A félig jó város

Közzétéve ekkor: 2015 június 17. 13:44

Fénykép-0088A cím magyarázatával kellene kezdenem ezt a blogot, de inkább egy kis kitérővel indítok. Régóta nem írtam már a honlap oldalaira ebben a „műfajban”. Türelmesen vártam, mivé formálódik a város új vezetése, mit és hogyan változtat a város dolgain, életünkön. Időt akartam hagyni nekik, hiszen nem könnyű a feladat, amire vállalkoztak. Most már eltelt bő fél év, lehet értékelni az eddigi, a jelenlegi munkát és a jövővel kapcsolatos szándékokat.
Úgy határoztam, megkezdem ezt az értékelést a magam szemüvegén keresztül.

Az elmúlt év november 26-án a képviselő-testület közmeghallgatást tartott. Bátor lépésnek értékeltem alig több,  mint egy hónapos felállását követően az új testület részéről. Örültem az érdeklődők – korábbiakhoz viszonyított –nagyobb számának.
Fénykép-0090Az egyik hozzászólásban  Mikola Istvánné Törökszentmiklós, Deák Ferenc út 139. szám alatti lakos többek között elmondta, hogy a Lidl és a Spar üzletekbe az emberek össze-vissza mennek, kitapossák a füvet, sárban járnak, csúszkálnak. Szeretné ezt úgy megoldatni, hogy legalább egy járdát készítsenek oda, amin normális módon,kulturáltan el lehet jutni egyik boltból a másikba, és ne kelljen kimenni az útra.
(Idézet az ülés jegyzőkönyvéből)
A polgármester úr nem mismásolt a válaszadáskor, bevállalta a probléma megoldását. Ez a lépés szimpatikusan szokatlan volt, hisz az előző városvezetés nem kényeztetett el senkit egyértelmű válaszokkal, jobbára a „Megnézzük, mit tehetünk!” reflexiók voltak divatosak akkortájt.

Fénykép-0092És láss csodát, e hét elején földmunka kezdődött az áruházak közötti zöldfelületen, egyértelműen látszott, hogy a beígért átjáró elkészítése kezdődött meg! No lám, az ígéretét betartja a polgármester! Ez sem volt mindig így korábban! Jó lenne, ha ezután ez jönne majd divatba!

Örülhetnénk ennek a kis projektnek, de ahogyan itt Törökszentmiklóson lenni szokott, az örömbe mindig kerül egy kis üröm is. Itt nincs felhőtlen öröm, itt nincs minden jól! Itt mindig csak félig jó valami! Sajnos, most átjáró is csak félig jó! Sokadjára nem gondoltak a kerekes kocsival közlekedő mozgássérültekre, a babakocsikat toló kismamákra, a kerekes bevásárlókosarakat húzó idősekre, vagy a felpakolt bicikliket toló akárkikre. Itt a tíz-tizenöt centiméter magas lépcsőszerű szintkülönbség a nyerő, azt nem szabad bántani! (Lásd a képeket! Ma már készen van az átjáró!)

Itt nem kell minden megfontolni, értelmesen körbejárni, itt elég a félig jó is!!

Talán egyszer eljön az idő, amikor már e blog címe nem lesz igaz a városunkra. Remélem, megérem?!

Serfőző István


Megosztás

1 hozzászólás

  • Mikoláné Györgyi says:

    Megmondom őszintén, én már teljesen letettem róla, hogy ebből lesz valami, hisz a polgármester úr is azt mondta, hogy ez nem rajta múlik, hanem az áruházakon. Nagyon örülök, hogy idáig eljutottunk, de az némi szomorúsággal tölt el, hogy miért nem gondolkodunk úgy még ma sem, hogy amit építünk, az mindenkinek jó legyen! Szerintem nem is került volna többe, vagy úgy gondolom, hogy nem is sokkal több munka úgy elkészíteni egy járdát, hogy azon a mozgássérültek, babakocsis kismamák és még sorolni lehetne ki mindenki, normálisan tudna közlekedni. De úgy zárom a mondanivalómat, hogy köszönöm a saját nevemben és a város lakói nevében is, akik odajárnak vásárolni, hogy se a sárban, se a latyakos hóban nem kell többet csúszkálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés