Németh Szilárd: A budapesti Honvédkórház már 2007-ben tudta azt,

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 13. 20:03

amit a most átadott bécsi szuperkórház

A Fidesz államtitkára, rezsibiztosa és egyik legnagyobbat mondani tudó politikusa, Németh Szilárd rövid Facebook-posztban emlékezett meg a most átadott bécsi szuperkórházból annak apropóján, hogy az Index videóriportbanmutatta be a hipermodern épületet.

„Idén nyitották meg Bécsben Európa legmodernebb kórházát. Az osztrákok olyan robotokat alkalmaznak a betegek ellátása során, amilyeneket mi, magyarok a budapesti Honvédkórházban már évek óta üzemeltetünk” – írja Németh azt sugallva, hogy Budapest tizenkét évvel lelépte az osztrák fővárost egészségügyi robotika terén.

Szerencsére egy alapos kommentelő, Veres Viktor összeszedte, amit a mesteri csúsztatás értelmezéséhez tudni kell. 

  • A robotok valóban szuperek, de sok köze az Orbán-kormánynak nem volt hozzájuk, hiszen 2007-ben adták át őket a szocialista kormányzás idején.

  • A robotok alapvetően nem a közvetlen betegellátásban vesznek részt, valójában meglehetősen egyszerű lények, teherhordásra használják őket.

  • Az viszont igaz, hogy a robotok liftjei kevesebbszer romlanak el, mint az emberek által használt liftek.

  • Bár Németh Szilárd nem utal rá, de érdemes megnézni a videón, hogy valójában mekkora különbség is van a Norden Kranekenhaus és a Honvédkórház között: előbbiben mozgóglépcsőkön közlekednek bent, ha épp nem lifttel, az intenzívosztály tágas, egészen elképesztő felszereltséget látni a képsorokon.

  • Amíg Bécsben 1-2 ágyas szobák vannak, az ágyakhoz telepített, a betegek nyugalmát szolgáló TV-vel, wifivel, konzollal, addig Budapesten 8-12 ágyassak a szobák.

A Honvédkórházról ráadásul az elmúlt egy-két évben sorozatosan érték egymást a botrányok amiatt, hogy alulfizetettek a dolgozók, nem kapnak túlórapénzt az orvosok és az ápolók, hónapokig nincs mammográfiai vizsgálat, létszámhiány miatt akadozott a sürgősségi ellátás.

Németh igyekezete annak is betudható, hogy ő a jelenlegi honvédelmi államtitkár, és a kormány egyik fontos embere, Apáti Bence éppen a kórház sürgősségijén fekszik, amiről remek véleménnyel van (“elnöki”).

Ehhez már télleg nem fűznénk semmi kommentárt, csak két képet a Honvédkórházból és a Krankenhaus Nordból.

Apáti Bence a Honvédkórházban fekszik.Fotó: Apáti Bence / Facebook

Az indexes Joób Sándor bemutat egy kétágyas bécsi kórházi szobát. A jobboldali ágy nem a második ágy, hanem egy plusz heverő, ha a fekvőbeteg az ablakon szeretne bámészkodni, itt megteheti.Fotó: Indexvideó

Nem Németh Szilárd az első fideszes politikus, aki igyekszik úgy beállítani Európa egyik leggazdagabb városát, mint ahol rosszabb a helyzet mint a magyar fővárosban. Emlékezetes volt Lázár János videója, amelyben azt próbálta meg bemutatni, hogyan rettegnek az emberek Bécsben.

!!444!!!

 


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés