Amikor az ellenzék még delegáltakat sem küld minden választási bizottságba

Közzétéve ekkor: 2018 április 1. 10:43

Milyen tiszta is lesz ez a választás?

Tudom,  ünnep van, ilyenkor nem illene politizálni de…..

Nézem az ATV-n Rónai Egon és Hiller István beszélgetését és megdöbbenek. Nem lesz minden választókerületben ellenzéki bizottsági tag! Hiller István a kérdésre elmondja, igen tudja, vidéken  nem lesznek ott az ellenzéki tagok minden választási körzetben!  Rónai próbálja firtatni az okokat, és kérdezi miért.                                                         

Számomra itt jön az igazi döbbenet: 

Az ellenzéki pártok megbíznak a fideszes vezetésű önkormányzatok dolgozóiban, akik  közalkalmazottak, és ő maga, mármint Hiller István is bízik a becsületességükben, mert  egy jegyző és köztisztségviselő csak “becsületes” lehet!

(A videó megtekinthető, 5:01 – 8:00 között a legérdekesebb. http://www.atv.hu/videok/video-20180329-hiller-istvan.)

Hiller István mélyen hisz a magas részvételi arányban, s bár számít csalásra, mégsem tartja fontosnak, hogy az ellenzéki pártok minden településen, szavazókörzetben delegáljanak tagokat! S  egyik ellenzéki pártnak sem jutott ez eszébe, hogy ez fontos lehet.

Kérdezem én, tudatlan, kis buta nyugdíjas, aki nem  feltételezi ugyan mindenkiről, hogy tisztességtelen, lefizethető vagy érdeke a választási csalásban való részvétel, hol itt a kontroll?

Hol lesz a biztonság, ha az ellenzéki pártok még annyi fáradtságot sem vesznek, hogy minden választókörzetbe delegáljanak bizottsági tagokat?  Tart még az egyeztetés, mert egy év sem volt elég, hogy megegyezzenek! Tudható, hogy gombamód szaporodtak a kamupártok! S akkor nem fontos, hogy ott legyenek a szavazatszámlálásnál minden hol?

Az ország  nem csak fővárosból, vidéki nagyvárosokból és nagyobb községekből áll! Nagyrészt   éppen a kistelepülések adják a szavazatok többségét. Hiába lesz nagy a részvételi arány. Itt százezrek szavazata semmisülhet meg egy átgondolatlan és felelőtlen “mi megbízunk” miatt!     

Még van idő!

Még lehet tenni a választások tisztaságáért! Követelem mint magyar állampolgár, hogy felelősen gondolkozzon az összes ellenzéki párt! Igenis,  minden választókörzetbe ott kell lenni! Ellenőrizni kell, hogy mi nyugodtan  biztonságban tudhassuk a szavazatainkat!

Talán még nem késő! Ha már megegyezni nem tudtak, legalább a biztonságos szavazatszámlálásról gondoskodjanak!

Rosta Ágnes


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés