Tanárok százait verték át, mégis mindenki lapít

Közzétéve ekkor: 2019 november 28. 9:32

Több száz tanár és ezernél is több diák járt pórul: részt vettek egy uniós oktatási-felzárkóztatási programban, mégsem kapták meg a jussukat. Noha egy kollégájuk kitaposta előttük az utat, az átvert tanárok zöme nem akar pereskedni, a projekt vezetői pedig hallgatnak.

Ebben a programban azt várták a tanároktól, hogy készítsék fel a felvételire az erre jelentkező általános iskolás – hetedikes és nyolcadikos –, hátrányos helyzetű diákokat, egyúttal segítsék hozzá őket, hogy az iskolai eredményeik javuljanak. 

 A tanárok szívvel-lélekkel elvégezték a munkát, a mentorált gyerekek pedig sikeres felvételi vizsgát tettek: az oktatók és a tanulók közül sokan nem kapták meg az őket megillető pénzt – a tanárok a bérüket, a gyerekek az ösztöndíjukat.

Az egyik érintett tanárnő, Szemánné Nagy Gizella nem hagyta annyiban a dolgot, perre ment, a hároméves tusakodás végén pedig nemrég jogerősen nyert is, a bíróság szerint ki kell fizetni a járandóságát, a ledolgozott 7 hónapból az elmaradt 5 havi illetmény jár neki. Ezt az ügyben alperesként szereplő Pénzügyminisztérium már ki is fizette.

Noha Szemánné kitaposta az utat a többieknek, és most már sokkal könnyebb lenne másoknak is követelni a jussukat, mégsem tolonganak a kollégák, se idejük, se energiájuk nincs harcolni a nekik .

Tovább a 24.hu-ra

 


Megosztás

4 hozzászólás

 • Horváth says:

  Ha megállapodás történt, akkor természetesen fizetni kell(eme) de a hatalmi ganék lenyelik a pénzt. Úgy mint a roma felzárkóztatás milliárdjait , a messze túlárazott , sokszor felesleges, és el nem végzett beruházások
  milliárdjait. Maffia állam. A büdös ganék hatalma

 • Miklós Csilla says:

  Ha megállapodtak velük, gondolom írás is született a projektről, akkor jár nekik a juttatás ill. az ösztöndíj és további pereskedés nélkül meg kellene kapniuk… főleg a gyerekeknek. Ők hogy pereskedjenek? Vagy arra számítottak a hatalmasok, hogy ők úgysem fognak próbálkozni? Hát, bejött nekik. Ezek után ezeknek a fiataloknak milyen véleményük lehet a felnőttek világáról? Ráadásul roma gyerekek, akiket ugye adott esetben és ráadásul még szegregálnak is. Magának furcsa a szemlélete, nem a becsapottaké.

 • telek says:

  Miért is jár(na) ezért külön javadalmazás????A pedagógusnak ez (is) lenne a dolga és nem külön foglalkozások keretében! A gyerekeknek pedig kutya-kötelessége a tanulás!c Ezért megint nem jár külön ösztöndíj!! Fura lett a világ és a benne élők felfogása!! 🙁

 • Nyugdíjastanarak says:

  Az igazgatásban és az intézményeknél nem döntenek a vezetők, várják, hogy “fent” megmondják mi legyen egy problémás ügyben . De ott is felfelé néznek, és végül nincs döntés sok ügyben. Csak abban van azonnal, ami ott legfelül fontos. Ez nem olyan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés