Szentmiklósi szilánkok

Közzétéve ekkor: 2020 szeptember 28. 9:18

Pásztor Gábor

Az EGYMI korlátozásai

A koronavírus törökszentmiklósi terjedésének megakadályozása érdekében az EGYMI  épületében az alábbi korlátozások maradtak érvényben:

A gyermekorvosi rendelések a házi orvosi ellátástól elkü-lönülnek, ezért  a gyermekorvosi rendelésre az EGYMI épületének bal oldali bejáratát kell  használni. A gyermekorvosi rendelésre 2020. szeptember 17-től a bejutást biztonsági őr fogja koordinálni.

A beléptetés az eddigi megszokott módon – testhőmérés,  kézfer-tőtlenítés  után, maszk viselése mellett – történik.  Amennyiben szükséges, a  beteg  1 fő kísérőt vihet magával a rendelésre.

Az épületben a lift használatára – melyet az intézmény liftkezelője működtet –  egyszerre csak 1 beteg és 1 fő kísérő jogosult.

A bejáratnál a betegek fogadásánál kötelező a test hőmérése, a kézfertőtlenítés, valamint a 1,5 méteres távolság megtartása, a váróban a maszk viselése kötelező.

A polgármesteri hivatal műkö-dése

A polgármesteri hivatalba való belépés rendje 2020. szeptember 23-tól visszavonásig a következőképpen módosul:

Ügyfélfogadási napokon az ügyfelek kizárólag a főbejáraton keresztül léphetnek be a polgármesteri hivatal épületébe.

Az épületben egyszerre legfeljebb 10 ügyfél tartózkodhat, az ügyintézésre várakozó ügyfelek a polgármesteri hivatal főbejárata előtt kötelesek várakozni. Rossz időjárás esetén az előtérben további legfeljebb 5 ügyfél tartózkodhat.

A főbejáratnál vírusölő vagy alkohol tartalmú kézfertőtlenítővel a hivatal előterébe történő belépés előtt a kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező. Ugyanitt digitális hőmérővel meg kell mérni a belépő személyek testhőmérsékletét. 37,5 vagy afeletti testhőmérséklete esetén a mérést 5 perc elteltével meg kell ismételni. Amennyiben ismét 37,5 fok feletti testhőmérsékletet mér a hőmérő az ügyfél köteles az épületet elhagyni.

A hivatal épületében az ügyfelek kötelesek a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Személyes ügyintézésre elsősorban telefonon és e-mailen előre egyeztetett időpontban kerülhet sor. Egy hivatali irodában és más helyiségben legfeljebb két ügyfél lehet jelen az ügyintézéskor. Az ügyintézők és az ügyfelek kötelesek a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A hivatalban 2020. szeptember 28-tól a polgármesteri, jegyzői, képviselői fogadónapok szünetelnek. A kapcsolattartás telefon, postai levél, elektronikus levél útján biztosított. A pénzbeli és természetbeni juttatásokat elsősorban bankszámlára való utalással kell teljesíteni. A főbejáratnál található előtérben elhelyezett gyűjtőláda szolgál az ügyfelek által személyesen behozott papíralapú beadványok átvételére.

Jól kezdett a Székács

Jól kezdett az NB II. délkeleti csoportjában a Törökszentmiklósi Székács kézilabda csapata. Három mérkőzéséből hármat nyert meg meggyőző fölénnyel, s 6 pontjával, jelentős pozitív gólkülönbséggel vezeti a mezőnyt. Ráadásul két meccset idegenben, a Túrkeve és a Kondoros otthonában nyert, pályaválasztóként pedig Tiszaföldváron kellett vendégét, a Békéscsabai DKSE-t fogadnia, mert saját csarnokát a vírushelyzet miatt nem használhatja.

A gárda gólerőssége nem véletlen, a mezőny góllövőlistáján két mérkőzés után az első ötben két miklósi is található.

Lomtalanítás

A Törökszentmiklósi Kommuná-lis Szolgáltató Nonprofit Kft. 2020. szeptember 28. és október 5. között lomtalanítást végez. A város belterületén a lomtalanítás üteme megegyezik a kukás hulladékszállítás járatrendjével, Surjány, Óballa, Szakállas lomtalanítását is a járatnapon végzik. A lakótelepek és a konténerrel rendelkező társas-házak lomtalanítására szeptember 28-án, hétfőn kerül sor.

A kft. kéri a lakosságot, hogy a járatos napokon a saját ingatlan elé, a lakótelepeken a kihelyezett konténerek mellé szíveskedjenek kirakni a nagyobb méretű tárgyakat (lomokat, bútorokat). A lomtalanítás naponta, reggel 7 órakor kezdődik, ennek megfelelően ezen időpontig kell a lomokat és a hulladékszállító edényeket kihelyezni.

A rendeletben is leírt, nem a kommunális hulladék és a nem lom hulladék kategóriába tartozó anyagokat (pl.: trágya, akkumulátor, építési törmelék, gépjárműgumi), valamint a zöldhulladékot lomtalanításkor nem szállítják el. Nem kerül elszállításra a veszélyes anyagokat tartalmazó elektromos hulladék (televízió, hűtőszekrény, számítógép monitor) sem.

A  lomtalanítás csak a lakossági ügyfelekre vonatkozik!

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés