Egy értelmetlen kormányinfó margójára!

Közzétéve ekkor: 2023 augusztus 25. 10:40

A képet tegnap a miniszterelnök tette ki az oldalára.

Hát, Viktor,  munka az lenne, nem is kevés.

Pár ember biztos bevette  a dumát, hogy dolgozni fognak végre. Jöttek is az újságok, hogy ma mindenféle bejelentés lesz. Egyszerű ember ilyenkor arra gondol, hogy kitaláltak valamit, amivel jobb lesz az országnak, és lendül valami. Helyette megtudtuk, hogy szuper volt a tűzijáték, baromi sikeres az atlétikai vb rendezése. Pár milliárdot el is vertünk a két rendezvényre. A kormányinfót vezető Szentkirályi és Gulyás már voltak kint, és jól érezték magukat. A VIP- páholyba adott is ehhez minden.

Aztán megtudhattuk, amit eddig is tudtunk, hogy a mocskos multik verik fel az árakat – itthon, külföldön bezzeg nem -, de a kormány mindent megtesz, hogy azokat leverjék. Van csodás árfigyelő rendszer. azért, hogy az állampolgárok össze tudják hasonlítani az élelmiszerárakat. Aztán ha van olyan hülye, hogy egyik áruházból rohangáljon a kocsijával – már ha van neki –  a másikba a közel 650 Ft-os benzinnel, akkor, hú de sokat tud spórolni.

A magyar CBA, Reál és egyéb üzletek árai természetesen nincsenek feltűntetve. mert akkor szembesülnénk vele, hogy ők sokkal drágábbak, mint a multik. Akik eddig is akcióztak mindenféle határozat nélkül.

Ismét megtudtuk, hogy nálunk a legmagasabb az élelmiszer és az energia infláció. De mindenki nyugodjon meg, mert a kormány töri le az árakat, mint ahogyan mi fiatalon a kukoricát anno. Ja, erről kussoltak.

Azt is megtudhattuk, hogy bár akkora a lyuk a költségvetésben, amilyen még sosem volt, de azért mi adunk pénzt mindenkinek, akiknek mondjuk a hülye németek nem adtak. Mert ők nem láttak üzletet benne.

De azt is megtudhattuk, hogy hatalmas a munkaerőhiány. arról viszont mélyen hallgatott a Gergő gyerek, hogy mennyi munkanélküli van itthon. mert bizony, akiket kirúgnak, azok – csak – 3 hónapig  segélyt kapnak, addig vannak nyilvántartásban. Utána úgy veszik, mintha dolgozna. Ha szerencsés, akkor valami „becsületes ” vállalkozó ad is neki munkát, aztán vagy bejelenti 4 órásra és zsebből fizeti, vagy éhezhet. Mert a munkaügyi központban maximum takarítói állás tudnak felajánlani.

Kedves olvasó, tudod, hogy pedagógus hiány sincs!

Kevés a gyerek. Meg a szülők a felelősek, hogy költöznek össze-vissza az országban. Így egyik helyen több a gyerek máshol meg kevés. De minden tanintézmény fontos, még a gyömrői is, igaz, nem tudni, hol fognak tanulni a gyerekek. Mert nem a kormány feladata, hogy tanterem legyen iskolakezdésre.

Azt is megtudhattuk, azon tantárgyak tanítását, amikre nincs elég pedagógus, majd valahogy megoldják az intézmények. Vagy nem!

Megtudhattuk, hogy a mostani helyzetért természetesen a baloldal és a baloldalt anyagilag támogatók, a háborús infláció – ami csak minket érint – a felelős! De mindenkinek lesz majd jövőre bér -és nyugdíjemelés.

Kb. ezzel egy időben nyilatkozott Nagy Márton, hogy idén is lesz béremelés, igaz ők csak pár állami intézménybe tervezik. Azt nem mondta, miből, csak annyit, ő optimista. Ez rohadtul megnyugtató. Van a kormányban egy optimista miniszter. Közben már a kormány sem hisz a 1,5 %-os GDP növekedésben. De várják a csodát. Az ország meg addig marad a recesszióban!

Azok a lakosok nyugodjanak meg, akik idegesek a külföldi munkavállalók miatt. Ők csak pár évig veszik el a munkát a magyarok elöl. Meg egyébként is kis „városokat” építenek számukra, míg itt dolgoznak.

Utoljára megtudhattuk, hogy akik még nem voltak nyaralni a kormányból, azok lassan mennek, és megy Viktorka is, mert mindenkinek jár a pihenés és a nyaralás a kormány tagjai közül.

Te voltál nyaralni kedves olvasó?

Nem? Akkor neked csak a szád jár. Vagy ha túráznál, mert nincs a közeledben multi, ahol olcsóbban tudnál vásárolni, akkor javaslok egy körutazást havonta egyszer. Olyan szép a kis hazánk!

Nos, ezt dolgozta ki nekünk a kormányunk! Ezért kár volt össze ülni, és kár volt kormányszóvivői tájékoztatót tartani. Sokba kerül ez is nekünk!

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés