A TURUL LESZÁLLT

Közzétéve ekkor: 2018 július 26. 15:23

Képzeletbeli tudósítás Tusnádfürdőről

Több ezer ember figyelte száját tátva, ahogy a TURUL,  a  MAGYAR KORMÁNYGÉP leszállt Tusnádfürdő közelében a lekaszált mezőn.  A szép, ezüstösen csillogó fémmadár, méltóságteljesen gurult a vörös szőnyeg végéhez. Kinyílt a gép ajtaja, és megjelent a VEZÉR, tekintetét végig pásztázva a sokaságon. Kereste szemmel a barátait, ismerőseit, POLITIKUS társait Ázsiából, és Dél Európából. Nem látta Putyint, nem látta Erdogant, de a kínai elnök sem jelent meg ezen a szép napon fogadására. Ott volt viszont Románia elnöke és több politikus az első sorban, akik az eget bámulták. –  Hát ebbe sem csapott a villám – gondolták keserűen. –  Ami késik, az jön – vártak hát türelmesen… Hiszen a SIRATÓFAL is megadta magát, – egyetlen érintésétől,  elkezdett omlani… Várták hát a csodát..!

A magyar miniszterelnök, ahogyan a románok is nevezik – zsírpubi – peckesen lépkedett az emelvény felé. Testőrei segítették fel az emelvényre, mert kerek hasát és hátsóját a golyóálló mellény miatt igazából vinni nem tudta. Lent, a vendégek halkan röhögtek, mert itt aztán, ahol a Sekuritate utódszervezete biztosítja a helyszínt, merényletről szó nem lehet, de bekiabálásról, vagy fütyülésről sem…

 Ráadásul ott voltak a / helyi /magyar ügynökök, akik egyben politikusok is.. Figyeltek mindenre, minden apró jelre….

Csodálatos beszédet mondott a vezér! Köszönetét fejezte ki azoknak a kettős állampolgároknak, akik levélben, telefonon, és még személyesen is átjöttek a határon, és leadták szavazataikat. Külön üdvözölte azokat az elhunytakat, akik a CSEPELI példán felbuzdulva teljesítették kötelességüket… Megemlítette, hogy a TESTVÉRI MAGYAR NÉP, a dolgozók, és akik csak imitálják a munkát, teljes szívvel és lélekkel támogatják Erdélyben élő véreiket.! Önként adják jövedelmük egy részét – az adókból – arra, hogy épüljenek stadionok, iskolák, kórházak, nemesi kúriák, templomok, és erősödjenek azok a pártok, szervezetek, amelyek elkötelezték magukat a FIDESZ mellett. Külön köszönetet mondott a ROMÁN MINISZTERELNÖKNEK azért, hogy erre a rendezvényre nem katonák ezreit vezényelték azért, hogy az itt megjelent tömeget szétkergessék… Köszönetet mondott azoknak a román gazdáknak, kik a határon túlról érkezetteknek munkát adnak, tisztességesen megfizetik a dolgozókat, akik ezért már nem otthon akarnak KÖZMUNKÁSOK lenni. Csökkentjük azt a létszámot, és küldjük a tömegeket ide, ahol a munkájukból EMBERKÉNT élhetnek.. Lehet sápítozni, lehet bírálni, de a FIDESZ akkor is teljesíti ígéretét, hiszen ma mát több, mint egymillió embert foglalkoztatását oldottuk meg Európa szerte… Bírálta a román nyelvtörvény egyes elemeit, kifogásolta, hogy magyar születésű ember nem lehet miniszterelnöke Romániának, vagy Legfőbb Ügyésze. De erről csak néhány szót szólt, mert a CSALÁDÜGYI ÁLLAMTITKÁR asszony, akit bizonyára napszúrás ért, közbe szólt, hogy a – folyamatosan elöregedő nyugdíjas társadalmi réteg helyére FIATAL gyorsan szaporodó, jól terhelhető fiatalokat szeretnének látni az országban. Ezért aztán a kórházainkban is kiadták az utasítást, és a statisztikák máris mutatják, mennyivel kevesebb nyugdíjat kell kifizetnünk. A sötétbarna és sárga bőrszínnel világra jövő kis állampolgáraink szépen fejlődnek, és már a sport területén is vannak világ, vagy Európa bajnokaink is….

A tömeg tapsorkánban tört ki.. Két csodálatos megszólalás, ami melengeti a magyarok szívét. Derűsen várták, hogy válaszában mit is fog mondani Románia miniszterelnöke… Nem volt ez hivatalos beszéd, inkább erősen baráti, őszinte megszólalás – hűen tükrözte azt, amit az ottani politika gondol Magyarországról…

– Kedves Barátom, Magyarország miniszterelnöke, akit mi tiszta szívből csak MOZGOR PUBINAK hívunk magunk között!.

  A románok óriási tapsovációba kezdtek… nem fütyültek, tapsoltak, nevettek, mosolyogtak a szellemes megszólításon.

– Mérhetetlen öröm számunkra – románoknak – hogy a szomszédos magyar nép, olyan sok áldozatot hoz értünk. Küldik a dolgozók a pénzt az egészségügyre, oktatásra, sportra, nemesi kúriák felújítására, – miközben egyiknek Te is tulajdonosa vagy..! Örömmel adják a pénzt, amiért véres verejtékkel küzdenek naponta. Nekik ott Budapesten, de sehol az országban nincs igazi orvosi ellátás, az iskolarendszer elavult, a szakmunkások tankönyv nélkül tanulnak és megbuknak – nem ismerik a földrajzot, a történelmet, de hála Istennek, még a magyar nyelvet és irodalmat sem. Aki tanulni akar, a mi tankönyveinket használja, ide jönnek dolgozni, vásárolni. Koldus lett a magyar szellemileg és fizikailag egyaránt, amit NEKED köszönhetnek..! Leromboltad a saját országodat, népedet elnyomorítottad, és menekülnek az emberek Tőletek minél messzebb. Még azok is jobban járnak, akik ide jönnek hozzánk – NAPSZÁMOSNAK..! Mi románok, toleránsak vagyunk, a munkát tisztességesen megfizetjük, és élünk is jobban, mint ti ott a birodalmadban.

– Látod, vendégszeretetünkkel viszonozzuk azt a sok anyagi támogatást, amit a néped rovására adtok, amit mi, szívesen fogadunk. Tudod, ha Te támogatod Erdélyt, akkor nekünk erre már nem sok gondunk van.

– Felhívom a figyelmedet azonban arra, hogy EURÓPA határait, köztük a mi közös határvonalunkat is az elmúlt évszázadban meghúzták. Azok, most már véglegesek, meg nem másíthatók! Mi, nem engedjük, hogy mások TERÜLETI IGÉNYT nyújtsanak be arra a földre, amit mi ROMÁNOK népesítettünk be… Tehát Neked is, és Erdély magyar népességének is tudomásul kell vennie egyszer és mindenkorra, hogy a területet nem adjuk, nem engedjük, azt, ha kell, fegyverrel is megvédjük, ami veletek szemben minden bizonnyal olyan játék lesz, mint egykoron a gombfoci volt..!

Gyertek Barátaim, ünnepeljetek, érezzétek magatokat jól. Legyetek turisták, akik álmodoznak, de amikor hazafelé átlépitek a határokat, tudnotok kell, hogy ide. csak akkor jöhettek, ha pénzt is hoztok – jó sokat!

A tengerészeti államtitkárod már keveri a pörköltet. Menjetek hát és falatozzatok..! Felhívom a figyelmet arra, hogy medvéink sem csípik azokat, akik nem őszinték velünk, románokkal. Ne csodálkozzatok hát, ha valamelyik zokon veszi azt, hogy a területén csámpáztok és hangoskodtok, meg szemeteltek..! Erdély tiszta volt, és az is marad…!

Budapest, 2018. július 26.

                                                                                                       Villás Lajos.


Megosztás

1 hozzászólás

 • Tuskó Hopkins says:

  Ezt a szörnypublicisztikát olvasva meglehetősen vegyesek az benyomásaim!
  Néha mintha a Ludas Matyi valamelyik 1950-es lapszámát olvasnám, benne a politikai ellenoldal iránt akkortájt kötelezően tanúsítandó gyűlölettel vegyített maró gúnnyal és megvetéssel.
  Máskor meg mintha a lelkes kommunistából, Ceausescu feltétlen hívéből és udvari firkászából ’89-ben egy csapásra ultranacionalista-soviniszta-magyargyűlölő politikussá avanzsáló Corneliu Vadim Tudor szerzeménye volna. De hát ki ez a Villás Lajos???

  Sírjak vagy nevessek? Őszintén szólva nem tudom eldönteni…
  Csak azt a másfél percet sajnálom az életemből, amit az elolvasására fordítottam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés