Megtérítik a települések pandémiával kapcsolatos kiadásait – Ausztriában

Közzétéve ekkor: 2020 május 20. 14:25

Az osztrák szövetségi kormány megtéríti a tartományok pandémiával kapcsolatos kiadásait, és a településeknek segélycsomagot biztosít – egyebek között erről állapodott meg a kormány a tartományok elöljáróival.

Konkrét számokat egyelőre egyik fél sem nevezett meg, de annyit bejelentettek, hogy a településnek szánt segélycsomagot a jövő héten mutatják be. Michel Ludwig bécsi főpolgármester hangsúlyozta, hogy a városok és más települések igen rossz helyzetbe kerültek a pandémia okozta adókiesések miatt, ezért a tervezett csomagnak „igen erősnek” kell lenni.

Az eddigi ismeretek szerint a csomagban egyebek mellett közvetlen pénzügyi segély, szövetségi befektetés és előnyös hitelkínálat is lesz.

A tartományoknak a tervek szerint megtérítik a járványból adódó közvetlen többletköltségeket térítik majd meg – a vásárolt tesztek árát, a fertőzöttek elkülönítésének költségeit, a védőfelszerelések árát, a tartalék kórházak berendezését stb. Felső-Ausztria esetében ez mintegy 50 millió eurót jelent. A további költségekről – amelyek például az oktatási rendszerben jelentkeztek – még folynak a tárgyalások, a megállapodást őszre várják.

Sebastian Kurz kancellár annyit mondott: nagyon sok pénzről van szó, de az összeg még nem határozható meg.

Forrás: Der Standard

Huppa


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés