezne ,hogy kisnyugdíjas aki normálisan ledolgozta az éveket több nyugdíjat kap mint a fizetése volt mikor dolgozott. Egyszerű a képlet kicsit raktál az állam bácsinak kicsit is kapsz.

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES CSABESZ! TUDJA UGYAN KÖZE SINCS HOZZÁ DE ÉN MÁR 34. ÉVE VAGYOK NYUGDÍJAS. S KÉPZELJE EL LEDOLGOZTAM AZ ÉLETEMET BECSÜLETTEL! ÖSSZESEN 2 MUNKAHELYEM VOLT. MEGBECSÜLTEK ÉS AZ AKKORI FIZETÉSEKHEZ KÉPEST JÓL IS KERESTEM. ABBAN AZ IDŐBEN NEM VOLT DIVAT, HOGY ZSEBBŐL FIZESSENEK TEHÁT AMIT KELLETT FIZETTEK UTÁNAM. SZÓVAL NEM AZÉRT KEVÉS A NYUGDÍJAM MERT MUNKAKERÜLŐ VOLTAM. HANEM AZ AKKORI BÉREK UTÁN ANNYI JÁRT. DE VANNAK OLYANOK IS AKIKNEK AZÉRT KEVÉS A NYUGDÍJUK MERT KÖZBEN ROKKANTAK LETTEK. TEHÁT MIELŐTT BÁRKI FELETT PÁLCÁT TÖR KÉREM SZÉPEN VEGYE EZEKET IS FIGYELEMBE. NEM MINDENKI MUNKAKERÜLŐ. DE TOVÁBB MEGYEK A MAI FIATALOKNAK MÉG ENNYI NYUGDÍJUK SEM LESZ SAJNOS MERT CSAK PÁR ÓRÁRA JELENTIK BE ŐKET ÉS A TÖBBIT ZSEBBE KAPJÁK. NAGY ÁRAT FIZETNEK MAJD ANNO EZÉRT. ÜDVÖZLÖM.

  • Névtelen says:

   Ne haragudj de te nagyon demagog buta vagy, ha valamit nem tudsz miért szólsz hozzá.

  • Zsóka says:

   Drága Csabesz!!
   Anyósom 40 évet tudott le kemeny fizikai munkával!!Mégis 83 ezer a nyugdíja!!
   Mit okoskodik itt????

 • Valaki says:

  Nagyon igaz minden szó és fogadja elismerésemet!

 • egy szomorú nagymama says:

  Azon elgondolkodtatok-e már, hogy ha a csirkefarhát ára megfizethető is, de a levesbe zöldség is kellene és az iszonyú drága. Persze van, aki a kiskertjében megtermeli, még ha görbe háttal is hajlong a kapálásnál, de neki legalább a zöldség megvan. Igaz a finom marhahús már csak a gazdagok fazékjába kerül, de vigasztalhatja, hogy a zöldség egészséges.Jaj, az a manapság csak nyiltan szapult kádári idők de jók is voltak. Vasárnap volt rántotthus és sör és hó végén is a heti fizetés mellett csörgött még egy kis apró a pénztárcákban. Persze sokaknak nem tetszett, hogy dolgozni kötelező volt, mert különben megbüntették a munkakerülőket. Pedig akinek volt munkahelye az el tudta tartani a családját. Nem fényüzően, de megfelelően. Egy párt volt, így nem gyilkolták egymást az egyre hülyébb és egyre pénzéhesebb és hazugabb pártok,akik a nagy genszterváltás után megalakultak. És most még mi lesz? Csak a koncért megy a harc és az istenadta nép nem számít. Csak a szavazatuk. És csak most, aztán a következő négy évben ismét kuss nekik.
  Na még azt megkérdezném a kedves kormánytól, hogy miért nem kérdezik meg a szakembereket, hogy mik tartoznak az alapvető élelmiszerekhez? Mert hogy a kenyér biztosan, az biztos. És akkor arra miért nincs stop? Mert arra igazán kellene. Kilátástalannak találom a mai helyzetet. Ezért vagyok szomorú nagymama.

  • Senki says:

   A „megtermelt zöldség” sem ingyen van ám, rengeteg pénzt és munkaórát igényel a kert…

 • Eracska says:

  Nem is volt szó farhátról a Fidesz elleneseknek minden bajuk van szerintem az Orbán Viktor miniszterelnök a legjobb legyen is az továbbra is

  • Esti kór nélkül. says:

   Éljen + Qrbánod veled együtt minimàlnyögdíjból.

  • kisnyugdujas says:

   Vidd haz te elmebeteg, ha annyira jonak talalod !

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES ERACSKA! OLVAS ÖN ÚJSÁGOT? NÉZ ESETLEG TV-T? BIZONY UGYAN EGY NAP KÉSÉSSEL BEJELENTETTÉK, HOGY CSIRKE FARHÁT IS FELKERÜLT A LISTÁRA CSAK A ORBÁN ELFELEJTETTE. HA ÖNNEK JÓ EZ A MINISZTERELNÖK ÉS A FIDESZ AKKOR MIELŐTT SZAVAZ MAJD GONDOLJA VÉGIG MENNYI MINDENT VETTEK EL AZ EMBEREKTŐL ÉS MENNYI ADÓSSÁGOT HAGYNAK. MERT MINDEN FILLÉR AMIT KAPUNK AZ ADÓSSÁGBÓL MEGY. MÉG AZ UNOKÁI IS AZT FOGJÁK FIZETNI. ÜDVÖZLÖM

  • Valaki says:

   Drága Eracska!!
   Tudod mit csinalj orbánnal te barom??Sz…d le!!

 • Oscar Oszi says:

  Nem értem a levélírót!!-miért
  magázod Viktort!???-úgy add meg neki a tiszteletet, mint ő adja meg a csirke-farháttal a nyugdíjasoknak!-különben is csak dicsérni tudja a semmit tevésüket!-a palamentben is, egy kérdésre sem válaszol képviselő társainak, csak jópofizik-/azt hiszi jól áll neki/- a seggnyalói , a többi, 133 bátor ember, rendűletlenűl tapsol neki!-visszatérve a adakozására, az árak befagyasztására, már olvastam, hogy ezek már októberi áron vannak egy hónapja kb.-akkor mílyen ár stoppot rendelt el,?-semmílyent!!

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES OSCAR OSZI!
   ÉN ÚGY ÉRZEM AZZAL HA LETEGEZEM ORBÁNT AZZAL NEM SÉRTEM MEG. VISZONT NEM TISZTELEM ÉS NEM ÍROM A NEVE UTÁN, HOGY ÚR. SZÁMOMRA EGY CINIKUS, JELLEMTELEN EMBER. AKI 2 MILLIÓ EMBERNEK KÖSZÖNHETI, HOGY MINISZTERELNÖK LETT. ENNYI Ő ÉS NEM TÖBB. MINT AHOGYAN A 133 „BÁTOR” EMBER SEM JELENT NEKEM TÖBBET MINT JELLEMTELEN, HAZUG EMBEREK TÖMEGÉT. BOCSÁNAT A NAGY BETŰKÉRT. NEM KIABÁLOK CSAK LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK. VISZONT A FŐSZERKESZTŐ ÚR VOLT OLYAN KEDVES, HOGY OLVASHATÓVÁ TETTE AZ ÍRÁSOM. KÖSZÖNÖM NEKI. ÜDVÖZLETTEL ROSTA ÁGNES

 • Rupaja says:

  Nos, a vezetőinket,tisztelni kell,de a tiszteletet ki kell érdekelni.
  A feledékenység,meg egy átok,mert tudni kell emlékezni a saját tetteinkre,nem szabad elfelejteni,hogy honnét jöttünk.Miniszterelnökünknek
  emlékeznie kell,hogy hogyan jutott ilyen magas pozícióba és ezt meg kellett volna becsülnie, tisztelettel és alázattal,ha ezt tette volna, akár száz évig is vezethetné az országot és nem kéne különböző kritikákkal szembesülnie.
  Ez egy középvezetői vélemény

 • Adorjánné says:

  Én csak ötven évet dolgoztam s felneveltem egy gyereket
  Talán tudok venni csirke farhátat???!

 • Szöszi says:

  Minden szava igaz! Vajon eljut e levél a címzetthez? Erre nagyon kíváncsi lennèk.
  Egy szinten kis nyugdíjas..aki sokat főz far- hatból finom hús levest …..mert nincs annál finomabb.

 • Névtelen says:

  Nagyon igaz!

 • Névtelen says:

  Köszönöm szépen , hogy ezt leírta.

 • reménykedő says:

  Nagyon igaza van,de azt mondom meg is érdemeljük mert a magyar ember tűr mint a bírka.
  Minden kormány korrupt volt,de ennyire,még egy sem mint ez a kormány.
  Remélem megérem még,hogy megkapják méltó büntetésüket,és a börtönben töltsék a hátralévő idejüket.
  Tudom ,hogy naiv vagyok,de reménykedem!!!!!!!

 • XY kisnyugdijas says:

  Teljesen egyetértek! Ezzel a farhattal megalaztak minden kis pénzü embert! Ettől a gúnyos lenézestol már tényleg nincs lejjebb!

  • B M says:

   Szerintem is rettenetesen megalázó a “csirkefarhát” un. beemelése a hatósági áras élelmiszerek közé.Szerintem azért csak a kormányifón jelentette be 7. tételként Gulyás Gergely mert O.V. előző nap nem tudta volna RÖHÖGÉS nélkül elmondani! Biztos vagyok benne, hogy jól szórakoztak ezen ismerve reagálásuat egy-egy kérdésre. Bár ne lenne igazam

  • Nyugger says:

   Dehogy nincs.

 • Egy nyugdíjas says:

  Csak gratulálni tudok Ágnes ! Pontosan így gondolom én is !
  Sajnos ezt ott „fent ” a hegyen nemhallják meg.
  No ezért kell elmenni és szavazni !

 • Névtelen says:

  Igaz

 • Bélabá says:

  Mindenben egyetértek.Dühitő

 • Bélabá says:

  Mindenben egyetértek.Nagyon szomorú

 • Névtelen says:

  A NAGY SZÁMOK VILÁGÁBAN….
  Förtelmes – nyögdíjjat és éhbért ad – és még azt is meglopja… nár régen leírtam a trükköt de süket fülekre talált..
  Most a nagy számok birodalmába hatolok be és elétek tárom, a trükköt, hogy fiataltatja a nyugdíjasok pénzét is .. Van egy költségvetése rengeteg pénz. melyet forgat, napi kamattal….
  Konkrét számokat azért nem írok mert nem ismerem – így csak példa számokkal tudom illusztrálni  1200.ft. év végén ad  10%-ot  azaz 120.ft.ez havonta 10.ft.  az napi 0.333. ft. tesz ki – eddig érthető ugye?
  A központi „bukszából”, minden hónap 1-én beteszi a 120.ft. és indul a napikamata – egészen a hónap 12-ig amikor kifizeti neked – tehát a pénzed kereset neki 12.x 0.333ft. az =  3.9 ft.-ot . ha minden hónapban ez így van akkor év végére keres rajtad = 47.952 t-ot- érthető eddig… következő év január 1-től kezdődik elölről….
  Amikor leírtam, hogy napok szerint egy évben csak 11-hónapra kapsz ellátást az úgy valós ahogy leírtam bizonyossággal!
  Tehát amig egycsirkegarháton akadunk fennt már az közvetenül fáj – addig a láthatatlan nagyértékű meglopás unkat nem látjuk – sajnos ez van – nem vita támának írtam – azért, hogy tudd – és tudja meg az is, hogy nem vagyunk teljesen hülyék aki meglop bennünk! Az mellett, hogy még adózunk belőle és a térségben a legkevesebb ezek az összegek számukra – nem tudom a zsidókat már mint a kis zsidókat tehát nem a milliárdosokat és az felett lévő látható és  a nem látható irányítókat is átvágják a kifizetéssel – aki tudja árulja el nekem – köszönöm, hogy elolvastál 
  ui. és stb. pénzügyi trükkök – a mafla szemkilövető néró elárulva mondta , hogy amiről nem kell tudnotok…


  id. Kiss László

 • Lászlò says:

  Kedves Ágnes nyugdíjas sorstársam!

  Igazad van, igaz írásod eléggé csapongó, hogy minél hatásosabb legyen 😉
  Mint mondom Igazad van, de a sok rosszat az általad is imádott kapitalizmusnak köszönhetjük.
  Én szívből kívánom Neked s Mindannyiunknak, hogy a választás után minden legyen jobb, szebb, boldogabb
  Tehát várjuk a csodát

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES LÁSZLÓ! ELNÉZÉST HA CSAPONGÓ AZ ÍRÁSOM. NÉZZED EL NE VAGYOK ÚJSÁGÍRÓ. ÉN SOHA SEM ÍRTAM SEHOL, HOGY IMÁDNÁM A KAPITALIZMUST. VISZONT IGAZ A RABLÓ KAPITALIZMUS AMIBEN ÉLÜNK ÉS AMIRE SZAVAZOTT AZ ORSZÁG ANNO ILYEN. MI LESZ A VÁLASZTÁSOK UTÁN? NEM TUDOM. JOBB BIZTOSAN NEM. NAGYON ROSSZ HELYZETBEN VAN AZ ORSZÁG GAZDASÁGILAG. REKORD ÁLLAMADÓSSÁGOT VISSZA KELL MAJD FIZETNI. KÖSZÖNÖM A JÓ KÍVÁNSÁGOT ÉN MINDENKINEK NEKED IS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK. A TÖBBI MEG MAJD MEGFOG OLDÓDNI. IGAZ NEM AZ ÉN ÉLETEMBE. ÜDVÖZÖLLEK SZERETETTEL!

 • Névtelen says:

  Nagyon igaza van!

 • Gréci keze says:

  Rosta Àgi főzzed a kàvét itt van a spàjzba csótány ferid,lófejű klàriddal

  • Kiss József says:

   Minden szavával egyet értek. Csak az it a legnagyobb baj, hogy valaszta’s utan ia ok lubickolnak az életben. Mert loptak annyit, hogy még a de’d unokájának sem kell dolgozni. Nyugodtan tud tanulni a hobbija’nak és a családjának tud ‘elni. Sajnos ezt a jó létet tolunk lopta’ k el. Most meg az életüket kovetelik a vagcina’val és az agyon’eheztetessel. Na la’tja kedve level író ilyen egydikta’tor, de lesz ez meg rosszab is. Ha azx t nem jó helyre húzzák.a kedves nyugdijasok.

  • Rosta Ágnes says:

   KEDVES FANTOM NEVŰ! A FENT NEVEZETTEKET MÉG JELZŐI NÉLKÜL SEM ISMEREM. LÁSSA BE ISMERETLENEK NEM FŐZ AZ EMBER KÁVÉT. VAN FERENC ÉS KLÁRI NEVŰ ISMERŐSÖM ELÉG SOK. ŐKET VISZONT MÉLYEN SÉRTENÉ HA ILYEN JELZŐKKEL ILLETNÉK ŐKET. NINCS KÖZÜNK A POLITIKÁHOZ. PERSZE ÉRTEM ÉN KIKRE GONDOL. LEHET ŐKET SZERETNI ÉS NEM SZERETNI DE SZERINTEM SÉRTEGETNI NEM ILLIK ISMERETLENEKET! GYŰLÖLET MENTES NAPOT KÍVÁNOK ÖNNEK!

 • Katalin says:

  Nagyon igaza van asok kilakoltatás ilyen tolvaj banda még nem volt és igen volt egy Miniszterünk ha nem dolgozott valaki elviteték most mivan csak köz munka és ez a Miniszter nem volt gazdag nem lopott mindenkinek tiszteséges munkája volt

 • Horvát Gyulane says:

  Kedves hölgyem teljes mértékben igaza van ez a csuti csen csak még csufolja a szegény népet de még mindig sok agymosott nyuger még mindig ki áll mellette.

 • Organizati says:

  Amit irt teljesen igaz a sok tetut el kell tuntetni a politikabol

 • Zilahi Juli says:

  Tökéletes életkép az orbáni Magyarországról.
  Remélem mindenki elmegy szabazni, hogy ennek a rabszolgaságnak véget vessünk.
  Egy másik kisnyugdíjas .

  • Petya says:

   Lemered írni, hogy mennyi az-a kis nyugdíjad havi összege? Ezt azért kérdezem, mert nem régen valaki azt mondta nekem, hogy a havi nyugdíja nagyon kevés és megkérdeztem, hogy mégis mennyi, ezt felelte:,,150000ft de öt szobás lakást kel neki fent tartani és télen fűteni. Egyedül minek az 5 szobás lakás és miért fűti az összes szobát. Itt a kérdés az, hogy kinek mennyi a kevés??

   • Rosta Ágnes says:

    KEDVES PETYA! TERMÉSZETESEN LEMEREM ÍRNI. 1 DIPLOMÁVAL 96756 FORINT A NYUGDÍJAM EGY LEDOLGOZOTT ÉLET UTÁN. NEKEM NINCS 5 SZOBÁS LAKÁSOM. VISZONT 40000 FORINT A GYÓGYSZER KÖLTSÉGEM. DE NINCS TARTOZÁSOM. MINDEN SZÁMLÁM IDŐBE FIZETVE VAN. TÉLEN 16,5 FOKRA VAN ÁLLÍTVA A CIRKÓM, HOGY PONTOSAN KI TUDJAM FIZETNI A GÁZSZÁMLÁM.
    A NEVEM VALÓS TITKOLNI VALÓM NINCS. SZÍVESEN VÁLASZOLOK BÁRMILYEN KÉRDÉSRE.

 • Lukács János kisnyugdíjas (saját név). says:

  Sajnos,de ebben az írásban minden szó igaz.Sokan vagyunk még akik szintén nagyon mérgesek vagyunk,csak miután nincs a véleményünk „becsatornázva”,így nem sokat nyom a latban.Valahogy jobban ki kellene nyilvánítani a kisnyugdíjasok állásfoglalását is!

 • Egy nagyon utálod says:

  Nagyon igaza van a levél írójának tudni fogjuk hova kell tenni az x et orsós elvtárs
  MEGFOGOD KAPNI A BUNTETESEDET A SLEPPJEIDDEL EGYUTT
  NE FENYEGESD A NEPET HA NEM TE NYERSZ LOVETSZ HAT NEF FOGSZ LOVETNI MERT AZ ELSO LOVES A MIENK
  AZT HISZED MI ERRE NEM KÉSZÜLÜNK FEL?MINDEN MOCSKOS GONDOLATODAT ISMERJUK
  KIFUSTOLUNK A BUNKERODBOL NYUGODJ MEG!!!!!

 • Gitta says:

  Minden szava igaz! Mellé kell állni, mert 1 fecske nem csinál nyarat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés