Ébresztő emberek, nagy a baj! Megöl az akkumulátorgyár!

Közzétéve ekkor: 2024 március 11. 13:54

Hetek óta írom, próbálom felhívni a figyelmet, hogy lépni kell a szigetszentmiklósi akkumulátor gyár ellen – a többi ellen is, de minket közvetlenül ez érint. Most a nagy zöld párt felébredt és petícióra biztat!

De emberek, petícióval még senki nem ért el semmit!

Egyfolytában fújom a kürtöt, mióta az újságok kiperelték, és nyilvánosságra hozták a másfél éve mért adatokat.

Csak a nikkelszennyezés a megengedett érték 2000- szerese!

De a többi nehéz fémek arányai is elképesztők! Olyan anyagok, amelyek rákkeltők! Ráadásul vízben oldódnak! Azaz esővel, párával, vízgőzzel könnyedén bekerülnek a talajba! Onnan beszivárognak a talajvízbe, majd bekerülnek a vízbázisba! Az ivóvizünkbe! S mi megisszuk a rákkeltő anyagokat!

Nem tudom, minek kell történnie ebben az országban, hogy ezeket a gyárakat bezárják! Itt 4 várost – Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl és Taksony – érint a vészhelyzet. Az érintett térség összlakossága mintegy. 100 ezer ember!

Ennyi ember egészsége a tét!

A dél- koreai céget a kormány több milliárd forinttal támogatta! Ennyi pénz mellett a folyamatos szabálytalanságokért kiszabott pár millió forintos bírságok eltörpülnek. Vígan szennyezik a levegőt és a vizeket tovább. Már több baleset is történt, tűz, robbanás! Emberek sérültek meg és sajnos haltak is meg! A legalapvetőbb biztonsági ellenőrzéseket sem biztosítják! Még a vízmonitorizáláshoz sincsenek kutak! Ki sem építették azokat!

A gyáraknak még érvényes működési engedélye sincs!

Viszont a kormány szerint, akik tiltakoznak az akkumulátor gyárak és bontók ellen,  hazaárulók. Szerintem meg ez pont fordítva van! Azok a hazaárulók, akik engedik ezeknek a gyáraknak a telepítését és működését!

Hatalmas veszélyben vagyunk és ennek nem a háborús vészhelyzet az oka!

Hazánkban hála istennek nincs háború, viszont vannak, akik kockáztatják az egészségünket,  ivóvízbázisunkat, a termőföldjeinket!

Ébresztő emberek!

Addig védjük meg hazánkat, míg lehet!

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés