Orbán és a Nemzeti Sport a fociról és a Puskás Akadémiáról

Közzétéve ekkor: 2020 július 1. 13:28

Pásztor

A 444. írta meg, hogy ugyan május végén mutatták be a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésében született Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet, de az ünnepélyes eseményről csak most közölt bővebb beszámolót a felcsúti klub. A könyvről Mészáros Lőrinc azt mondta:

Én azt kívánom mindenkinek, hogy lapozgassa. Ez több mint négyszáz oldal. Én magam is belelapozgattam és nagyon érdekes a könyv.

Az intézményt alapító Orbán Viktor is hozzáfűzte a maga gondolatait:

“A futballt a művészet kategóriájába soroljuk,” “mi a művészet kategóriájába soroljuk, mert a mi fölfogásunk, mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségek története.”

Ugyancsak a 444-től tudjuk, hogy Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője azt írta a lapjában, hogy 

a Felcsútról induló futball-újjáépítés a sportág teljes hazai, sőt Kárpát-medencei megújulásának a motorja és szimbóluma lett”. 

Egy tévéműsorban pedig azt, hogy

„a Puskás Akadémia futballsivatagban lett egy oázis, ahol a semmiből elkezdtek futballistákat nevelni”.

Arra is szánt egy kitérőt, hogy piaci bevételek  helyett talán némi állami támogatás is van az újjáalapított magyar fociban, de a miniszterelnökre hajazva rögtön hozzátette:

“Hogy a futball megáll-e a lábán piaci körülmények között, ez egy nagy nemzetközi vita, hogy mennyire kell üzletként és mennyire kell kultúraként tekinteni rá. 

Lelke rajta, bár ilyen vitáról eddig nem nagyon lehetett hallani.

Szemtől Szembe

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés