A Törökszentmiklós 300 ez évi tervezett rendezvényei

Közzétéve ekkor: 2020 január 27. 14:16

Pásztor Gábor

A mai település története 1720-ban kezdődött, amikor II. Almásy János megkezdte a török időkben teljesen elpusztult és elnéptelenedett helység és a környék újratelepítését. 1720  Törökszentmiklós születési éve, tehát a város idén ünnepli 300. évfordulóját. A képviselő-testület a kerek évforduló méltó megünneplése érdekében a 2020. január 1-től 2021. Szentmiklósi Napok rendezvényeinek bezártáig terjedő időszakot emlékévvé nyilvánította, s azt nagy ívű programsorozattal töltötte ki.

A program január 14-én a jubileumi logó közönség előtti városházi bemutatásával kezdődött. Ez jelzi majd mindenütt, mindenki számára, hogy az adott rendezvény, esemény, alkotás a 300. jubileumi évhez kötődik.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján délután az Ipolyi Közművelődési Központ Markóczy kiállítótermében  az emlékév tiszteletére kiállítás nyílt a 300 éves keresztény értékek bemutatására. A tárlaton a Bethlen Gábor Református Általános Iskola tanulói jelenítették meg makettek és rajzok segítségével az iskola 300. tanévét és a keresztény értékeket, fotók mutatták be a jelenkori diákok közösségi életének egy-egy pillanatát.

Este a színházteremben ünnepi gálaestre került sor a Sanctonicolaum Kórus, a Miklós Néptáncegyüttes, az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes és a Pesti Zenés Színpad művészeinek közreműködésével. Ez alkalommal került sor a Város Dalának ősbemutatójára. Hatalmas érdeklődés, teltház fogadta a gálaműsorban fellépő hazai és vendégművészeket, a Város Dala ősbemutatóját pedig óriási vastaps kísérte.

A programsorozat – amely természetesen változhat még – márciusban rendezvénydömpinggel folytatódik, s remélhetőleg mindenki talál közte ízlésének, érdeklődésének megfelelőt. Akár többet is.

Fotók: Facebook

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés