A helyi Fidesz feloszlása és a hír fogadtatása

Közzétéve ekkor: 2016 május 4. 11:03
Az új profilkép

Az új profilkép

Április 29-én  a Törökszentmiklósi Fidesz Facebook oldalán jelent meg Boldog István alábbi közleménye, amely aztán villámgyorsan elterjedt a különböző  csoportok oldalain. A helyi politikára odafigyelők nem igazán lepődtek meg, hiszen a bejelentésnek voltak előjelei, de a lakosság facebookozó köreiben a meglepetés erejével hatott. Érdekes módon az országos lapok, amelyek általában minden települési Fidesz-szervezet feloszlásáról hírt adnak, most vagy nem figyeltek fel a történtekre, vagy igen, de  valamilyen okból nem  kommentálták az eseményt.

Megtették viszont ezt a helyiek. Egy-két nap alatt igen sokan adtak hangot véleményüknek, s érdekes módon még a Fidesz-hívők is egyetértettek a feloszlással, s igen kritikus véleményeket fogalmaztak meg. Cikkünkben egyrészt röviden felidézzük az előzményeket, másrészt válogatást közlünk a hozzászólásokból. Mivel a közlésben a kommentek sokasága miatt teljességre nem törekedhettünk, igyekeztünk a legmarkánsabb véleményeket kiragadni. Neveket nem említünk, mivel nem az a lényeg, ki mondta, amit mondott, hozzájuk néhány egy szavas zárójeles beszúrástól eltekintve nem fűzünk semmit. Aki a részletekre kíváncsi , mindent megtalál a Facebookon.

Íme, a közlemény.

közlemény

A még aznap T1TV-nek adott interjújában Boldog István gyakorlatilag megismételte a közleményben leírtakat, sem a hivatkozott alapszabályzati pontot nem világította meg, sem az új csoport megalakulásáról nem árult el részleteket. Az a bizonyos 23.§ a következőket szögezi le:

paragrafus

De mit is takar ez a c, pont? A  megértést segíti, ha felidézzük az előzményeket. A Fidesz nyolc év regnálás után  a 2014-es önkormányzati választást csúfosan elbukta Törökszentmiklóson. Ebben valószínűleg komoly szerepe volt az egymás után kirobbanó súlyos botrányoknak, a korábbi városvezető kiskirálykodásának, a helyi vállalkozók mellőzésének, az idegenből hozott vezetőknek és sok más dolognak. Minden benne van abban, amit tavaly mondott egy vállalkozó a Magyar Narancsnak: „Ahogy megkapták 2010-ben a második esélyüket, pökhendiek lettek. Tudod, amikor a piacon már nem köszönnek vissza…. A polgármester asszonyról elterjedt,hogy arrogáns, autokrata. Elegünk lett. Mindegy volt, hogy ki, csak ne ők győzzenek újra.”

2015Nem győztek, s ezzel megkezdődött a helyi Fidesz agóniája. Már tavaly ősszel kezdeményezte a szervezet elnöke a csoport feloszlatását, mivel az nem tudott megújulni, új tagok nem léptek be. s a lakosság ellenszenve sem csökkent velük szemben.. Akkor még erre nem került sor, mert a tagok többsége az önfeloszlatás ellen szavazott, de a  tisztújítás nem sikerült, s erre azóta sem került sor. S ez most a hivatkozási alap, az a bizonyos 23.    § c, pont.

És végül következzenek a hozzászólások. A kérdésekre a többi hozzászólásban, ill. a fentiekben a válaszok is megtalálhatók:

„Az új logóban található két jelmondat erősen kellemetlen érzéseket kelt bennem. A felső a szélsőjobbra, a nácizmusra emlékeztet, az alsó a Rákosi-korszakot idézi fel bennem..”

„Már egy ideje lehetett hallani arról, hogy a törökszentmiklósi Fidesz háza táján nincs minden rendben. Nemhiába álltak sokan értetlenül az előtt a tény előtt,hogy a magát törökszentmiklósinak kampányoló …országgyűlési képviselő, Boldog István lett a helyi Fidesz csoport elnöke. Ebből ( alapszabályi hivatkozás) arra lehet következtetni, hogy nem volt egy épkézláb ember, aki szerette volna a helyi Fideszt vezetni. Bár ez érthető, hiszen nem sok perspektívája van az elkövetkezendő időszakban a kormánypárti pártnak. Ezt a legutóbb megtörtént közvélemény-kutatás is megerősítette, Törökszentmiklóson döbbenetesen magas a Fideszből kiábrándultak száma.”

„Nem csoda, hogy megszűnt a törökszentmiklósi fidesz csoport hiszen nem fideszes a városvezetés és így nem lehetséges a lopás és a korrupció!!! Nem lehet lenyúlni a pénzeket!!! Elhagyják a patkányok a sűlyedő hajót!!!

(Itt jegyezzük meg, bár helyenként nem értünk egyet a stílussal, az erős és indulatos megfogalmazásokkal, a vélemény szabadságát tiszteletben tartjuk.)

„Az a baj hogy ha meghalják az emberek hogy fidesz feláll a szőr a hátukon. Miért is???? hazug, korrupt, álszent, büntetett előéleűek soviniszták, strómanok gyülekezete. Na azért nem akad aki megint fideszt akar a városba.”

„Akkor maradjunk Pista bánál, Ő most hol tag? És mit szervezkedik, kinek a nevében milyen jogon?”

„Tegnap rövid közleményt tett közzé Boldog István  országgyűlési képviselő arról, hogy megszűnt a törökszentmiklósi Fidesz! Kérdem én: eddig volt? Nem nagyon vettük észre a városban őket! Mit csináltak akkor eddig? Véleményem szerint ideje volt megszűntetni. A nemzetben gondolkodó barátaimmal abban reménykedünk hogy végre alakul egy hiteles új Fidesz!”

„… inkább példát vennének róluk (Fidesz) és ugyan úgy feloszlatnák (Jobbik) a belülről rothadó frakciójukat ahol csak a belharcok a hatalomvágy utáni erőszakos megnyilvánulások vannak napirenden. A fideszeseknek legalább volt annyi eszük hogy felfogták, ha valami nem megy azt nem kell erőltetni, be kell zárni egy régi elavult kaput és kinyitni egy újat, újra szervezni újult erővel kezdeni a munkát az alapoktól. Na ez a méltóság nincs meg a helyi jobbikban.”

„Már nagyon vártam! Ez sokkal fontosabb mint a semmit se tevő jobbik belharca.”

„Akkor most lesz egy aktív, ütős, tevékeny miklósi Fidesz?

„Nekem sem, de még sokaknak nem fog hiányozni a most feloszlatott szervezet. Sajnos élek a gyanúval, hogy még rosszabb változatban reinkarnálódni fog.”

„Ön csak tudja, Fideszesek voltak, de az MSZMP-ben kezdték politikai pályafutásukat, mint Ön.”

Pásztor


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés