Reagált a kormány Karácsonynak: többnapos augusztus 20-i ünnepséggel

Közzétéve ekkor: 2020 június 23. 16:07

készülnek

zed  ZED Marjanovic Mira  MARJANOVIC MIRA

Karácsony Gergely letiltaná a Lánchídról a tűzijátékokat, derül ki a főpolgármester friss Facebook-posztjából. A Lánchíd felújítása kapcsán már megy egy ideje az üzengetés a kormányoldal és Karácsonyék között, most annak az apropóján került elő, hogy kiderült, az újrakezdés jegyében minden eddiginél fényűzőbbre, háromnaposra tervezett augusztus 20-i ünnepségsorozatra 6,5 milliárd forintot szán a kormány, és ebben még nincs benne a grandiózusra ígért ünnepi tűzijáték ára. 

“Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a város, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a tűzijáték. Kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak

– írja bejegyzésében a főpolgármester. A kormány ugyanis hatmilliárd forintot adna a híd felújítására, az ő érvelésük szerint még Tarlós főpolgármestersége alatt ennyiben állapodtak meg, sőt az eredeti tervek szerint a Váralagút és a pesti oldali villamosaluljáró felújításának is bele kellett volna férnie ebbe a pénzbe. A kormány és a kormányközeli médiumok folyamatosan azzal vádolják Karácsonyt, hogy a főpolgármester késlekedése milliárdokba fog kerülni, miközben rohamosan romlik a híd állapota.

“A Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok

– állítja a főpolgármester. 

„NEKÜNK FONTOS A LÁNCHÍD, EZÉRT HATÁROZOTTAN ELLENEZZÜK, HOGY A HÍDON ÉS ANNAK KÖRNYÉKÉN BÁRKI BÁRMILYEN PIROTECHNIKAI ESZKÖZT HASZNÁLJON” – ÍRJA KARÁCSONY.

A főpolgármester azt ígéri, hogy minden eszközzel azon lesznek, hogy megakadályozzák, hogy a hídról és annak környékéről tűzijátékokat lőjenek fel, azt a pénzt pedig, amely tűzijátékra ment volna, szeretné, ha a városhoz kerülne, és a híd felújítására költhetnék. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő délután reagált a főpolgármester Facebook-bejegyzésére, amiben azt írják, a kormány a belföldi turizmus élénkítése miatt rendez többnapos rendezvénysorozatot idén. Az extrém, 6,5 milliárd forintos keretet szabadtéri és vízparti koncertekre, gasztrofesztiválra és felvonulásra szánják.

“A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább.

Azt írják, a Lánchíd felújítására szánt 6 milliárd forint továbbra is a főváros rendelkezésére áll, és hogy

“veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását.

Index


Megosztás

4 hozzászólás

 • szombathyzsuzsa46@gmail.com says:

  Addig erőlködik Orbán míg nagy baj nem lesz!

 • Szombathy Zsuzsa says:

  Ezek tényleg hülyék és ha lesz egy nagy baleset Orbán mit csinál?Rafogja Karácsonyra?

 • városlakó says:

  George !- ha a híd állapotára vonatkozóan ilyen határozottsággal tudod állítani, hogy az “baleset és életveszélyes”
  akkor Te jól értesült vagy, vagy “tudsz valamit, amit mi nem”… Ennek ellentmond ugyanis, hogy jelenleg is megy
  rajta a forgalom és használatba van. És ez jó, de nem megnyugtató! Tarlós, volt korábbi főpolgármester évek óta
  nem csináltatott a híddal semmit, csak a sikertelen kiviteli pályázatokat (mert drágák voltak!) tudta felmutatni…
  Most bizony Karácsony oldjon meg mindent,- de azonnal, mert különben irgum-burgum !
  George ! Az nem tűnik fel neked, hogy a kormány minden sza…ra szórja a pénzt és híd ügyben röhög a markába!
  6,5 milliárdért kell nekünk tűzijáték, három napos rendezvénysorozat a turisztika oltárára, 65 milliárdért motoros
  pálya beruházás, stb. Sokaknak vélhetően ez így jó,- nekem abszolúte: NEM ! Ha ez kell, hát örüljetek: íme, tessék!

 • George says:

  A Lánchíd jelenlegi állapotban baleset és életveszélyes !
  A hidat mindenki csak saját felelősségére használhatja !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés