Budapesti AP-kommentár: Orbán Viktor tüske az EU körme alatt

Közzétéve ekkor: 2024 február 4. 12:27

Justin Spike, az amerikai hírügynökség tudósítója a Washington Postban írása címében magát a magyar miniszterelnököt idézi.

A magyar kormányfő rendszeresen botot dug a küllők közé a kontinensen, az időről időre töréspontig juttatja az Uniót. Engedményeket igyekszik elérni ily módon, viszont a többiek erőlködhetnek, hogy valamilyen megoldást találjanak, miután az éppen aktuális vétó nehéz helyzetbe hozza őket. A brüsszeli illetékesek jelenleg is próbálják kitalálni, mit akar elérni az obstrukciós stratégiával Orbán és miként lehetne jobb belátásra bírni.

Ezt írja Justin Spike, aki az amerikai hírügynökséget tudósítja a magyar fővárosból. Az apropót az adja, hogy holnap ugyan összeül az Országgyűlés a svéd NATO-tagság ügyében, de mivel a fideszes képviselők bojkottálják a tanácskozást, tovább csúszik a döntés Stockholm belépéséről. De hát a miniszterelnök pont az ilyen módszerek miatt lett hírhedt a földrészen, miután alapvető politikai célkitűzéseket torpedóz meg – emlékeztet Spike.

hvg.hu


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés