Az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak – írja Varga Judit volt férje,

Közzétéve ekkor: 2024 február 11. 9:35

aki lemond állami céges pozícióiról

plankog

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak” – írja Magyar Péter, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja, Varga Judit volt férje.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”

– írja. Magyar Péter néhány nappal ezelőtt már megszólalt a kegyelmi ügyben, akkor azt írta: „A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak. Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni, és ha lehet, valahogy jóvá tenni.” Távozását azután közölte, hogy szombaton Novák Katalin köztársasági elnök a lemondását, Varga Judit képviselő pedig a közélettől való visszavonulását jelentette be.

A poszt így folytatódik:

„Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: »Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.«

Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

444.hu

Újabb posztot tett közzé Varga Judit volt férje, durván beleszállt Rogán Antalba

„Tudom, hogy a tegnapi döntésemmel sok barátomat elveszítem, amit őszintén sajnálok. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor már nincs hova hátrálni”

– kezdi újabb Facebook-posztját Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje.

Magyar szombaton azzal keltett óriási meglepetést, hogy NER-kegyeltként Novák Katalin is Varga lemondása után „markukba röhögő Tónikról, Ádámokról és Barbarákról” írt, minden bizonnyal Rogán Antalra és párjára, valamint Matolcsy Ádámra utalva.

Vasárnap újabb bejegyzést tett közzé, ebben úgy fogalmaz: ismeri a rogáni propagandagépezetet, és szerinte minden eszközzel megpróbálják majd lejáratni.

„Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért”

– olvasható a posztban.

Azzal kapcsolatban, hogy miért hallgatott eddig, „miért csak most világosodott meg”, Magyar azt hozza fel, hogy „ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat”.

„Harmadrészt pedig, bárki bármit is állit, a Fidesz többsége nem Rogán Antal és a hozzá hasonlók, rengeteg jóravaló ember dolgozik ebben a rendszerben kizárólag a hazájáért és a magyar emberek boldogulásáért és nem az oligarchák gazdagodásáért” – így a poszt, és még tovább is megy. Magyar szerint ugyanis

HA A PÁRT TAGJAI SZAVAZHATNÁNAK, A PROPAGANDA ÉS A SZOLGÁLATOK KORLÁTLAN URA AZONNAL VISSZAVONUL- HATNA ÉLVEZNI A CIVIL ÉLETET ÉS A »TALÁLMÁNYÁBÓL SZERZETT« MILLIÁRDOKAT”

– utalt ezzel arra, hogy Rogán Antal állítólag nem, dehogy korrupciós üzelmekből dőzsöl, hanem egy bizonyos korábbi „találmánya” után járó fizetségből lett milliárdos.

„Ne féljetek!” – zárta posztját Magyar, akinek ironikus módon most már ez a két szó szerepel a Facebook-becenevénél is.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés