Boldog képviselő úrnak nem számít a törvény?

Közzétéve ekkor: 2014 június 16. 9:22

betyárAz én postaládámba is bedobták a kétpói három napos rendezvény, a IX. Alföldi Betyárétel Főző Fesztivál színes szórólapját, s őszintén megvallom, igencsak meglepődtem. Meglepetésem a három napos igen gazdag programsorozatnak szólt, s el is gondolkodtam, hogy tud ez a kis település ilyen nyilván igen költséges rendezvényt lebonyolítani. Mert hogy az anyagi hátteret a felsorolt szponzorok nem képesek biztosítani, az szinte bizonyos. Aztán eszembe jutott, hogy Kétpó polgármestere, Boldog úr egyben országgyűlési képviselő is, s bár neve a prospektuson nem szerepel nyilván képviselői keretéből, innen-onnan csipegetett támogatásokból jelentősen hozzá tudott járulni a költségek fedezetéhez.
Rengeteg ismert és neves fellépő, tűzijáték, disco, főzőverseny, ingyenes játszóház a gyermekeknek., kirakodó vásár, sátorozási lehetőség, hogy csak a lényeget említsem. S mindezt a látogatók számára ingyenesen! Szóval le a kalappal.
Pontosabban majdnem le a kalappal. Mert mindennek értékét megkérdőjelezi egyetlen momentum, pontosabban egyetlen mondatocska az utolsó oldalon Ez a mondatocska pedig imigyen szól: „A rendezvény lebonyolításában segítséget nyújtanak: Új Magyar Gárda Egyesület tagjai.”
Mielőtt bárki nekem esne, sietek leszögezni, nem a Gárdáról óhajtok vitát nyitni, nem kívánom azt értékelni. Egyetlen vonatkozásban érdekel, a Boldog képviselő úrral való összefüggésében. Az is érdekelne, hogy egy fideszes képviselőnek mi köze a Gárdához, de ez a legkevesebb. A fő kérdés az, hogy egy országgyűlési képviselő, akinek példát kellene mutatnia törvénytiszteletből, hiszen ő maga hozza azokat, miért nem tiszteli a törvényt? Vagy nem tud, hogy a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, és az általa létrehozott Magyar Gárda Mozgalom 2009-ben történt bíróság általi feloszlatásáról? Arról, hogy a magyar bíróság döntését a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2013-ban jóváhagyta? Hogy az Új Magyar Gárda bejegyzését a bíróság elutasította? Azaz a kétpói rendezvénysorozat lebonyolításában segédkezők törvénytelenül működnek?
Hogyne tudná! Hisz ő maga ismerte el egy, az RTL Klub által vele készített riportban, hogy a szervezet nem törvényes. De nem izgatja, az erre vonatkozó kérdésre a következőket mondja: „(a kétpói) egy igazi családbarát rendezvény. Minden egyes önkéntes olyan szervezethez tartozik, , amilyenhez akar, nem kérdezzük meg, honnan jönnek. Odajönnek segítenek nekünk, és természetesen utána eltávoznak. Olyan politikai, vallási, világnézeti nézeteket vallanak, amilyent szeretnének.”
Az elmondottakban tökéletesen igaza van, a tolerancia nagyon szép és dicséretes dolog. De meddig? A törvényesség keretein túl is? Ha ő, a törvények hozója nem tartja magát a törvényekhez – még egyszer hangsúlyozom, nem a Gárdára hegyeződik ki a dolog, lehetne bármi másról szó -, hogy tartsam azokhoz magam én, a gyarló átlagember, Vagy a többi átlagember? Netán a képviselő úré a követendő példa? Hogy a törvény csak akkor számít, ha én úgy gondolom?

Kétségeskedő


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés