3,1 %, avagy kész átverés az Orbán-kormánytól!

Közzétéve ekkor: 2023 november 6. 15:02

A kisnyugdíjas visszaszól

Itt a november, az Önök által bevezetett elszámolás ideje. Már hónapok óta ment a beetetésünk. Mit mondjak, senki sem lakott jól tőle. Ránk zúdult a pénzeső szöveg, folyt a médián keresztül, hogy mossa azok agyát, akik beveszik ezt a dumát.

De nézzük a tényeket!

Az idei év soha nem látott inflációt zúdított ránk, ami nemcsak a béreket, de a nyugdíjakat is elvitte. Tudták ezt már tavaly is, hiszen januárban már 15 %-os emelést kaptunk. Minden józan gondolkodású ember tudta, ez semmire sem lesz elég. Az élelmiszer árak 40 %-kal emelkedtek átlagosan, az energia árak az egekbe szöktek. Intézményekben, óvodákban, iskolákban bevezették a hőfok stopot! 18 fokban határozták meg. Ilyenre még sohasem volt példa.

Vészhelyzetről is határoztak, holott nálunk a rossz kormányzáson kívül más vészhelyzet nem volt. Elszórták az ország pénzét nemcsak a választásokra, hanem mindenre, ami éppen eszükbe jutott, s  ezen a pénzek nagy részét nem itthonra, hanem külföldre küldték. Kapott belőle számtalan ország. A románok jót röhögtek rajtunk, hogy náluk iskolák, kórházak épültek, templomokat újítottak fel, ergo helyettük finanszíroztunk beruházásokat. De a szlovákok, szerbek és sorolhatnám még, kik kaptak

Itthon viszont kórházakat zártak be,  beruházásokat állítottak le. Hétvégén már sok helyen szülni sem lehet több mint egy éve. Idősek kerültek lehetetlen helyzetbe. ahol nem lehet gázzal fűteni, ott a fa megfizethetetlen lett. Volt is kapkodás rendesen, elrendelték a favágásokat. Pénzt és szállítást viszont nem adtak hozzá. Az eredménye az lett, hogy soha annyian nem fagytak meg otthonaikban,  mint az elmúlt évben.

Az államkincstár üres lett.

A rossz gazdálkodás következtében pedig vállalkozások mentek tönkre,  emberek százezrei kerültek utcára. Maguk viszont emelték az illetményüket pofátlanul. Mi, idősek többszörösen cipeltük ennek következményeit. Támogattuk az államot. Hiteleztünk! Ennek az összegnek kapjuk vissza most kamatmentesen a töredékét. Ez a pénzeső, amit maguk pofátlanul úgy állítanak be, hogy megvédték a nyugdíjak vásárló értékét!

A zsebünk is.

Nos mivel önök a karmelitában esznek vagy a parlamentben így elmesélem mi mit élünk át. Megjön a nyugdíj, ami ugye nem átlagos! Kifizetjük a rezsit, gyógyszereket, ami marad abból élünk. Minél régebben mentünk nyugdíjba, annál kevesebből. Így fordulhat elő, hogy 1millió nyugdíjasnak nemhogy átlag nyugdíja, de még 150 ezer forintja sincs, sőt kb. 500 ezer embernek még 100 ezer forint sem jut havonta.

Viktor a Jókor nevű nyugdíjasoknak íródott szennylapban azt írja, minden család 181 ezer forint támogatást kap havonta a rezsivédelem mellett. Én ebből egy fillért sem láttam. Az én rezsivédelmem abból áll, hogy havonta a sötétben totyorgok, és 16,5 fokra van a cirkóm állítva. Több rétegű ruha véd,  nem pedig a nem létező rezsicsökkentés!

Elismeri, hogy növekedtek az élelmiszer árak. No,  megsúgom azok a csúnya multik eddig is akcióztak! rendszeresen! Sőt adományoznak az élelmiszerbanknak. Tudja, ők azok, akik az éhezőkön rendszeresen segítenek. Nem hagyják veszni az élelmiszert, amit maguk már nem vennének meg!

Röhögtem mikor bevezették az árfigyelőt.

Mi a nélkül is figyeltük az árakat. Minél kisebb egy település, annál drágább az élelmiszer. Tudja, ott nincsenek multik, az emberek pedig nem tudnak átmenni a szomszéd településre vásárolni. azt veszik és annyiért, amennyiért ott helyben van.

Érdekes, hogy az Unióban csak nálunk van háborús infláció, csak nálunk van veszélyhelyzet. Persze értem én, így lehet a tudatlan embereket könnyen egymás ellen fordítani.

Gyűlöletet és félelmet kelteni azt tudnak,  országot vezetni azt nem.

S ha ezt az ember szóvá teszi, akkor a nagy keresztény Hollik „gyerek” – igen nekem simán a gyerekem, sőt unokám lehetne – letilt. Siralmasak.

A rezsi és az élelmiszerek mellett azért ne menjünk el a gyógyszer hiány mellett sem, mert idén minden beteget és időset keményen sújtott ez is. Arra sem volt pénz, hogy a gyógyszerek alapanyagát beszerezzék. Ami meg van, és kapható, annak  átlagosan 27 %-kal ment fel az ára.

Beszéljünk még a gondosóra programról. Kb. 40 ezer emberhez jutott el. Ebből is valakik jót profitálnak. Évek óta van az OMSZ-nek egy jól működő programja, az a neve életmentő.  Igaz,  itt nem kell senkit értesíteni, hanem azonnali helymeghatározás után megy a segítség. Ha viszont nincs valaki életveszélyben, ott van a család, vagy családsegítő, egy jó szomszéd, na és a házi gondozó vagy orvos.

Visszatérve a Jókor-ra.

Az újságban  találni pár celebet, akik reklámozzák Önöket. Vagy meg tudhatjuk XY. színésznek mi a kedvenc étele. A recept nem kisnyugdíjasoknak való. Aztán azt is megtudhatjuk, kinek hány unokája teszi széppé idős napjait. Hogy ez mibe kerül kipostázással együtt, nem tudom. De ezt a pénzt is hasznosabbra is lehetne fordítani ugyanúgy, mint a nemzeti konzultációt. De hát úgyis azt csinálnak, amit akarnak. Mennek a buta fejük után, szembe a kulturált országokkal, szembe az Unióval, a NATO- val.

Igazi mocskos diktatúrát csináltak a hazámból.

Aztán most nagy szájjal oda löknek 3,1 %-ot kamatmentesen. Tudja mire elég ez? Honnan tudná? 1-1,5 kg olcsóbb húsra ha, lebontom havi szintre. Ezt én nem gondoskodásnak, hanem megalázásnak nevezem.

Közben járják a világot. Az államfő asszony annyit utazik, bár hivatalosan a kutya sem hívja sehova, amennyit kénye-kedve engedi. De egy nyilvános, újságírókat fogadó rendezvényre csak azok mehetnek be, akik neki szimpatikusak. S fel vannak háborodva, hogy Brüsszel nem adja oda az uniós pénzeket? Eladnak mindent, amit nem tudnak a magukévá tenni. Kiárusítják az országot.

Emlékeztettem Önt

és a kormányát, a 133 bátor emberét a parlamentben, a történelem ismétli önmagát. A diktatúrák előbb vagy utóbb megbuknak! A bűnösöket pedig megbüntetik! Kívánom maguknak, ezt jegyezzék meg! S ha eljön az idő, gondoljanak arra, hogy a kisnyugdíjas szólt. Sajnos én nem hiszem, hogy ezt megérem. Pedig szeretném.

Nyugdíjas társaimnak szívből kívánom, hogy éhezés és megfagyás nélkül vészeljék át ezt a telet is. Melegítse a lelküket, talán lesz még jobb életük is  kis hazámban.

Magyarország, 2023.11.06.

Rosta Ágnes, a kisnyugdíjas


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés