Rezeda: Semjén bérmapapa esete Bayerrel

Közzétéve ekkor: 2023 április 29. 13:59

Rezeda

Bayer (No.5) bocsánatot kért Ferenc pápától, amiért őt évekkel ezelőtt „demens vénembernek” nevezte, illetve „alkalmatlannak” a posztja betöltésére. S ha ez nem áll fenn, akkor nemes egyszerűséggel „gazember” volt a titulus, ami Bayer (No.5) szájából Ferencről elhangzott. Ehhez képest most a békemenetes csürhéjét hívta pápanézőbe a Kossuth térre, és maga is az elsők közt lesz a sorban, aki tülekedni fog az áldásért. Ott fognak lihegni Nagy Csótány Ferenccel legelöl, gyönyörű lesz. Innen is kitetszik, Bayer (No.5) régebbi kijelentései a pápáról késztetik arra az embert, hogy elgondolkodjon az alany színeváltozásán.

A gyökeres fordulaton, a köpönyeg másik oldalán, mert ismerve Bayert (No.5), az életútját és világának változásait, illetve azt a ganyét, ahová mára odaért, a legkevesebb az, hogy feltűnő ez az átalakulás, ahogyan képen köpi saját múltbéli magát a jelenben várható előnyökért. Ez, és nem David Pressmann nagykövet utasítása – mint Bayer (No.5) tételezi –, hogy a világ elé kell tárnunk a jobb élet reményében létrejövő metamorfózist. Bayer (No.5) akkora embernek képzeli magát, mint aki annyit ér, hogy egy amerikai nagykövet ad utasítást arra, hogy róla írjon az ember, holott csak az önszorgalom az ok. A jelenségek vizsgálata.

Én Presmann nagykövetet nem ismerem, soha nem is láttam, nekem egy kurva szót nem szólt, hogy Bayerrel (No.5) foglalkozzam. Egyszerűen, mint Fidesz (gerinctelen) jelenség ad okot arra, hogy megmutassam az olvasónak, milyen ne legyen, ha van benne morális tartás. Másfelől az is érdekes, hogy Bayer (No.5) el sem tudja képzelni, hogy valaki nem parancsra ír, ezek szerint őt valaki vagy szóval vagy pénzzel unszolja, így az, amit régebben mondott Ferencről egy fizetett hirdetés volt, amit a pártja adott fel. Ebből fakadóan, amit most előad, az sem önszántából születik, hanem parancsra. De nézzük a sztorit.

A Hír Tv-ben vallott Bayer (No.5) az ő megvilágosodásáról, magyarázta el, hogy ma miért gondol gyökeresen mást, hogy úgy ne mondjuk, homlokegyenest ellenkezőt Ferencről, mint akkor, amikor elküldte őt az anyukájába. Akkor még evangélikus volt, adta elő mentségéül, sőt, azt is, hogy mint ilyen, szinte történelmi szükségszerűség volt a kurvaanyázás, amiről így ő személy szerint szinte nem is tehet, mert az akkori hite kényszerítette erre. Itt látunk egy kis öngólt, mert más evangélikusok, akik nem Orbán seggéből nézik a világot, nem küldték el Ferencet melegebb éghajlatra, csakis ő, s éppen azért, mert az igazi szellemi atyját bántotta.

Ez a szellemi atya, az igazi Bayer (No.5) számára pedig nem más, mint maga Orbán, ő úgy fütyöl, amilyen szelek fújnak atyja alfeléből. Akkor olyanok, most másfélék, tehát nem kellene ebbe belekeverni az Istent, mert még megharagszik, és ki tudja, mit csinál. A sztori azonban ennél sokkal érdekesebb, mert megtudjuk, ami eddig titokban volt, hogy az istentelenül evangélikus Bayer (No.5) azóta „katolizált” (saját szavaival), bérmálkozott is, sőt, bérmakeresztapja nem más volt, mint maga Semjén fővadász, és ez azért már delikát, több okból is. Az első az időtényező és a tanfolyam.

A bérmálkozás (megerősítés) az nem úgy van, hogy gyere cipó, hamm, bekaplak, hanem évekig tartó hitoktatás után kapható vagy nyerhető el, tehát kíváncsiak lennénk arra, járt-e Bayer (No.5) neki megfelelő hittanra, eligazodik-e a katolikus dogmatikában, liturgiában, egyebekben, vagy felmentést kapott a tanfolyam alól, mert akkor nem ér. Ha Bayer (No.5) csak úgy kiváltságosan kapta meg ezt a szentséget, akkor azzal kitörölheti az arschát, csak névleg lett katolikus, ilyen díszpéldány, akinek az igazi hithez köze nincsen. Igaz, előtte evangélikusként sem volt sok. Ez az egész csak színjáték és cifra nyomorúság.

Azt sem tudjuk, mert nem látjuk nyomát, hogy Semjén fővadász, mint bérmakeresztapa ellátja-e az ebből fakadó reá háruló kötelességeket, mert ebben a szerepben felelősséget kellene vállalnia a bérmálkozóért, azaz Bayerért (No.5), de ez egyáltalán nem látszik. Hősünk ugyanis ugyanolyan dúvad, mint a szentség előtt. Arra is kíváncsiak volnánk, mit adott Semjén fővadász bérmaajándokul a kis keresztfiának, én annak idején (boldogult úrfikoromban) az enyémtől egy szovjet gyártmányú karórát – talán Vosztok –, de nem is ez a lényeg. Lehet, hogy csak egy szarvaspörköltet ettek ugorkával, vagy ilyesmi.

A megvilágosodás oka és indoka a titok – illetve nem is egészen az –, amikor abban a műsorban, ahol Bayer (No.5) a megtérését előadta, a volt munkásőr és szovjetimádó haverjai (bencsikek és társaik) szintén kifejtették, ma már másképpen látják a pápát, akit, mielőtt Magyarországra jött emelve Orbán birodalmának fényét, ők is mindenféle rohadéknak kiáltottak ki. A pápa ezeknek erre való, hogy a jelenléte legalizálja az aljasságukat, és a jelek szerint Bayer (No.5) még arra is képes volt, a színjátékot odáig vigye, hogy emiatt névleg még bérmálkozik is. Mert mondom, nem járta, mert nem járhatta be az ehhez szükséges utat.

Semjén pedig, a főkeresztény ehhez asszisztál. Röhej, és undorító, amit ezek a hittel előadnak, váltogatják a köpönyegüket, mert Bayert (No.5) akkor, amikor az igazi szellemi atyja, azaz Orbán még térdrecsuhásozott, nem hallottuk arról mesélni, hogy ő evangélikus volna, ehhez képest pedig most már megtért katolikus. De nem is ez a vándorcirkusz az igaz probléma, mert ezek ilyenek. Az igazi baj, hogy a talpasok, akiknek ez az egész színjáték szól, tátott szájjal figyelnek, és, holott semmit sem értenek az egészből, mégis tapsolnak az előadásnak, ahogyan idoljaik a pénzért eladják a lelküket. Feltéve, ha van nekik ilyenjük.

Huppa


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés