93%-kal megválasztott fideszes polgármester ellen indít jelöltet a Fidesz

Közzétéve ekkor: 2019 július 15. 18:54

Német Tamás  NÉMET TAMÁS

Kengyel egy 3500 fős település Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol a 2014-es önkormányzati választáson Nagy Szilárd a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett polgármester, a választók 93%-a szavazott rá. Néhány évvel később azonban látványosan megromlott a viszonya a helyi fideszes országgyűlési képviselővel, Boldog Istvánnal, aminek a hírekig eljutó állomása volt egy rossz úton történt összeszólalkozás.

Boldog István 2018 áprilisában a kampány kellős közepén posztolt egy videót, ahol Nagy Szilárdot, Kengyel fideszes polgármesterét kárhoztatta azért, hogy a Törökszentmiklóst Martfűvel összekötő, alsóbbrendű utat ellepték a kamionok.

Erre akkor a fideszes polgármester nyilvános – azóta eltávolított – Facebook-posztban reagált, amiben azt állította, a kialakult helyzetről Boldog István is ugyanúgy tehet, ő maga leveleket írt a hatóságoknak, hogy tiltsák ki a kamionokat az útról, és lobbiztak, hogy felújítsák az utat, ám “Boldog István képviselő úr úgy döntött, hogy ez nem kell, legyen inkább »háromszámjegyű« az út. Így ebből a forrásból más út újul meg” – írta, de azt is hozzátette, hogy az is Boldog sara, hogy Kengyel beadott 7 TOP-os pályázatából csak kettő nyert, írta meg akkor a 444.hu.

Erős volt ez így a kampány közepén, jelzett is már valamit, de most még konkrétabb jel érkezett:

BOLDOG ISTVÁN FACEBOOK-RA POSZTOLTA KI, KI LESZ AZ IDEI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON A FIDESZ POLGÁRMESTER- JELÖLTJE KENGYELEN, ÉS AZ BIZONY NEM NAGY SZILÁRD LESZ.

Boldog végül Bartus Gábort jelentette be, mint a Fidesz jelöltje Kengyelen, akiről azt írta

“Az önkormányzati tapasztalattal rendelkező fiatalember képes arra, hogy Kengyelen megszűnjön a káosz és egy virágzó település épüljön választókerületünkben!

Bartus Gábor korábban a kengyeli általános iskolában volt testnevelő tanár, jelenleg Rákócziújfalu fideszes alpolgármestere.

Először Nagy Szilárdot kerestük telefonon, hogy megkérdezzük a kialakult helyzetről, illetve, hogy megtudjuk, ennek ellenére el akar-e indulni a választáson, akár függetlenként. Erre Nagy azt mondta:

“Igen, elindulok a választáson a polgármesterségért függetlenként.”

Azt mondta, úgy érzi, a településen nagy a támogatottsága.

Fotó: Nagy Szilárd

Nagy Szilárd elmondta, 2016-ban romlott meg visszafordíthatatlanul Boldoggal a kapcsolatuk, de az okokról nem szeretett volna részletesen beszélni. De az úttal kapcsolatos konfliktust megerősítette: ők már 2014-ben kialkudták, hogy felújítják az utat, de Boldog keresztülhúzta a számításaikat, majd mégis őt akarta felelőssé tenni. Akkori Facebook-posztját viszont levette, mert nem akarta tovább mérgesíteni a konfliktust. Azt mondja, az utóbbi időkben

“a falu két táborra szakadt. Vannak, akik mellettem állnak, vannak, akik Boldog mellett. Én tűzzel-vassal próbálom irtani az országos politikát a településemen, de úgy látszik, ez most megint nem fog menni. De azok, akik mellettem vannak, úgy érzem, ők vannak többen, és azt szeretnék, hogy induljak el a választáson.

Boldog Istvánnal két és fél éve egyáltalán nem állnak szóba egymással, mondta Nagy, aki elmondta, mivel Boldog választókerületi elnök, így minden polgármestert az ő véleménye alapján mérnek, és azután, hogy megszakadt a kapcsolata vele, a Fidesz pedig olyan, hogy “mindenki bezárja az ajtót előtte” azóta.

“NEM HAGYTAM AZ ÉRDEKEIT ÚGY ÉRVÉNYESÍTENI, AHOGY SZERETTE VOLNA. MERT ENGEM NEM Ő VÁLASZTOTT A FALU VEZETŐJÉNEK, HANEM A FALU LAKOSSÁGA.”

Telefonon kerestük Boldog Istvánt is, ahonnan azt a választ kaptuk, egyelőre nem nyilatkoznak jelöltek ügyében. Bartus Gábornak is írtunk, hogy örülnénk, ha tudnánk pár mondatot váltani, amint elértük, visszajelez, frissítjük cikkünket. 

Index


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés