A fideszes országgyűlési képviselő harca a migránsokkal

Közzétéve ekkor: 2018 április 6. 12:50

és az ellenzéki polgármesterrel

A minap Boldog István,  a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. sz. választókerület fideszes országgyűlési képviselője volt  a Rádió Törökszentmiklós vendége. Eredetileg a Törökszentmiklóson induló beruházásokról folyt volna egy beszélgetés, de a hallgatók, legnagyobb megdöbbenésükre, egészen mást kaptak. A riporter szóhoz sem jutott, neki is, a rádió előtt ülőknek is egy monológot kellett végighallgatniuk a Fidesz migránsellenes paneljeiről és a Jobbik támogatásával polgármesterré lett Markót Imre erősen túlfűtött, helyenként durva személyeskedésbe csapó szidalmazásáról . A megtámadott városvezető reagált a vádakra, s az igazság eldöntésének megkönnyítéséhez mi is előkerestünk néhány dokumentumot.

Boldog István rádióinterjúja

Polgármester úr. Boldog István képviselő Facebook-oldala tanúsága szerint a vele készült interjú március 27-én lett felvéve, adásba viszont csak április 4-én került. Miért? Letiltotta?

– Szó sincs róla. Egyszerűen arról van szó, hogy a szerkesztő asszony, Szecsei Vera elment szabadságra, és az anyagot már nem tudta adásra előkészíteni. Igaz, hogy a Rádió Törökszentmiklós önkormányzati tulajdonban van, de nincs cenzúrázva. Ha lenne, és én tiltottam volna le, soha nem hallhatják a hallgatók. de hallhatták, mert amint a szerkesztő visszajött, azonnal lejátszották a felvételt.

Eredendően, az első perctől kezdve megvolt kettejük között ez az egyik fél részéről már-már gyűlölködésnek tűnő ellenszenv?

– Hazudnék, ha azt mondanám, megválasztásom első pillanatától egymás tenyeréből ettünk. Pártállásunk miatt kölcsönös távolságtartás volt közöttünk, de kapcsolatunk sokáig korrekt volt. Ez akkor borult meg először egy kicsit, mikor 2015-ben kirobbant a Quaestor-ügy. Akkor én segítségért fordultam hozzá, s ő ahelyett, hogy megadta volna, a rádióhoz, tévéhez rohant, s telekürtölte a világot, hogy „elbrókerkedtem” 100 millió forintot. Akkor egy időre mosolyszünet következett be köztünk.

Később, különösen az után, hogy egy közös kárpátaljai utunk során a díszvacsorán nyilvánosan bocsánatot kért, normalizálódott a viszonyunk. De ez nem sokáig tartott. A családdal elmentünk pár napra nyaralni, s megtudtam, hogy míg odavoltunk, a tudtom nélkül, a hátam mögött összehívta a Fidesz- székházba a helyi civil szervezeteket, s pályázati lehetőségeket ajánlott nekik. Nem tagadom, ezen nem is kicsit megsértődtem. Mivel meghívót sem kaptam, delegálni sem tudtam senkit magam helyett.

Nem akarom tovább ragozni, de volt még egy-két eset, amiből rá kellett jönnöm, kétszínű játékot játszik: szemtől szembe a nyakamba borul, de abban a pillanatban, amint hátat fordítok neki, belém döfi a kést. Így aztán megromlott a viszonyunk. persze ebbe az is belejátszott, hogy amikor az ő érdekeltségeivel szemben a város érdekeit képviseltem, néhányszor – esetenként igen fájón is- a tyúkszemére léptem.  Az meg aztán végképp betette a kaput a kapcsolatunknak, hogy nem írtam alá a hűségnyilatkozatot és a migránsellenes ívet.

23-ból 20 polgármester tett hűségesküt Boldog Istvánnak

Boldog Istvánországgyűlési képviselő tanácskozásra hívta a térség polgármestereit. Minden polgármester számára világos lehetett, ha nem tesz hűségesküt …  

Tovább olvasom

Markót Imre polgármester nemet mondott Boldog István képviselőnek

Boldog István országgyűlési képviselő Törökszentmiklóst is meg akarta védeni a migránsoktól, de Markót Imre polgármesterbe beletört a bicskája. Hogyan és miként? 

Tovább olvasom

Sokan azt gondolják, van, aki mondja is, ezzel a szembefordulással Törökszentmiklós kiesett a pikszisből, de visszatekintve és gondolva azt mondom, nem esett ki, pontosabban nem most esett ki, hanem 2014 októberében, az önkormányzati választás napján. A kifelé jónak látszó kapcsolatunk csupán csak máz volt.

A riport elején elhangzott néhány adat. Többek közt az, hogy Törökszentmiklós az ön polgármesteri ciklusában 8 milliárd forint fejlesztési forrást kapott,  ami a térségben magasan a legnagyobb összeg, duplája a mezőtúrinak. Ez valóban így van?

A felvétel meghallgatása után megnéztem, s az én polgármesterségem alatt valóban 8 milliárdot kapott a város. Ez tehát igaz. De a duplára való kijelentés már nem. Mert azt is meg lehetett nézni, hogy Mezőtúr közel ekkora összeget kapott. Javasolnám Boldog képviselő úrnak, nagy létszámú stábjából bízzon meg valakit, hogy nézzen utána ezeknek az adatoknak. Nem bonyolult dolog, csak a Széchenyi 2020 portálra kell felmenni. Akkor talán majd nem hasra ütéses számok röpködnek az éterben.

Elhangzott, hogy olyan beruházásokból. mint a piac, belvízelvezetés, stb. azért nem látszik semmi, mert az önkormányzat a választások előtt ezek közül egyet sem akar elindítani, hogy a lakosok ne lássák a fejlődést.

– Egy laikus, csak a látszatokra adó politikus számára a beruházás három részből áll: alapkőletétel, a kivitelezés közbeni megtekintés és a végén a szalagátvágás. De a valóságban ez nem így van. Valamennyi beruházást megelőzi az előkészítés, amely során el kell készíteni a terveket, le kell folytatni az engedélyezési eljárást,közbeszerzés által ki kell választani a kivitelezőt és a végén azzal szerződést kell kötni. Ezeken a folyamatokon végig kell menni, és ezek sajnos időigényesek.

A csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos beruházás esetében a közbeszerzés lezárása és a kivitelező kiválasztása előtt állunk, napok kérdése, és megkezdődhet a kivitelezés. De néhány hét múlva, maximum nyár elejéig minden projektünk kivitelezése elkezdődhet.

Egyébként visszautasítok minden olyan állítást, ami persze a képviselő úr szempontjából politikailag jól hangzik, hogy bármit is akadályoztam, vagy akadályozott volna Törökszentmiklóson a jobbikos többségű önkormányzat. Nem áll az érdekünkben! Vagy azt hiszi a képviselő úr, teljesen hülyék vagyunk, tudatosan rosszat akarunk a város lakosságának? Minden kormányzati támogatásnak szívből örültünk és örülünk a jövőben is.

Boldog úr egyik konkrét vádja volt, hogy a tanuszoda azért nincs máig átadva, mert a fentiekhez hasonló okokból ön személyesen szabotálta a  kivitelezés ütemét, többek között úgy, hogy az önkormányzat nem biztosította időben a közműveket.

– A tanuszoda átadásához Törökszentmiklós önkormányzatának nincs köze. Nem mi kötöttük a kivitelezővel a szerződést, hanem a Nemzeti Sportközpontok.  A kivitelező, amelyet a közbeszerzés során kiválasztottak, a miénken kívül még öt településen nyert el uszoda kivitelezési munkát, s ezek közül március végéig még egy sem volt átadva. Ennek okát vizsgálni kellene. Egyet biztosan mondhatok, sehol sem a településen múlott a dolog.

A munkaterület átadása 2016. május. júniusban megtörtént, ezt követően a munka megkezdődött, majd közel egy félévig nem folytatódott rossz talajviszonyokra hivatkozva. Az megint csak érdekes, hogy Törökszentmiklóson kívül máshol is erre hivatkozva álltak több hónapig a munkálatok.

Amikor 2016 decemberében folytatódott az építkezés, a hozzáértők számára világos volt, hogy azzal a kapacitással, munkaerőlétszámmal, amivel felvonult a kivitelező,nem fogja tudni tartani az addigra módosított határidőt. A műszaki ellenőr a jegyzőkönyvek tanúsága szerint folyamatosan jelezte  – akkor is, amikor az országgyűlési képviselő úr úgy nyilatkozott, hogy a munkálatok megfelelő ütemben zajlanak – , hogy lassú a haladás üteme.

Boldog képviselő úr mindig elégedett volt a munkák ütemével

Az önkormányzat által elvégzendő feladat a külső közművek kialakítása és  a parkoló megépítése volt. Ezekhez csak akkor tudtunk hozzákezdeni, amikor megkaptuk a munkaterületet. Idén januárra valamennyi közművet megépítettük, s a parkolóval is szinte teljesen készen voltunk. Ekkor a kivitelező még mindig a szennyvízátemelő készítésével bajlódott. Megint meg kell említenem, ez típushiba volt, mert más településeken hasonló gondot okozott. Összegezve: mi már az összes közművet, a parkolót rendelkezésre bocsátottunk, s az épület még mindig nem volt teljesen kész.

A jegyzőkönyvek tanúsága szerint még mindig vannak olyan hibák és hiányosságok, amelyek miatt nem történhet meg az uszoda használatba vétele. Mellesleg számomra érthetetlen módon az építtető Nemzeti Sportközpontok és a kivitelező közti szerződéses jogviszony máig sincs lezárva, holott ez az átadás-átvétel alapvető feltétele. Ehhez az önkormányzatnak szintén nincs köze, az április 8-a előtti ünnepélyes átadásra az önkormányzatnak semmiféle ráhatása nem volt  és nincs. Mint ahogy a többi önkormányzatnak sincs ahhoz, hogy a tanuszodát még sehol nem adták át. Legalább is ennek a Nemzeti Sportközpontok honlapján ennek nincs nyoma.

A végére hagytam a legkényesebb, legsértőbb személyeskedő részeket az interjúalany kirohanásaiból.  Azt találta mondani, ön a lakosság szolgálata helyett  utazgatással, VIP-fogadásokkal tölti az idejét, csaknem szó szerint idézem a képviselő urat: „volt,  amikor nekem kellett lebeszélnem munkatársaimat, hogy felvételeket készítsenek a magát láthatóan nagyon jól érző polgármesterről.”

– Sejtem, milyen eseményre gondol. Amikor másodszor voltunk Kárpátalján, a hivatalos események végeztével a vendéglátók meghívtak bennünket egy fogadásra. A társaságban mindenki nagyon jól érezte magát, beszélgetés közben koccintgattunk, s eljött az a pillanat, amikor elkezdtünk énekelni. Valóban jól éreztem magam, s mások is jól érezték magukat. Én ezt teljesen emberi dolognak tartom, s ha ez valakinek megvetendő, sajnálom. Nem voltam magamon kívül, nem handabandáztam, mulatgattam a többiekkel.

Markót Imrének elege van

Az érdekessége a dolognak, hogy a képviselő úr kíséretében lévők között is voltak, akik részt vettek a közös éneklésben. Őket is le kellett volna fényképezni?  Egyébként én is láttam már Boldog urat hasonlóan jókedvűnek, de nekem eszembe sem jutott, hogy ezen fennakadjak, pláne, hogy fegyverként fordítsam ellene.

Boldog István többször emlegette, hogy ön bevándorláspárti, az  önkormányzat pedig migránsokat akar betelepíteni a városba. Már az üres lakások felmérése folyik, ahová az illegális bevándorlókat lehet majd betelepíteni. Szerinte ön rendes, nemzeti érzelmű ember volt, de ma már más térfélen focizik, ma már önnek a bevándorlás nem probléma. Teljesen megdöbbent, hogy ön, a többi polgármesterhez hasonlóan nem írta alá a közös aláírásgyűjtőt, mi szerint a város nem kér a migránsokból, a Soros-tervből. Azóta ön nem rendes, nemzeti érzelmű ember.

– Én családi gyökereimen, szüleim által és középiskolai tanáraim példáján keresztül vagyok alapvetően nemzeti és konzervatív szemléletű, és nem egy mulandó politikai tényező, egy párt okán. Biztosítom valamennyi törökszentmiklósi lakost arról, hogy mindennemű nyilatkozat aláírása nélkül, sem én, sem  Törökszentmiklós Város Önkormányzata nem fog migránstábort létrehozni, és egyetlen migránst sem a városba betelepíteni. A személyes véleményem az, hogy ennek a veszélye nem is áll fenn. Éppen ezért nem voltam hajlandó a nevemet adni, ezért nem írtam alá egy olyan nyilatkozatot, mely alaptalanul az emberek félelmét erősíti, ebből épít politikai tőkét. Mert ez a cél, a félelemkeltés és a félelmen keresztül történő manipulálás, a megosztás és a megosztás általi uralkodás. Hiszem és tudom, hogy ma Magyarországon minden józan gondolkodású ember különbséget tud tenni valóság és valótlanság között.

Hogyan tovább? A riportban Boldog úr olyan sértő kijelentéseket tett, amelyek után sokan jogi lépéseket fontolgatnának.

– Ezt teszem én is. Az interjúban olyan állítások és olyan hangnemben hangzottak el, amelyeket nem lehet szó nélkül hagyni. Velem kapcsolatosan is mélyen sértő vádak hangzottak el, s az önkormányzatot is nagyon rossz színben lefestő kijelentések voltak hallhatók. Ezeknek szerintem jogi következménye kell, hogy legyen. Ügyvéddel fogom meghallgattatni a hangfelvételt, s megtesszük a szükséges lépéseket Magyarán: személyem és az önkormányzat nevében is várhatóak jogi lépések a képviselő úrral szemben.

Várjuk a fejleményeket. Köszönöm a beszélgetést.

Pásztor

Szemtől szembe


Megosztás

2 hozzászólás

 • Sebők Emília says:

  Úgy látszik, nemcsak Boldog Istvánnak, de hű alattvalóinak is a más emberek fotózgatása a kedvenc hobbija! Ez náluk valamiféle pszichés fenyegetésként alkalmazott módszer lehet! Történt, hogy a mai napon a Jobbik, Törökszentmiklós Kossuth téren tartott rendezvénye után Boldog Istvánnak a tér mellett parkoló kisbuszát fényképeztem, amelyen a közismert mosolygós csoportkép közepén áll a Fideszes képviselő és -jelölt. Egy tárgyat, egy közterületen álló járművet fényképeztem! Boldog István nyilván reklámcéllal festtette rá az arcképét, de ez mindegy is!
  Miközben én a buszt fotóztam, észrevettem, hogy pár méterre a helyi Fidesz-irodától egy 50 év körüli férfi engem fotóz le a telefonjával. Odasétáltam hozzá, és kértem, mutassa meg a felvételt. Közölte, hogy esze ágában sincs, én is fotóztam a Boldog-buszt. Felvilágosítottam, hogy egy tárgynak nincsenek személyiségi jogai, nekem viszont, élő személynek vannak! Láthatóan még soha ilyesmiről nem hallott – Boldog István erről nyilván nem tájékoztatta! – de tovább hőbörgött. És a nevét sem mondta meg ez az „úri” ember, miközben ő pontosan tudta, hogy én ki vagyok! Hogy ezek után durva személyeskedésbe kezdett a rég elhunyt szüleimet emlegetve, ez őt és a gazdáját minősíti! Ez is a pszichés hadviselés része volt, mint hamar kiderült, a Boldog képviselő tevékenységét érintő, kritikai újságírói tevékenységem miatt és megtorlásaként!!
  Képviselő „úr”, gratulálok a munkatársához! De engedje meg, hogy tájékoztassam, már abban az előző ciklusban, amikor szintén parlamenti képviselő volt, elfogadták az új Polgári Törvénykönyvet (2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről). Nyilván betartva a pártfegyelmet, az igen gombot nyomta a szavazáskor! Nos, ebben a törvényben – ha nem tudná! – az adott kérdésben ezek a paragrafusok szerepelnek:
  2:43. § [Nevesített személyiségi jogok]
  A személyiségi jogok sérelmét jelenti különösen
  g) a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog megsértése.
  2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]
  (1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
  (2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.
  (Csakhogy Én akkor már egyedül voltam! Nem a Jobbikos rendezvényen résztvevő tömegben álltam!)
  Kérem, szíveskedjék az ország hatályos törvényeinek a saját kampánycsapatában legalább érvényt szerezni, és kötelezni az elkövető munkatársát a rólam készített felvétel megsemmisítésére!
  Sebők Emília
  újságíró
  Törökszentmiklós
  MUOSZ-igazolvány száma: 30778

 • Papp Gábor says:

  Én már nem T.miklóson élek, messzire vetett a sors. Mindentől függetlenül a város a hazám, és azt nem feledem, követem a város sorsának alakulását. Nagyon bosszantott amikor ez a majdnem analfabéta, kulturálatlan senki országgyűlési képviselő lett. Bárhogy kutatok az emlékezetemben nem jövök rá, mikor, és hogyan lett megválasztva. Eddigi tevékenysége a körzet szempontjából katasztrófális volt. összegezve, ez a buta ember Markóth Imrének a gatyamadzagjáig sem ér, legfeljebb annyit!! Nem tudom hogy merészel sértegetni olyan embert, akiről semmit nem tud a nevén kívül!!! Remélem a körzet polgárai méltóképp honorálják ennek a senkinek a ténykedését!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés