300. évforduló, büfé a buszpályaudvaron, Földvári utcát érintő buszjáratok

Közzétéve ekkor: 2019 szeptember 26. 16:15

Pásztor

A mai település története 1720-ban kezdődött, amikor II. Almásy János megkezdte a török időkben teljesen elpusztult és elnéptelenedett helység és a környék újratelepítését. 1720  Törökszentmiklós születési éve, tehát a város jövőre ünnepli 3010. évfordulóját. A képviselő-testület tavaly úgy döntött, a kerek évforduló méltó megünneplése érdekében a 2020. január 1-től 2021. Szentmiklósi napok rendezvényeinek bezártáig terjedő időszakot emlékévvé nyilvánítja, s azt nagy ívű programsorozattal tölti ki. Ennek biztosítására döntött a  Törökszentmiklós 300 Emlékbizottság felállításáról, megnevezte az albizottságokat és azok elnökeit. Ők saját hatáskörükben töltötték fel bizottságaikat, s igyekeztek, hogy azok összetétele a különböző szakmai területek szinte teljes lefedettségét tükrözze.

Az albizottságok több alkalommal tanácskoztak, elképzeléseik kidolgozásához keresték az intézményeket, civil és sportegyesületeket, iskolákat, véleményüket kikérték, javaslataikat jegyezték. Egymással is konzultáltak, hogy ne keletkezzen  program-, ill. témaazonosság. Végül több mint hetven megtárgyalásra érdemes programjavaslat született, amelyet egy egységesített táblázatba foglaltak. Ez a táblázat időrendi sorrendben láthatóvá teszi, hogy mit, mikor kívánnak megvalósítani az adott szervezetek, intézmények.

***

Javultak a buszközlekedés körülményei. Egy vállalkozó kérvényezte az önkormányzatnál, hogy kibérelhesse az Autóbusz-pályaudvar épületében régóta üresen álló üzlethelyiséget, amelyben 2019. október 1-jétől vendéglátó egységet szeretne üzemeltetni, mellyel az utazó közönséget szolgálná ki. Fornetti, meleg szendvics, hot-dog valamint különböző italok árusítását végezné. Miután a képviselő-testület rábólintott a kérelemre a jelzett időponttól büfé áll az utazóközönség rendelkezésére.

A közelmúltban lakossági igény merült fel a Földvári utcát érintő buszjáratokra vonatkozóan. Az önkormányzat egyeztetett a szolgáltatóval, melynek eredményeképpen 15 járat került kialakításra, amelyekből több is érinti a Földvári utcát.

A közelmúltban a helyi buszközlekedést biztosító társaságnál vezetőváltás  történt. Az új ügyvezető igazgató a jobb kihasználtság elősegítése érdekében a viteldíjak csökkentésére tett javaslatot. Javaslata alapján a vonaljegy díja nem változik, az arcképes igazolványhoz kötött egyvonalas havi bérlet megszűnik, az arcképes igazolványhoz kötött összvonalas havi bérlet és az arcképes igazolványhoz kötött tanuló és nyugdíjas havi bérlet díja csökken.

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés