Lendvai Ildikó: „Ki mondta, hogy ez az én csomagom?”

Közzétéve ekkor: 2019 február 11. 17:07

Orbán az évértékelőjén bejelentette az új családvédelmi akciótervet. A színhelyhez, Várkert Bazárhoz vezető utat fekete lepellel borított kordonokkal vették körbe, hogy még a méltatlan tekintet  se hatolhasson be oda, ne láthassa kik érdemelték ki a részvételt, s még csak véletlenül se zavarhassák meg az ünnepélyes hangulatot, avagy a miniszterelnök poénjai által tomboló közönség önfeledt szórakozását. A hét pont a jelenlévők osztatlan elégedettségét váltotta ki de lelkesen tapsolta a közönség a szónok egyéb sziporkáit is .

De nem így Lendvai Ildikó, aki szokás szerint „a kákán is csomót keresett:”Talált is, s véleményének szokás szerint hangot is adott. Hogyan? Így:

Hát ilyen még nem volt. Hogy maguk a résztvevők is szégyelljék, hogy az évértékelő beszédet mennek megtapsolni, és fekete leplekkel takarják még az útszakaszt is, ahol a Várkert bazárba jutnak! Legközelebb talán a kazamatákon keresztül tessék.

De bent mindenkinek megjött a bátorsága. Orbán poénkodik az ellenzéken (látjátok, milyen bátran fütyörészek?), de ha nem aggasztaná a dolog, nem szidalmazná hosszan a baloldali főpolgármesterjelöltet, akinek babonából a nevét sem mondja ki. Na, itt sem hangzik el többé a “Boldog Karácsonyt”!

A lényeg persze a csodafegyvernek szánt családtámogatási terv. És tényleg, van benne, aminek örülni lehet. Pontosabban lehetne, ha valóban mindenkire vonatkozna. De Orbán már a beszéde elején megnyugtatja híveit: nyugi,nem ám a szegényeket, pláne cigányokat akarják etetni: “Akik a gyerekeikből akarnak megélni, azokkal nem voltunk kíméletesek.” A korábban meglebegtetett, munkaviszonynak számító, főállású anyaság ezért már nem kerül szóba – nehogy már a cigány anyukák, a szegény régiók asszonyai…..

A támogatások, a jók is, csak a házasságban született gyerekek családjainak jutnak. Ma a kisbabák több, mint 40%-a nem házasságban születik, hanem pl. élettársi kapcsolatban. De a kedvezményes hitelt csak a házasuló nő kapja, és nem a gyereket szülő.

Jó, hogy a nagyszülő is mehet GYED-re. De nem GYES-re, a GYED-hez pedig előzetes munkaviszony kell. Szabolcsban? Borsodban? Szép, hogy a sokgyerekesek egy 7 személyes új autóhoz kapnak 2,5 millió támogatást, de hányan tudják ehhez a hiányzó sokmilliót hozzátenni? A többiek nem kaphatnák inkább újra a megszűnt lakhatási támogatást, nem állítanák vissza nekik a régi óvodáztatási támogatást, hogy legyen a kicsinek az oviban váltócipője, mackóruhája? Persze, épüljön több bölcsőde, legyenek a négy gyerekes mamák SZJA-mentesek – de melyikük talált olyan családbarát, rugalmas munkahelyet, hogy egyáltalán adóköteles fizetése legyen?

Ami igazán tetszene, az a külföldi nyelvtanfolyam a 9. és 11.évfolyam után. Csak el tudnám felejteni, hogy a tankötelezettség csökkentése miatt százezren már a 8. évet sem végzik el.

Az én családtámogatási csomagomban első helyen a gyerekes családok kilakoltatásának leállítása volna. Aztán a befagyasztott családi pótlék emelése, a rendes oktatás, a továbbtanulási lehetőségek bővítése a mostani szűkítés helyett, hosszabb tankötelezettség, a szegregáció tilalma, újra adómentes cafeteria az iskolakezdési támogatáshoz.

Na de ki mondta, hogy ez az én csomagom? Hogy mindnyájunk csomagja?


Megosztás

1 hozzászólás

  • RUDI says:

    AZ ORSZÁG NEM A AZ ORBÁN ,ÉS A KDNP TULAJDONA —-A FEKETÉVEL ELKERITETT VÁRKERT A DEMOKRÁCIA HALÁLRA ITÉLTÉLÉSE —-A BECSÜLET ,ÉS IGAZSÁG SÁRBA TIPRÁSA ——A MULT RENDSZER ÁLANDO
    MOCSKOLÁSA —-A MAI, SÁTÁNI KONCEPCIOVAL ELÉRT ,VÁLLASZTÁSI CSALÁSSAL FÉLREVEZETETT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK ELLENI KIZSÁKMÁNYOLÁS A MAGYAR NEMZET —MAGYAR NÉP ELLEN ELKÖVETETT LEGALJASABB BÜN –A JEGYZET TÖRTÉNELEM SZINPADÁN —–ILYEN ALJAS NEMZET ELLENES —A MAGYAR NÖK —ÉS ANYÁK ELLEN ELKÖVETETT ELMEHÁBORODOTT FÉRFI LEG ALANTASABB GYALÁZKODÁSA —–EGY ELMEHÁBORODOTT ÁMOKFUTÁSA ,,FIZETETT BÉR PICSÁVÁ LEZÜLLESZTENI A NÖI NEMET —–EZ AZ ORSZÁG NEM EGY …..EMBERI KURVATELEPI GAZDASÁG—– BÉRFASZOKKAL

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés