Alkoss, pihenj, szórakozz!

Közzétéve ekkor: 2018 július 28. 15:05

Családi Alkotótábor Törökszentmiklóson

„Eljátszottál már a gondolattal, hogy a bútorokat te magad is szebbé varázsolhatod? Elvarázsolnak a gyönyörű ékszerek? Szívesen viselnéd a nemezelt, szövött vagy éppen hímzett táskádat az oldaladon, örömmel adnád át gyertyádat vagy éppen fajátékodat ismerőseidnek? Akkor itt a helyed!”

Ezekkel a csábító mondatokkal igyekezett felkelteni az érdeklődést Facebook-oldalán az immár hatodik alkalommal megrendezett Családi Alkotótáborára a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület. A próbálkozást siker koronázta, a július 26-29. között megrendezett tábornak közel ötven résztvevője van. A jelentkezők zöme hely-ill. környékbeli, de jöttek az ország közelebbi – Kecskemét, Budapest, Tápiószentmárton – és távoli részeiből – Pécs, Rábapaty – sőt Erdélyből, Csíksomlyóról is.

 

Bár a tábor alapvetően felnőttek számára rendeződött, a szervezők szívesen fogadták a gyermekeket is, számukra külön programokról gondoskodtak. Ezzel gondoltak azokra a szülőkre, akik ennyi időre sem tudják csemetéiket elhelyezni, s emiatt le kellett volna mondaniuk a táborról, amelyen egyébként szívesen részt vettek volna. A négy napot pedig olyan időpontra tették, melybe beleesett a hétvége, hogy a kevés szabadsággal rendelkezők is könnyebben szakíthassanak időt maguknak. A távolabbról érkezők számára az egyesület baráti kör jóvoltából családoknál, panzióban biztosított szálláshelyet is.

 

A kézműves foglalkozások reggel 9-től délután 5-ig, 6-ig tartottak, az ifjak és felnőttek többféle mesterség között válogathattak, a táska nemezelés, bútorfestés, szövés, hímzés, fajáték készítés, gyöngyfűzés, gyertyakészítés közül többet is lehetett választani. A foglalkozásokat minden évben  helyi mesterek és  meghívott szakemberek vezetik, köztük többen országosan elismertek, komoly és értékes díjak birtokosai.

A szórakozásról és kellemes időtöltésről is gondoskodtak a vendéglátók. Első este közös szalonnasütés, éneklés és táncház volt, melyhez a Pipás zenekar húzta a talpalávalót, a második nap délutáni szarvasi hajókirándulást bográcsozás követte,  utolsó este pedig a Törökszentmiklósról elszármazott  Karakas Zoltán szórakoztatta dudajátékkal a nagyérdeműt.

Mint egy röpke közvélemény-kutatásból megtudtuk, a megkérdezettek igen jól érezték itt magukat, többen már most elhatározták, jövőre találkoznak ugyanitt.

Pásztor

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés