A strandon semmi nem változott. Vagy mégis?

Közzétéve ekkor: 2015 június 5. 14:23

Tisztelt szerkesztőség. Szeretném ha lehoznák az írásomat, hátha másnak is hasonló a véleménye és hátha többen többre jutnánk. Küldök fotókat is nem a legjobbak, de amit kell lehet rajtuk látni.

DSCF5015Azt hogy a strandunk olyan amilyen lassacskán elfogadjuk. Igazság szerint nem fogadjuk el, de nincs mit tenni elkell fogadnunk. Az nem a mostani önkormányzat hibája, hogy nincsenek medencék csak pancsolók, hogy kisgyerekeknek jó, meg jó a reumás időseknek, de mit csináljanak a felnőttek? Uj medencéket nem lehet a semmiből csinálni a régieket nem kellett volna betemetni.

De arról már a mostani önkormányzat is tehet, hogy vannak gyerekek akik ingben nadrágban fürdenek és nem szól rájuk a kutya se. Előfordul hogy felnőttek is ruhástul ülnek a vízben. A higénia  semmit nem számít? Vagy egyes szülők így mossák tisztára a gyerek ruháját? Lehet hogy emiatt vannak kevesen a strandon? Mert bizony kevesen vannak. Igaz elég puszta is amióta kivágták a szép fákat.

DSCF5026Azt meg végképp nem értem,  jó lenne ha megmagyarázná valaki, hogy  miért kellett a régi főbejáratot lezárni és a Stadion útra tenni. Ötven évig jó volt ott ahol volt, szép árnyékos, fás helyen.  Az autók árnyékban álhattak. Öröm volt ott bemenni végigsétálni a fasorok szegéjezte hüvös uton. Arról már nem is beszélek, hogy a régi bejáraton vígan közlekedhettek a mozgássérültek, kerekes székesek, az új bejáratot pedig meg sem tudják közelíteni. Nem tudom hogy veszik meg a jegyet, de azt tudom hogy nagyot kell kerülni nekik, ha beakarnak jutni a strandra.

Kinek nem tetszet a régi bejáratt? Ki volt az aki saját hatalmúlag bárki megkérdezése nélkül úgy döntött, ami ötven évig jó volt ezentúl nem jó. És miért? Jó lenne ha valami illetékes,valamelyik képviselő vagy a polgármester válaszolna erre.

Köszönettel: Fehér Gyuláné

DSCF5023Olvasónk leveléhez a következőket fűznénk hozzá: Ott jártunk, megnéztük régi és új bejáratot is. Az újnál  a tűző napon állnak, forrnak a gépkocsik, a mozgássérültek számára valóban nincs akadálymentesítés, rejtély, hogyan tudnak a kerekes székesek az épületbe bejutni. Olvasónk nem túlzott, mi is láttunk ingben, nadrágban fürdő gyerkőcöket. Ruhában, vízben levő felnőttet nem.

A megszólított alkalmazottak  kérdésünkre, miért zárták le a régi bejáratot, nem tudtak válaszolni.  Azon, kb. öt perc alatt, amíg a régi bejáratot szemléltük, és gondolkodtunk, csináljunk-e jobb fényképeket, többen akartak ott bemenni, s a táblák ellenére egy strandon dolgozónak kellett őket elirányítani. / Hogy ő kimondottan e célból volt-e ott, nem érdeklődtük meg. / Még ez sem volt egyszerű, mert akadt, akinek fogalma sem volt, melyik az a Puskás út.

Ezek után mi is kíváncsiak lettünk – a ruhás fürdőzés problémája mellett – a bejárat áthelyezésének okára, arra, hogy milyen ésszerű, és célszerű magyarázat szolgál a jobb és kényelmesebb, évtizedek óta megszokott felcserélésére egy rosszabbra és kényelmetlenebbre. Örömmel vennénk a döntéshozó vagy bármely illetékes indoklását. ( szerk.)


Megosztás

1 hozzászólás

  • Gál Mónika says:

    Szomorú vagyok, hogy már ez a szórakozási lehetőség sem lehetséges. Az olvasottak alapján nem fogom a gyerekemet kivinni a strandra. De számomra a leg szomorúbb, hogy a bejáratot megszüntették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés