Önkormányzati szilánkok

Közzétéve ekkor: 2017 május 14. 13:15

Az önkormányzat támogatja Balázs Zsolt kinevezését

A  Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola (közismert nevén zeneiskola) élére intézményvezetőnek az akkori fenntartó, Törökszentmiklós önkormányzata 2012-ben nevezte ki Balázsa Zsoltot öt év időtartamra, 2017.július 31-ig. Időközben azonban az iskola fenntartása átkerült a Karcagi Tankerületi Központ hatáskörébe, így az ötéves szerződés lejártával a tisztségre a pályázatot már a tankerületi központ írja ki.

A vonatkozó kormányrendelet azonban előírja, hogy véleményének kialakítása és döntése előtt be kell szereznie az iskolaépület ingatlan tulajdonosának, azaz Törökszentmiklós önkormányzatának véleményét. A képviselő-testület állásfoglalása május 11-én megtörtént, a képviselők egyetértettek Balázs Zsolt intézményvezetői kinevezésével.

19 helyett 20

Az önkormányzat 2017. április 27-i ülésén a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz történő pályázat benyújtásáról döntött a  Kossuth Lajos utca 19-21 szám alatti tagóvodában történő  új csoportszoba kialakítására. A képviselő-testület határozata 19 férőhelyre vonatkozott, a pályázati adatlapon viszont 20 főre szóló bővítés szerepelt. A határozatot módosítani kellett, amely értelmében a  testülete pozitív támogatói döntés esetén vállalja az érintett tagóvodában a pályázati feltételek szerinti 20 férőhelybővítést.”

Négy sikeres pályázaton másfél milliárd forint

A közelmúltban az önkormányzat négy pályázata kapott kedvező elbírálást, s nyert el fejlesztési támogatást.

Az Iparterület, konkrétan a VEGYTEK fejlesztésére   durván 678 millió forintot pályázott meg az önkormányzat, amit teljes egészében meg is kapott, s amihez 120 milliós önerőt vállalt a képviselő-testület. Ebből az összegből teljes külső és belső felújításra kerül a porta, a központi irodaépület és a laborépület, mely utóbbiból a tervek szerint  öltöző és szociális épület lesz kialakítva. Ebből a pénzből futja továbbá egy húsz férőhelyes parkoló kialakítására a telephely előtt,  a telepen belüli csapadék-és ivóvízrendszer felújítására, s épül majd egy új  ipari –és raktárcsarnok is. Az önkormányzatnak kötelezettség vállalása van a terület kármentesítésére, amelyet részben szintén a pályázati pénzből lehet finanszírozni.

Közel 200 millió forintot hozott a Törökszentmiklós zöld város című pályázat,  ami a  piac területének egy részét érinti majd. Az ott lévő elavult részek  lesznek parkosítva, s ezzel párhuzamosan a piac területe eltolódik a volt Tiszatáj Tsz épületének helyére, annak elbontása után.

Majdnem teljes sikerrel járt a város csapadékcsatorna hálózatának fejlesztését megcélzó pályázat is. Az igényelt 350 millió forint teljes összegét nem ítélték meg az elbírálók, hanem „csak” 337 millió forintot. Ebből a Vásárhelyi Pál utca csapadékelvezető rendszerének egy része, a Báthori utcától  a Galambos parkig terjedő szakasz lesz felújítva, egészen a Tinóka-csatornába való bekötésig.

A negyedik pályázattal a teljes összeget, csaknem 100 millió Ft-ot nyert el az önkormányzat, ezt a tételt a romák lakta területen, az ott élők társadalmi életbe való bevonására lehet fordítani.

Eddig összességében 1 milliárd 626 millió forint támogatásban részesült a város, és még sok pályázat nincs elbírálva, illetve nincs hivatalos információ róluk. Ezt a másfél milliárdot mindenképpen pozitívan kell értékelni, különösen akkor, ha azt vesszük alapul, hogy Törökszentmiklóst nem kormánypárti többségű önkormányzat vezeti.

Pásztor

Szemtől szembe


Megosztás

1 hozzászólás

  • szabó béla says:

    Gratulálok a sikeres pályázatokhoz és eredményes megvalósítást kívánok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés