Boldog képviselő úr elfogult és tájékozatlan?

Közzétéve ekkor: 2016 június 5. 10:04
Az épülendő kézicsarnok látványterve. Mindegy, kinek köszönhető, csak legyen

Az épülendő kézicsarnok látványterve. Mindegy, kinek köszönhető, csak legyen

Bő egy hete írtuk meg, hogy Törökszentmiklós is azon települések sorába került, amelyeken a kormány új kézilabda munkacsarnokot épít. Az új csarnok alapvetően a kézilabda utánpótlást kell, hogy szolgálja, de lehetőséget biztosíthat napközben a testnevelési órák tartására is. Több megvalósítási helyszín felmerült, végül a képviselő-testület a Városi Sporttelep mellett döntött. Nyilván akadtak, akiket nem különösebben érintett meg az ügy, s olyanok is, akik örültek, hogy ezzel is gyarapodik a város. De minden csoda három napig tart, vagy addig se, a hír nem borzolta fel a kedélyeket, visszhangot sem váltott ki.

Valószínűleg hosszú időre el is felejtődött volna a dolog, ha Boldog István országgyűlési képviselő úr nem érzi úgy, hogy meg kell szólalnia. De megtette, ráadásul olyan elfogultan és egyoldalúan, hogy az többeknél kicsapta a biztosítékot. Véleményének saját honlapján adott hangot, amit egy rövid pengeváltás követett, s amely során határozottan „helyre tette” az ellenvéleményt megfogalmazókat. Némileg lekicsinylően nyilatkozott Szloska Krisztiánról, a megyei kézilabda szövetség elnökéről, aki ezek után, holott ez korábban nem volt szándékában, úgy gondolta, neki is meg kell szólalnia.

Nyilvánosságért lapunkhoz fordult, de mások is kérték, hogy amennyire lehetséges, derítsük ki az igazságot. Megpróbáltuk, de mielőtt körbe járnánk a témát, idézzük fel a pengeváltást, amely egyrészt tükrözi az egyoldalúságot és elfogultságot, másrészt érzékelteti, miért érezhette úgy Szloska Krisztián, hogy meg kell szólalnia.

Kis Gergely, a TKE elnöke és Boldog István országgyűlési képviselő a TKE gyermeknapján

Kis Gergely, a TKE elnöke és Boldog István országgyűlési képviselő a TKE gyermeknapján

Boldog István: – Törökszentmiklóson a TKE gyermeknapján megtapasztaltam, hogy ez tényleg egy nagy család. Nekik köszönhetően a Magyar Kézilabda Szövetség új kézilabda csarnokot épít Törökszentmiklósra. Köszönöm kitartó munkájukat!

Túri Éva: – Én úgy tudom, azt, hogy a csarnok ide épül, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kézilabda szövetség elnökének, Szloska Krisztiánnak köszönheti a város.

Boldog István:Szloska úr biztos nagyon befolyásos ember, de ez nem neki köszönhető! A csarnokhoz a magyar kormány azért nyújtott minden eddiginél nagyobb támogatást a Kézilabda Szövetségnek, hogy az utánpótlás nevelés körülményeit azokon a helyeken, ahol most is példásan működik, segítse! Törökszentmiklóson a TKE évek óta több száz gyermeknek biztosítja a lehetőséget a kézilabdázáshoz, és nagyon szép eredményeket értek el! Ilyen csarnok 40 db épül az országban, mind olyan helyen, ahol az utánpótlás nevelés eddig is példás volt! A csarnok a szülőknek, a gyerekeknek és az edzőnek köszönhető! Hajrá TKE!

Boldog István: – A kézilabda csarnokról 2015. július 2-án már egyeztetés volt a Hunyadi iskolában az MKSZ tervezőjével, a döntés jóval a megyei elnökválasztás előtt történt, nem csak Törökszentmiklós, hanem mind a 40 csarnok ügyében, köztük Mezőtúr és Túrkeve.

Boldog úr állításainak igyekeztünk utána járni, s ami az interneten a témával kapcsolatosan fellelhető mindent elolvastunk. A képviselő úr tájékozottságát többek között azért kérdőjelezzük meg, mert ő ugyan kétszer is 40 csarnokról beszél – egyszer lehet tévedni, melléütni, de kétszer már nem valószínű -, ténylegesen azonban 60 ilyen épül. De a lényeget illetően ez a kevésbé fontos. A sokkal fontosabb az, hogy minden sajtóorgánum, minden tudósítás azt hangsúlyozza a döntést illetően, hogy konzultáció történt a megyei és regionális vezetőkkel, szakemberekkel az érintett települések vezetőivel, hogy földrajzi, sportszakmai és oktatásügyi szempontok mérlegelésével, összegzésével került kialakításra a javaslat. Hogy az összes megyei szövetség megkérdezése után rendelkeztek tiszta képpel arról, hogy mely településeken épüljenek a csarnokok. Sehol nem merült fel szempontként, hogy bármely egyesület munkájának, utánpótlásának megítélése szerepet játszott volna a döntésben. Felmerültek földrajzi, sportszakmai, oktatásügyi szempontok, de egyesületi nevek nem, s az alábbiak szempontjából kiemelendő, hogy a konzultáció a megyei vezetőkkel történt.

Szloska Krisztiánnal először azt tisztáztuk, hogy került az ügybe az ő neve, hiszen 2015. november 27-én, amikor Kocsis Máté megnevezte a 60 helyszínt, még nem volt a megyei szövetség elnöke.

Szloska Krisztián, a megyei kézilabda szövetség elnöke

Szloska Krisztián, a megyei kézilabda szövetség elnöke

– A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség új elnöksége, amely elnökéül engem választott, valóban a döntés után, december 15-én alakult. Viszont én addig is az elnökség tagja voltam, s tavaly októberében engem kértek fel, hogy készítsek írásos anyagot megyei vonatkozásban az építendő csarnokokkal kapcsolatosan, tegyek javaslatot a helyszíneket illetően, s a tanulmányt juttassam el a Magyar Kézilabda Szövetséghez. Az országos elnökség és Kocsis Máté elnök úr ezt a munkát használta fel, amikor az épülendő csarnokok helyszínéről határozott. A képviselő úr által említett júliusi egyeztetésről nem tudok, az viszont biztos, hogy erről semmiféle olyan írásos dokumentum nem készült, amit az MKSZ felhasznált volna. Én legalábbis nem találkoztam ilyennel, nem is hallottam róla, de szakmabeli ismeretségi körömben más se. Ha lett volna ilyen, valószínűleg nem kérnek fel engem a tanulmány elkészítésére. –

A Szloska elnök által elmondottak igazolására a legilletékesebb helyről Dr. Kocsis Máté ( az MKSZ elnöke, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója) honlapjáról, a kocsismate.hu-ról lehet szerezni bizonyítékot. Ott 2015.okt.3.-i dátummal a következők olvashatók:
„ Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke sajtóbeszélgetésen látta vendégül a magyar sportsajtót …, (az épülendő csarnokokkal kapcsolatban elmondta, hogy) a folyamat … még nincs abban a stádiumban, hogy döntésekről tudjunk beszámolni, de … az összes megyei szövetség megkérdezése után immár tiszta képpel rendelkezik arról a szövetség, hogy mely településeken van élő kézilabda, hol nincs más sportág erősen jelen. …”

Ezzel a magunk részéről le is zártuk volna kérdést, de Szloska Krisztiánnak volt még két megjegyezni valója:

– Az, hogy kinek, melyik csapat dobogtatja meg a szívét, melyik csapatnak szurkol, mindenkinek a szuverén joga. Még az is, hogy odaírja, vagy sem, hogy Hajrá TKE. Nekem viszont megyei elnökként pártatlannak kell lennem, nem a Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület, nem a szintén törökszentmiklósi Székács Kézilabda Egyesület, hanem a megye egészének kézilabdáját kell képviselnem. Azt már csak csendesen jegyzem meg, hogy egy országgyűlési képviselőnek sem egy csapatot, hanem választókerülete összes csapatát kellene szívén viselnie.

A másik dolog, csupán a tények kedvéért. Az, hogy engem befolyásos embernek tart vagy sem a képviselő úr, szintén az ő szuverén joga eldönteni, de mégis csak a megyei szövetség elnöke vagyok, s most tavasszal beválasztottak a Magyar Kézilabda Szövetség nyolctagú országos amatőr elnökségébe is. Úgy gondolom, kézilabda ügyekben kicsit számít a szavam.

No komment.

A 2015. december 15-én alakult Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség új elnöksége csaknem teljesen friss emberekből állt össze. Elnökké Szloska Krisztiánt választották, aki elmondta, a feladatokat úgy osztották el, hogy mindenki kivehesse részét a munkából. Programjukban megtartották a már bevált, sikeres elemeket, pl. a már negyedik éve nálunk felkészülő női strandkézilabda válogatott táboroztatását, de újak megvalósítását, hagyománnyá tételét is célul tűzték ki.
Ennek jegyében a megyebajnokság lezárultával, májusban, a díjkiosztás után az elnökség első alkalommal megvendégelte  az összes csapatot. A gyermek utánpótlás csapatokból a legjobbnak ítélt három lány és három fiú évente különdíjazásban részesül, s két terembajnokságot is szeretnének rendezni az ifjabb korosztályok számára.
Az elnökség tárgyalásban áll TAO -támogatást illetően három nagyon komoly céggel, amely támogatásból tovább erősítené az utánpótlást, tornákat szervezne számukra.  Az utánpótlás bázis növelése céljából felkeresnék az iskolákat, s egy kézilabda ösztöndíjat is szeretnének alapítani.

Pásztor


Megosztás

8 hozzászólás

 • Serfőző István says:

  Tisztelt Kovács úr!
  Cikkünkben nem állítottuk, hogy Szloska Krisztián úr szent ember lenne. Mint ahogyan sokan mások, így magam sem és szerintem Ön sem az. Hibák és erények vegyes halmazából gyúrattunk össze, mi valamennyien. Egyáltalán nem foglalkoztunk a megyei szövetség elnökének magán életével, mert a cikk témája nem ez volt, mint azt már közölte Önnel a szerző. Szloska Krisztián úr a kézilabdáról sokkal többet tud, mint egy átlag ember. Bátran kijelenthetem, hogy mestere ennek a sportágnak, hiszen a szakmától kapott tisztségei egyértelműen mutatják a hozzáértők elismerését.. Ebbéli minőségében szólalt meg a cikkben. Ugyanakkor kérem, hogy a jövőben lapunkban megjeleníteni szándékozott vélemény nyilvánítása során tartózkodjon a becsületsértő kijelentésektől, ne kényszerítse ki a kommentjének törlését!

 • Balogh Józsi says:

  Aki ismeri Boldog Pistát az tudja , hogy hajlamos mások tollával ékeskedni illetve arra is , hogy olyan dologban NYILATKOZZON amiről kevés , vagy éppen téves információval rendelkezik !!! Neki egy a legfontosabb : Ismét lehet valamiről neki nyilatkozni , szerepelni bármilyen sajtó orgánumban és még az sem zavarja ha valótlan dolgot állít !! Most abban a szerepben tetszeleg mintha neki lehetne megköszönni , hogy Törökszentmiklóson kézilabda csarnok épülhet !! Én viszont szeretném emlékeztetni az olvasókat , hogy a választásokkor Boldog a következő kijelentést tette nyilvánosan , a városi Tv felvételei között máig megtalálható !!! : „”” Ha nem Juhász Enikő lesz Törökszentmiklós polgármestere akkor senki ne várja el tőlem , hogy pl : egy jobbikos városvezetéssel együtt fogok működni .!! Ilyen város vezetésnek én nem kívánok segíteni !!! „””
  Nos ezt az ígéretét szorgalmasan be is tartja ezt bizonyítja , hogy a kukoricafeldolgozó is Tiszapüspökiben épül és nem Törökszentmiklóson így „” szülővárosa „” esik el az iparűzési adótól , SZJA-tól illetve a város fejlődésének lehetőségtől !!
  De az is lehet , hogy Boldog Pistát a törökszentmiklósi választópolgárok életének jobbátétele csak a törökszentmiklósi piac sarkára kiállva érdekli havi egy nap alkalmával !!! De hát a „” NAGYSÁG ÁTKA „”” ha az ember ilyen elfoglalt !!!!!
  És talán amit Szloska Krisztián elnök úr írt fent Törökszentmiklóssal kapcsolatban is megszívlelendő lehetne Boldog képviselő számára is! : „”” . Azt már csak csendesen jegyzem meg, hogy egy országgyűlési képviselőnek sem egy csapatot, hanem választókerülete összes csapatát kellene szívén viselnie. !!! „””

 • Nagy Atilla says:

  Előre bocsájtom nemzeti érzelmű embernek vagyok, erős a meggyőződés, bennem a hazát csak egy rendszer váltás mentheti meg ,vissza kell térnünk a Szentkorona tanhoz mint jogrendhez .Boldog uram csak erősíti minden nyilatkozatával álláspontomat, nem akarom megítélni, de aki ennyire ostoba és rosszindulatú nyilatkozatot tesz, az bakternak sem alkalmas nem, hogy képviselőnek . A történelem során volt már , hogy szakmai kérdéseket befolyásos emberek döntöttek el, na ez volt a rákosi rendszer .A nem befolyásos emberek ilyen Szloska félék meg hamar Szibériában találtak magukat, hiába értetek hozzá, ez a fajta gondolkodás tudjuk hova vezetett .Szerencsére jelen esetben úgy látom, csak szakmai szempontok ,és nem a befolyás dönt , annak van szava aki valóban ért hozzá , és van benne alázat, és mint tudjuk ez a legalapvetőbb emberi tulajdonság , utána van a becsület és a könyörület ,nem az a bajom ,hogy ostoba a képviselő, végső soron észt csak örökölni lehet ,sajnos hiányoznak belőle az emberi értékek.

 • Kovács József says:

  Serfőző & Pásztor Úr!

  Maga egy inteligens ember…és sajnálom ,hogy említésre méltónak tartják ezt az alkoholista semmirevaló Szloska Krisztiánt arra,hogy egyáltalán megszólaltatják. Javaslom legyen a csarnok neve Szloska csarnok de jut eszembe nem jó mert az a büfé neve már. Elképesztő,hogy ilyesfélék még mindíg eltudják magukat adni,városon kívűl már nehezen!Rendőrségi ügyek?Arról mikor nyilatkozik?
  Maradok továbbra is tisztelettel: Kovács József (Törökszentmiklós)

  • Pásztor Gábor says:

   Tisztelt Kovács Úr!
   Ha figyelmesen olvas, rájön, hogy cikk nem elsősorban és nem is másodsorban Szloska Krisztiánról szól. Egyébként kit szólaltassunk meg az ügyben, ha nem a megyei szövetség elnökét?! Az, hogy Önnek mi a véleménye Szloska Krisztiánról, az Ön elidegeníthetetlen joga, mi viszont egy tisztség illetékes betöltőjeként előítéletek nélkül szólaltattuk meg. Az, hogy a magánéletében mit csinál, milyen ügyei vannak, nem tudjuk, és úgy gondoljuk, nem is ránk tartozik. A cikk szempontjából lényegtelen is.
   Tisztelettel: Pásztor Gábor

   • Kovács József says:

    Végül is belátom igaza van de egész egyszerűen hihetetlen ,hogy egy ilyen ember bármilyen szervezetnek is az élén van..Hogyan ?Miként?Szerencsére nem sokan ismerik mert városunk újabb szégyenfoltja. Saját csapatát is csak szétlopja!Mindegy ,nem idegesítem fel magam így vasárnap délután.További szép napot!
    Tisztelettel: Kovács József (Törökszentmiklós)

    • Kovács József says:

     Mondjuk az megint felháborító,hogy egyesek fenyegető üzeneteket küldenek a Facebookon!Pedig: „Az, hogy Önnek mi a véleménye Szloska Krisztiánról, az Ön elidegeníthetetlen joga,” ezt ki is rakom az oldalamra .

     • Pásztor Gábor says:

      Ahhoz, hogy Ön fenyegető leveleket kap a Facebookon, az újságnak semmi köze. Azt azért csendesen megjegyezném, egy ilyen stílusú személyes támadás után egyáltalán nem csodálkozom a fenyegető leveleken. Ezzel a továbbiakra vonatkozóan a magunk részéről lezártuk a témát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés