Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta, hogy 2030-ra megbukik

Közzétéve ekkor: 2022 július 23. 17:57

a nyugati civilizáció

Magyari Péter

Orbán Viktor idei tusványosi beszédének legbizarrabb része nem a jelenről, még csak nem is a közeljövőről szólt, hanem egy emberöltővel tekintett előre, és a következő generációnak adott feladatot.

Azt mondta, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származókat, akkor sem, ha a schengeni határon át jönnének. Szerinte addigra eljön az idő, hogy a nyugat-európai városok lakóinak több mint fele nem európai származású lesz, ezért itt lépéseket kell tenni, hogy a fajok keveredése ne történhessen meg. Elég világosan utalt arra, hogy eljöhet az idő, amikor nem azt kell nézni a határon, hogy valaki EU-s állampolgár-e, vagy jogszerűen tartózkodik-e az EU-ban, hanem azt, hogy milyen származású.

A jog és a születési státus szétválasztása a 20. század 40-es éveiben volt elterjedt irányzat Európában, akkor történt meg, hogy származási alapon tömegeket fosztottak meg jogaiktól. E logika mentén irtották ki a zsidókat a nácik által felügyelt területeken, de e logika alapján telepítettek ki magyarokat Csehszlovákiából a háború után, vagy éppen németeket Magyarországról. A logikának – még ha csak idegenrendészeti vonatkozásban is – Orbán szerint egy emberöltőn belül vissza kell térnie Közép-Európába.

A miniszterelnök szerint az európai fajok egymás között keveredhetnek, de Európán kívüliek az itteniekkel nem keveredhetnek. E cél megvalósításáért több gyereknek kell születnie, különben Magyarországot és a Kárpát-medencét “ellakják” előlünk.

A háborúról

Innentől a cikk csak a Kör tagjainak olvasható.

Orbán szerint az orosz – ukrán háború 2024 végéig biztos eltart még, mert akkor lesz legközelebb elnökválasztás Amerikában, és a békét csak egy orosz – amerikai megállapodás hozhatja el, és a mostani amerikai elnök nem érdekelt a békében.

Orbán szerint a Nyugat elszámította magát, a szankciós politikája és Ukrajna felfegyverzése rossz politika. Orbán szerint az oroszokat nem lehet legyőzni.

Szerinte világosan megmondták az oroszok, hogy garanciát akarnak arról, hogy Ukrajna nem lesz a NATO tagja sohasem. Erre a követelésre a Nyugat nem válaszolt, és ezért tört ki a háború. Szerinte ha Trump és Merkel hivatalukban maradtak volna, akkor nem tört volna ki a háború – ezzel arra célzott, hogy ők megállapodtak volna az oroszokkal.

Szerinte Oroszország tudja, hogy a NATO erősebb nála, ezért nem igaz az a riogatás, hogy ha Ukrajna elesne, akkor az oroszok tovább mennének Nyugat felé. Azt nem említette, hogy a háború előtti orosz követelések között szerepelt az is, hogy az 1997 óta NATO-ba belépett országokból vonják ki a szövetség fegyvereit és katonáit.

Orbán szerint a háborúval eddig Oroszország, az USA és Kína is jól járt, csak az EU gyengült miatta, mert itt lett drágább az energia.

Arra célzott, hogy a háború és a vele járó nyugati szankciós politika egyik fő értelme, hogy az USA több energiahordozót adhasson el Európának, átvéve az oroszok piacát.

A nagyhatalmak küzdelmeit távolságtartással mutatta be, az orosz és amerikai törekvések közé lényegében egyenlőségjelet tett, és hangsúlyozta, hogy morális szempontokat nem is érdemes vizsgálni. Szemben a többi EU-s vezetővel, ő nem a demokrácia és az önkényuralom összecsapásaként értelmezi a háborút, hanem két energiát áruló ország összecsapásaként a piacért.

Beszédében kétszer is orosz politikai terminológiát használt, a nyugatosokat magyar előadótól szokatlanul zapadnyikoknak nevezte, (zapad oroszul nyugatot jelent) illetve egy orosz nyelvű Lenin idézetet is elmondott (Sto gyélaty? azaz Mi a teendő? tette fel a kérdést, a bolsevik vezető 1902-es vitairatának a címét idézve).

A rezsiről

Először számolt be a rezsipolitika valós költségeiről, erről ilyen konkrétan még soha kormányzati politikustól nem hallhattunk.

Azt állította, hogy tavaly 296 milliárd forintba került, hogy rezsicsökkentett áron kapja a lakosság az áramot és a gázt, de idén ez már 2051 milliárdba került volna. Ezért volt muszáj korlátozni a csökkentett áron hozzáférhető mennyiséget.

A forint gyengüléséért az euró gyengülését tette felelőssé.

2030-ra összeomlik a Nyugat, akkor kell átvenni az irányítást

Orbán szerint hét és fél év múlva összeomlik az euró, az EU közös pénze, mert addigra válik elviselhetetlenné a déli és északi tagállamok közti feszültség az adósságok kezeléséről. Addigra az EU nettó befizetőjévé kell válnunk, és a válságos időben át lehet majd venni az irányítást európai szinten, ha Magyarország (és a térség) elég erős lesz. Ehhez katonai és gazdasági fejlesztések szükségesek, illetve a “gender bolondéria” és a migráció következetes elutasítása. Általában szerinte az segítheti a magyarokat a megerősödésben, hogy az emberek úgy érzik, hogy a világ tartozik nekik, és ezt be akarják vasalni. A revansvágy, a sértettség fűti az ambíciókat.

Most viszont megállapodást akar kötni az Európai Bizottsággal (az onnan járó pénzek megszerzése érdekében).

A V4-es szövetség szénája szerinte is rosszul áll

Orbán szerint a cseh és a szlovák kormány túl nyugatos lett, ami értékelése szerint egyet jelent azzal, hogy beviszik a lovaikat az égő istállóba, hiszen meglátása szerint a nyugati civilizáció a végóráit éli. A lengyelek pedig túlságosan a szívükre hallgatnak a háborúban, nem pedig az eszükre, mint teszi ezt a magyar kormány, amelyik nem akar a háborúba beavatkozni.

Orbán már bő évtizede elmondja Tusványoson is, máshol is, hogy szerinte az USA hegemóniájának vége, a nyugati civilizációnak leáldozott, mert a homoszexualitás és a fajok keveredése romlást hoz Nyugat-Európára. Ezeket most is elmondta, de ezúttal konkrét dátumot is meghatározott Nyugat-Európa bukására, 2030-at.

 
 
 
 
 
 
 


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés