Szijjártó Péter új jelzőt talált Orbán Viktorra

Közzétéve ekkor: 2021 április 30. 8:51

 

Orbán Viktor egy

“demokráciaharcos,

mert ő volt az első, aki követelte a szovjet csapatok kivonását Magyarországról – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az RTL Klub Híradójának. Szijjártó Péter hozzátette, hogy az amerikai „barátaink” hiába féltik tőlünk a demokráciát, nem kellene ezt tenniük, mert Orbán Viktor személyében egy „demokráciaharcos” vezeti Magyarországot.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy büszke arra, hogy a magyar történelem tele van olyan emberrel, aki a szabadságért, a függetlenségért és a szuverenitásért harcolt. Szijjártó Péter szerint a magyar nemzet megharcolt a saját szabadságáért, úgyhogy szerinte az egészen biztos, hogy a magyar szabadságot és a magyar demokráciát nem kell féltenie az amerikai kormánynak – szögezte le, emlékeztetve arra, hogy a kommunisták ellen Orbán Viktor miniszterelnök lépett fel a leghatározottabban.

Szijjártó Péter egyébként téved, Orbán Viktor ugyanis akkor, vagyis Nagy Imre újratemetésén, 1989. június 16-án követelte a szovjet csapatok kivonását, amikor az már a gyakorlatban meg is kezdődött Németh Miklós akkori magyar miniszterelnök és Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár titkos megállapodása nyomán. Orbán Viktor előtt ráadásul mások már követelték a szovjet csapatkivonást, köztük Cserhalmi György is, aki 1989. március 15-én olvasta fel a rendszerváltók 12 pontját. Akkor a szovjet csapatkivonásról még nem született meg a döntés.

 
 
 
 


Megosztás

2 hozzászólás

  • Én már éltem akkor is says:

    A szovjet csapatok áprilistól folyamatosan vonultak ki Magyarországról. Megyesi Péter miniszterelnökhelyettes egyezett meg a szovjetekkel erről. Orbán csak a száját jártatta június 16-án, mert Stumpf István apósa. Horváth István belügyminiszter megsúgta, hogy mit mondhat bántódás nélkül. Ennyit a “harcos” – ról.

  • FÉRFI says:

    HAJRÁ MINDENBEN GERGŐ ÉS ŐSZEFOGÁS NAGY ERŐT MINDENKINEK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés