Az átlagolvasó gondolatai a Gruevszki-ügyről és egyebekről

Közzétéve ekkor: 2018 november 17. 14:04

Olvasom a híreket itthonról és külföldről egyaránt, mert érdekel,  mi is folyik körülöttem. Napok óta tele van minden média, melyik így, melyik úgy, de kizárólag a Gruevszki üggyel foglalkoznak!                                                                                                                                                                    

Normális országban …

Ezekből az derül ki, hogy egy köztörvényes bűnöző megszöktetéséhez és bújtatásához a magyar kormány segítséget adott. Még ha a volt macedón miniszterelnökről van is szó, kiveri a biztosítékot itthon is és külföldön is, hiszen egy elítéltről beszélünk. Mi volt előtte, lényegtelen. Bűnt követett el, börtönbüntetés járt érte, le kéne töltenie. 

Normális világban ezt az érintett országok rendőrségeinek és igazságszolgáltatási szerveinek kéne egyszerűen intéznie, kivizsgálnia, és az Interpolon keresztül visszajuttatni oda a bűnöst, ahonnan megszökött.  Nekik kéne egymás között lerendezni a bűnöző elfogását és átadását. Ha kell, megszakítani a kapcsolatokat azzal az országgal, akiknek vezetői gyanúsíthatóak a bűncselekményben való aktív részvétellel.  Azt hiszem így lenne normális. Még akkor is ezt mondom, ha ezzel hazánkat mélyen és jogosan elítélnék, és sok joghátrány érne, vagy ér is majd bennünket. Pedig nem az országot, hanem annak vezetőit kéne, hogy mindezért elítéljék! A szégyen viszont általánosítva minket, magyarokat bélyegez majd meg.  De hát nálunk semmi nem működik normálisan sajnos.

Bér-és nyugdíjemelés nincs, adóztatás van

Viszont folyik a Parlamentben egy csomó új törvény és jogszabály elfogadása, amire senki sem figyel. Pedig 2019. január 1-e itt van a nyakunkon, akkortól lépnek életbe ezek a törvények. Lesznek  szép új adószabályok, megvonják a cafetériát, vagy úgy megadóztatják, hogy vállalkozás legyen a talpán, aki ki tudja gazdálkodni. Kik járnak rosszul? Hát természetesen a dolgozók. El kéne kezdeni a bértárgyalásokat, hiszen az infláció minden tagadás ellenére elszállt. S ezt nem csak a munkavállalók érzik meg, hanem a nyugdíjasok is. Tehát kéne tisztességes bér és tisztességes nyugdíj, amiből meg lehetne élni. Nos egyik sincs,s úgy tűnik, nem is lesz.  Pedig, ha ilyen jól meglódult a gazdaság, akkor járna a béremelés, a cafetéria, a nyugdíj korrekció is.

Mi van helyette?    

Van helyette egy sor megszorítás. Nem így hívják, de ez a lényeg. A Fidesz leszavazta a lakhatással kapcsolatos törvényjavaslatnak még a megtárgyalását is. Engedte helyette az adósok könnyebb kirablását. Mindenki mehet az utcára majd, hiszen szabad kezet adtak hozzá. Megszüntették az összes addig adómentes juttatás adómentességét, vagy teljesen el is törölték. Maradt egyedül a SZÉP kártya, és uram bocsássál, kaphat a dolgozó ingyen strandra és sporteseményekre szóló belépőt. De a  SZÉP kártya sem az már, mint volt, pont azokat az elemeket vették ki belőle, amiket a legtöbb dolgozó igénybe tudott venni.

Meglódult a gazdaság, s a vártnál lényegesen jobb eredményeket produkált. Ennek örülnünk kéne, de nem tudunk, mert a kivételesektől eltekintve senki nem részesül ennek hasznából. Még a minimálnyugdíj összegét sem hajlandóak emelni, pedig ehhez szabják a létező összes támogatást, már ami megmaradt. Tíz éve 28500 forint ez a végtelenül alacsony és megalázó összeg. Hiába hazudják, kevés embert érint, nem igaz! Ehhez mérik az összes még adható szociális támogatást.

A csókosok kedvéért elveszik a szórakozásodat is. Megszűnik két kedvelt rádióadó, a Music FM és  Sláger FM. Helyette jön a Vajna féle rádió. Kapsz viszont egyházi sportkomplexumokat,  ne kérdezd, az uniós pénzből miért is kell az egyházaknak bármit is építeni, ami a sporthoz kapcsolódik.

Jönnek az ünnepek

Nem tudom, készülnek- e már az emberek, vagy az utolsó pillanatba fognak szembesülni, mibe is fog ez idén kerülni a karácsony és szilveszter. Az élelmiszerárakról  napi szinte tudjuk,  emelkednek, nem kicsit, nagyon. Már azt is tudjuk, idén karácsonyfát sem lehet venni 3500 forint/m alatt. De nézzük mit adhatunk a  legkedvesebbeknek, gyerekeinknek és az unokáinknak? Megjelentek a csoki mikulások, mikuláscsomagok, szaloncukrok. Nézted az árakat? Kilóra megy a csoki mikulás ára, talán nem tűnik fel, mert darabra veszed, és 1-10 dkg között vannak. Áruk  3776-8818/kg forint között mozog átlagban. Számold át! A legolcsóbb szaloncukor ára 3352/ kg, de kapsz 21 000 forintért  is. Nem elírás! Lassan nem lesz, aki a rászorulóknak cipős dobozba csomagolt meglepetést adjon. Mi leszünk a tartós élelmiszert gyűjtők illetve rászorulók országa. Tavaly 275 milliárd forintot küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok a családtagjaiknak. Ha nem küldték volna, nem tudom, mennyien esnek át a lyukas szociális hálón.

Marad a szégyen

Visszatérve a kezdő gondolatra. Egy valamit biztosan tudok. Ez a macedón ügy  nagyon árt az országnak, de a kormánynak, a hatalmon levőknek arra jó,hogy elterelje a figyelmet az itthoni gondokról, amiket nem old meg senki.                                                                                                      

Jól van ez így? 

Ismét szégyen magyarnak lenni a világban.

Rosta Ágnes


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés