Alkoss, pihenj, szórakozz!

Közzétéve ekkor: 2018 július 28. 15:05

Családi Alkotótábor Törökszentmiklóson

„Eljátszottál már a gondolattal, hogy a bútorokat te magad is szebbé varázsolhatod? Elvarázsolnak a gyönyörű ékszerek? Szívesen viselnéd a nemezelt, szövött vagy éppen hímzett táskádat az oldaladon, örömmel adnád át gyertyádat vagy éppen fajátékodat ismerőseidnek? Akkor itt a helyed!”

Ezekkel a csábító mondatokkal igyekezett felkelteni az érdeklődést Facebook-oldalán az immár hatodik alkalommal megrendezett Családi Alkotótáborára a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület. A próbálkozást siker koronázta, a július 26-29. között megrendezett tábornak közel ötven résztvevője van. A jelentkezők zöme hely-ill. környékbeli, de jöttek az ország közelebbi – Kecskemét, Budapest, Tápiószentmárton – és távoli részeiből – Pécs, Rábapaty – sőt Erdélyből, Csíksomlyóról is.

 

Bár a tábor alapvetően felnőttek számára rendeződött, a szervezők szívesen fogadták a gyermekeket is, számukra külön programokról gondoskodtak. Ezzel gondoltak azokra a szülőkre, akik ennyi időre sem tudják csemetéiket elhelyezni, s emiatt le kellett volna mondaniuk a táborról, amelyen egyébként szívesen részt vettek volna. A négy napot pedig olyan időpontra tették, melybe beleesett a hétvége, hogy a kevés szabadsággal rendelkezők is könnyebben szakíthassanak időt maguknak. A távolabbról érkezők számára az egyesület baráti kör jóvoltából családoknál, panzióban biztosított szálláshelyet is.

 

A kézműves foglalkozások reggel 9-től délután 5-ig, 6-ig tartottak, az ifjak és felnőttek többféle mesterség között válogathattak, a táska nemezelés, bútorfestés, szövés, hímzés, fajáték készítés, gyöngyfűzés, gyertyakészítés közül többet is lehetett választani. A foglalkozásokat minden évben  helyi mesterek és  meghívott szakemberek vezetik, köztük többen országosan elismertek, komoly és értékes díjak birtokosai.

A szórakozásról és kellemes időtöltésről is gondoskodtak a vendéglátók. Első este közös szalonnasütés, éneklés és táncház volt, melyhez a Pipás zenekar húzta a talpalávalót, a második nap délutáni szarvasi hajókirándulást bográcsozás követte,  utolsó este pedig a Törökszentmiklósról elszármazott  Karakas Zoltán szórakoztatta dudajátékkal a nagyérdeműt.

Mint egy röpke közvélemény-kutatásból megtudtuk, a megkérdezettek igen jól érezték itt magukat, többen már most elhatározták, jövőre találkoznak ugyanitt.

Pásztor

Szemtől szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés