NER-szakértelem: fél Európa kijárási tilalom alatt,

Közzétéve ekkor: 2020 március 24. 11:00

de a Migrációkutató Intézet szerint a járvány növeli a terrorveszélyt

Nyilvánvaló, hogy a kormányzati propagandagépezet nem hagyhatja annyiban, hogy a koronavírus-járvány miatt már nagyon nehéz migránsokkal és terroristákkal riogatni, hiszen csaknem egész Európában kijárási tilalmat rendeltek el, betiltották a tömegrendezvényeket, bezártak a vendéglátóhelyek és közösségi terek, eltűntek a turisták és lezárták a határokat, a repülőtereket. Ráadásul a legtöbb országban nőtt a katonai és rendőri jelenlét az utcákon, rendkívüli védelmi intézkedéseket, sőt, szükségállapotot vezettek be.

Nos, szakértelem nélkül is belátható, hogy mivel az emberek többsége otthonába zárkózott, nem jelenhet meg nyilvános helyeken, a terroristáknak gyakorlatilag nincs célpontja, ha egyáltalán be tudnak jutni az adott országba.

Ez azonban nem jelentett logikai akadályt a kormányközeli Migrációkutató Intézet számára.

A koronavírus-járvány kiszolgáltatottá teszi Európát az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára – mondta Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A kutató szerint „a terroristák is tisztában vannak azzal, hogy az európai rendfenntartó erők jelentős része most a járvány elleni védekezésben van lekötve”.

Speidl Bianka

Kifejtette: a jelenlegi helyzetben nagy hangsúlyt kell fektetni a kritikus infrastruktúra és az egészségügyi intézmények védelmére, és nem túl jó, ha a rendvédelmi szervek erőforrásait az köti le, hogy betereljék az embereket az utcáról.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyugati világ jelentős részén az egészségügyi intézmények védelme nem igazán erős, ezért könnyen hajthatnak végre támadásokat ellenük.

Hozzátennénk: Speidl Bianka papíron nem biztonsági/terrorizmus szakértő, hanem a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem angol-arab-történelem szakán végzett bölcsész, aki életrajza alapján inkább az iszlám szakértőjének tekinthető.

168Óra

 
 


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés