Az első

Közzétéve ekkor: 2014 október 28. 13:45

galambVegyes érzelmekkel telve mentem az önkormányzat október 27-i alakuló ülésére. Még élt bennem a 2010-14-es, azaz a mostanit megelőző, az elmúlt négy éves önkormányzati ciklust indító, Juhász Enikő vezényelte testületi ülés csalódottsága, felháborodása és dühe. Az ott történtek egyértelműen a „felejthetetlen” kategóriába sorolták az akkori rendezvényt. Most némi kíváncsiság is volt bennem, mert érdekelt, vajon hogyan is viselkednek az egykori „erősemberek”, akik annak idején egy laza mozdulattal, szemrebbenés nélkül vágták le a demokrácia szép hajtásait az önkormányzatunk erősödő „fácskájáról”, s vették el a szólás szabadságát az ellenzéktől. Benn azonban, a teremben már ez az előzetes érdeklődés a fideszes képviselőtársak viselkedése vonatkozásában háttérbe szorult, elhalványult bennem, lényegtelenné vált. Már nem érdekelt a „visszanyalt a fagyi” jelensége. A polgármesteri székfoglaló a korábbi fenntartásaimat javarészt eloszlatta. Nem tudom, hogy tudatosan, vagy csak ráérzésből tette Markót Imre, de a békesség városszintű igényét szándékozta mondanivalójával kielégíteni és ez szerintem sikerült is neki

„A béke egy mosollyal kezdődik.” (Teréz anya)

„Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!” (Vavyan Fable eredeti nevén Molnár Éva, magyar regényíró)

A fenti két bölcs megállapításnak Markót Imre megfelelt. Annak pedig, hogy ez megtervezett volt-e részéről, vagy netán csak ösztönös, nincs is igazán jelentősége. Jó benyomást tett első alkalommal és számomra ez a fontos! Őrizte az alakuló ülés ünnepélyes hangulatát, még akkor is, amikor néhány szerény súlyú részletkérdésben több indulatot lehetett érzékelni a hozzászólók részéről, mint amit a dolgok indokoltak volna. Ennek köszönhetően megmaradt az  ülés kívánatos emelkedettsége. Magam is úgy gondolkodom az első ülésekről, nem szabad, hogy ezek izzadtságszagúak legyenek! Az első ülésen történteknek mindig üzenete van a város polgárai számára. Az üzenet mindig ugyanaz kell, kellene,  hogy legyen, s így szól:

Itt véget ért a választási küzdelem,  elkezdődött egy hosszú munka, melynek célja a miklósiak életminőségének javítása.

Az üzenet itt és most megfogalmazásra került. Így hát jó érzésekkel jöttem el az ülés végeztével, mert remélhetünk a munka és annak eredményessége vonatkozásában egy sikeresebb időszakot a réginél!

„A munka legfontosabb része a kezdet.” (Platón ókori görög filozófus)

Serfőző István


Megosztás

1 hozzászólás

  • Lakatos Dzsoki Újing says:

    Szívből kívánom, hogy a megtett első lépést hasonlók kövessék a város és a városkörnyék lakosságának megelégedésére. Jó lenne azt érezni, hogy nem felülről kapott pártutasítás vezérli a városunkat, hanem az itt élők valós érdeke, azok a munkálatok kapnak elsőbbséget, amiket a helyi emberek fontosnak tartanak. A választott szenátorok pedig pártállástól függetlenül értünk tevékenykednek, ahogy S.I. nagyon szimpatikusan ezt így fogalmazta meg: „Itt véget ért a választási küzdelem, elkezdődött egy hosszú munka, melynek célja a miklósiak életminőségének javítása.” Legyen így!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés