Német kutatók: A boncolások háromnegyede tanúsítja, hogy a Covid volt

Közzétéve ekkor: 2020 november 20. 20:03

a halált kiváltó ok

A koronavírus nem csak a tüdőt, de szinte az összes szervet károsítja

A koronavírus nem csak a tüdőt, de szinte az összes szervet károsítja

Német patológusok bizonyították, hogy a koronavírus-fertőzés szövődményei okozta elhalálozást közvetlenül a vírus okozta, s nem korábbi betegség vagy az öregség, írja a Deustche Welle (DW).

Az is bizonyítást nyert, hogy a koronavírus főként a véredényeket támadja.

A koronavírus-járvány hónapok óta tartja magát és a világnak már bizony elege van a megszigorításokból és az ezzel kapcsolatos információáradatból. Annak ellenére, hogy a SARS-CoV-2 vírusról mind többet tudnak, továbbra is vannak olyanok, akik kételkednek a létében, a veszélyességében és kétségbe vonják, hogy az emberek ettől halnak meg.

Tekintettel, hogy az elhunyt páciens halálának pontos okát tudományosan és minden kétséget kizáróan csak boncolással lehet megállapítani, német patológusok most közzétették a Németországban elvégzett obdukciók eredményét, ami azt bizonyítja, hogy a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt betegek túlnyomó többségénél ez volt a kiváltó halálok.

“Az elvégzett boncolások háromnegyedénél egyértelmű megállapítást nyert, hogy a Covid-19 volt a fő, vagy az egyetlen halálhoz vezető betegség. Ezek az emberek nem más betegségükben vagy öregségükben hunytak el”, közölte Johannes Friemann, az egyik legtekintélyesebb német patológus, aki a német patológiai intézet munkatársaival közösen az elmúlt napokban virtuális konferencián tette közzé kutatásai eredményét.

A vizsgálatok során azt is kiderítették, hogy a SARS-CoV-2 jelentősen eltér a közönséges náthaláz vírusától.

“Tény, hogy a korona nem csak a tüdőt támadja meg, ami már a boncolások elvégzése előtt is közismert tény volt. A vírus kis trombózisokat okoz az egész szervezetben. Ez megesik a náthaláz vírusánál is, de a koronavírus esetében ez az elváltozás kilencszer gyakoribb”, mondta Gustavo Baretton, a drezdai egyetemi klinika patológusa.

A német patológusok eredménye fontos hozzájárulás a Covid-19 megértéséhez. Nemzetközileg is elismert kutatómunkájuk során rámutattak, hogy a koronavírus óriási károkat okoz az érrendszerben, a vérrögök a hajszálereket is eltömítik, főként a tüdőben, de más szervekben is, ami következtében új, nem specifikus vérerek jönnek létre.

Ez voltaképpen a betegség által a tüdőben okozott elváltozások első alapos és részletes leírása. Ezek az elváltozások alapjaiban különböznek a náthaláz vírusa okozta tüdőgyulladás kórképétől. Emellett a német kutatók azt is bebizonyították, hogy a Covid-19 nem csak a légúti rendszer helyi fertőzése, mert a vírus több szervet, a veséket, a szívet, a lépet és a nyirokcsomókat, valamint a májat is megfertőzi.

Az obdukciók során az is bizonyítást nyert, hogy a betegségben elhunytak egyharmadánál az agysejtek is megfertőződtek. A vírus az orrtő nyálkahártyáján keresztül jutott el az agyba. Ez a tudósokat is meglepte, hiszen a szervezet receptorok révén védekezik az ellen, hogy kórokozók az agyba jussanak.

Vajdaságma

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés