Betörtek a kertes házunkba.

Közzétéve ekkor: 2016 november 27. 19:58

Tanulságok egy esemény kapcsán.

Nem mi vagyunk az elsők, és gyanítom, sajnos nem is az utolsók!

kamera-bonzoportalNem a behatoló sikeres-, vagy sikertelen akciójáról akarok beszámolni. Arról sem, hogy hány óra hosszába került a szőnyegből 4 cserép növény kifordult, majd belejárkált tőzeges virágföldjét kitakarítani. Azt sem ecsetelem, milyen érzés volt pl. a kórházi készenléti csomag piperetáskájában lévő szappantartó tartalmát a vendégszoba közepén viszontlátni. No meg, kell nekünk annyi könyvet tartani otthon, ami mögött – biztosan tapasztalatból – szétnézett a hívatlan látogatónk. …és sorolhatnám sokáig. De egy dolog még: Azon túl, amit mi átéltünk, 8 szakembernek és egy szagkövető kutyának adott munkát a megélhetési bűnöző!

Ami miatt megszületik ez az írás, az néhány tapasztalat megosztása az esetleges későbbi sorstárs jelöltekkel. Ahogy egy barátunk mondta, okos ember más kárán tanul.

Beszélgettünk a hivatalból eljáró szakemberekkel, s leszűrhető néhány tanulság. (Volt rá idő, mert az észleléstől az utolsó Jegyzőkönyv aláírásáig 7,5 óra telt el. Azonnal tisztázom, nem az ő hibájukból. A várakozások voltak többször hosszúak, amikor olyan szakemberekre vártunk, akik máshol voltak elfoglalva hasonló okokból, és csak egy van belőlük egy műszakban!)

A legfontosabb a betörők elkapása érdekében: Ne menjünk be a lakásba!!! Bármennyire is érdekel bennünket a : mit vittek el? Bírjuk ki azt a néhány órát, mert szétjárkáljuk a nyomokat, nem segítve ezzel a nyomozók munkáját! Ne nyúljunk semmihez, ne akarjunk rögtön rendet csinálni, de még a nyitott (benyomott) ablakot se csukjuk be – bármilyen hideg is van kint -, hátha éppen a kilincsen van használható nyom!

hazorzo-origoKertes házban legyen kutya! Nem kell évekig gyászolni a Kutya-menyországba távozottat, nem szabad az imádott kertet a biztonság elé helyezni. Tudom. A kutyában is kárt tehetnek, de hátha nem olyan a hívatlan vendég. Hátha a kezdők közzé tartozik, hátha nem akar nagyobb zajt, hátha, hátha.

– A másik, legyen  kamera! A szakemberek szerint hasznosabb, mint a hanggal riasztók. Sokféle van tudásban és árban. Jön a Karácsony! Családi ajándéknak is jobb lenne, mint pl. a lapos tv, amit – főként a nagyszülőknél – az unokák tudnak értékelni.

Könnyű utólag okosnak lenni…

Név és cím a Szerkesztőségben!

(Nem azért, mert nem vállalnám, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem írok se címet., se nevet)


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés