A történet folytatódik: Meséből lett rémálom – Ahogyan a kisnyugdíjas látja

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 24. 10:30

Megjelent a kormányhatározat, amivel úgy keresztbe tesznek, hogy ihaj. Mellékesen megjegyzem:

Ha én adok valakinek valamit, azt nem azért teszem, hogy valakit előtte még gazdaggá tegyek.                                                                                                  

Elmondom, hogyan is zajlik majd ez a rémálom, amiből nagyon sokan ki fognak maradni.

Először is 2,5 milliárdért kinyomtatják az utalványokat! Majd jön a postás, aki egyszer csenget, aztán küldi is vissza. Még arra sem lesz lehetősége a nyugdíjasnak, hogy a postán átvegye. Értesítést nem hagynak. 

Ez például nálunk szinte minden nyugdíjast érinteni fog. Nincs postásunk már kb. egy éve, A leveleket a szomszéd város postása hozza ki, akitől nem várható el, hogy kivárja, míg kitotyog az idős ember. Mire az a postaládához ér, már nem is tudja ki dobta be a levelét. Már ha a sajátját kapja! Mert sokszor megy a cserebere nálunk. Én adom a te leveled, te adod az enyémet. Ezt játsszuk, mert lelépett a postások. (Gondolom, nem egyedül vagyunk így.)

Na, most nézzük akkor a részleteket! Nem kaptad meg szeptember 30-ig az utalványt, értesítést sem kaptál róla. Máris gyorsan írjál a Magyar Államkincstárnak november 30-ig.  Ott úgyis annyira ráérnek, és olyan kevés dolguk van, hogy jó esetben talán 30-60 napon belül választ is kapsz, amit esetleg  már értesítővel küldenek, így esélyed lesz felvenni az értesítést vagy jó estben az utalványokat.

Na de ezzel nincs vége! Most jön a java.

 Ha már kezedben az utalvány, akkor kérjél csekket, ha eddig nem azon fizettél, mert banki átutalásról szó sem lehet. Vagy kerekedjél fel készpénzzel a zsebedben,  mert a postán a bankkártyádat nem használhatod! Ha kevesebb a számlád értéke, akkor vesztesz pár száz forintot, mert ugye ha havonta nem fizetsz rendesen, és összegyűjtenéd a számlákat, addigra a szolgáltató úgy kikapcsolja a szolgáltatást, hogy nézhetsz.  Jó esetben ha többet fogyasztasz, akkor meg perkálhatod ki készpénzben a különbözetet.

De itt álljunk is meg! Mert egy szó nincs arról, hogyan is azonosít be a posta, hogy kinek a számláját fizeted be? Vagy mindegy?

Aztán van a másik lehetőséged! Felkeresheted az illetékes szolgáltató kirendeltetését, és ott állhatsz sorban órákig, míg be tudod váltani az utalványod. Ha kisfogyasztó merészelsz lenni, akkor viszont állhatsz háromszor sorba.  Nem gond, a  nyugdíjas úgyis ráér, a szolgáltató meg azért fizeti az ügyintézőket. Ja, nem tudsz menni? Messzi van a kirendeltség? Nálunk például a szomszéd városban van, ahol  egy héten kétalkalommal van 4 – 4 órás nyitva tartás. Ehhez a fiókirodához, ahogyan szakszerűen hívják,  kb. 15 település közel 150 ezer fogyasztója tartózik.

Milyen szerencse, hogy nem mindenki nyugdíjas!

Kérdezem én naivan,  a kistelepüléseken élő nyugdíjasok, hogy a bánatban fognak erről értesülni? Szájhagyomány vagy füstjelek alapján? Esetleg, ha a nem fideszes a polgármesterük, akkor talán van remény arra, hogy valamit kitalálnak, hogy ezek a rászoruló kisnyugdíjasok ténylegesen hozzájussanak ehhez a hatalmas kegyhez.                                                                             

Mert számoljunk!

Ha azt a 2,5 milliárdot nem utalvány nyomására fordítanák + nem szórakoznának az utalványok utaztatásával, hanem azonnal a nyugdíjakra tennék a pénzt, akkor segítség lenne.

Értem én, a nyugdíjas megbízhatatlan, és még képes lenne esetleg élelmiszerre vagy uram bocsássál meg, gyógyszerre költeni a pénzt és nem a rezsire.

Hát én előre vetítem, sok pénz vagy utalvány marad bent az államkincstárban. Egy esélye van az idős embernek, ha segítőkész polgármester van, ahol él és ott kitalálnak valamit.

Mert ez a kész átverés az adománynak így semmi értelme nem lesz.

Viszont valakik sok pénzt lenyúlnak, és rengeteg plusz munkát adnak az amúgy is agyonterhelt köztisztviselőknek, illetve a szolgáltatóknál dolgozóknak.

S akkor magunkról, a nehézségeinkről alig beszéltem!

  1. augusztus 24.

Rosta Ágnes, egy még gondolkozni tudó kisnyugdíjas   

(Előzmények itt és itt )     

Szemtől Szembe         


Megosztás

3 hozzászólás

  • Egyszerűsíts: says:

    Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Jobb lenne a gáz, vagy az áramszolgáltatóhoz eljuttatni, egyszerűbb lenni a Posta és a nyugdíjasok dolga is.

  • Nyugdijas says:

    Ezen megint nyerészkedik v. melyik csókos, undorító amit művelnek a nyugdíjasokkal.

  • Bükkszegi László says:

    Nem lenne egyszerübb a gázszolgáltatonak és az elmünek átutalni a pénzt aki a nyugdijasok számláján jováirná !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés