Nem álltak fel a kormánypártiak, amikor egy jobbikos kérte,

Közzétéve ekkor: 2020 március 23. 15:59

hogy állva tapsolják meg az egészségügyiseket

Pedig hetek óta hirdetik, hogy félre kell tenni a politikai ellentéteket.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke reagált a parlament hétfői ülésén Orbán Viktor napirend előtti felszólalására, melyben a miniszterelnök újra felolvasta a kormány ma már egyszer ismertetett koronavírus-ügyi intézkedéseit.

A jobbikos többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben a legfontosabb képesség, amit meg kellene őriznünk, az az együttműködés képessége. A felhatalmazási törvény alapján viszont úgy tűnik, hogy a kormány nem akar együttműködni – mondta – , ellenkezőleg: gyűlöletkampányt folytat, amikor azzal hecceli a közvéleményt, hogy „az ellenzék a vírusnak szurkol”.

Jakab ezt visszautasította, és hosszan sorolta, hogy mely szakmai javaslatokat utasította vissza eddig a kabinet „politikai támadásnak” minősítve azokat.

Az ellenzéki politikus felszólalásában munkahelyvédelmi alap létrehozását sürgette a növekvő elbocsátások miatt, emlékeztetve, hogy több európai ország már lépett az ügyben.

„A világ elrohan mellettünk. (…) Az elmúlt években, amikor a haveroknak milliárdszám osztották a közpénzt, akkor nem spóroltak. Hát most se spóroljanak!”

– mondta Jakab.

Ezután arról beszélt, hogy „mindannyian látjuk, hogy milyen lerohasztott állapotban vannak a kórházaink, milyen megalázó életkörülmények között küzdenek a magyar emberek életéért az egészségügyben dolgozók és a közszolgáltatásokat elvégzők”.

ENNEK AZ ORSZÁGNAK A MEGMENTŐI NEM ITT ÜLNEK, HANEM A KÓRHÁZAKBAN MOST IS KÜZDENEK

– mondta, majd beszédét azzal zárta, hogy felkérte a képviselőket: felállva, tapssal mondjanak köszönetet az egészségügyi dolgozók munkájáért. Az addig hetek óta a politikai ellentétek félretételéről szónokló kormánypártiak azonban nem voltak hajlandóak a gesztusra, ülve maradtak.

HÍREKMA


Megosztás

17 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés