Legyünk mindannyian kis Szent Istvánok, mondá Semjén Zsolt

Közzétéve ekkor: 2019 augusztus 19. 14:17

Lázár Gergő  

Semjén Zsolt már ünnepi lázban ég, ezért is mondhatott ennyi baromságot így hétfő délután. Semjén arra kérte a magyarokat, hogy mindenki váljék kis Szent Istvánná és építse a hazát. Hogy milyen eszközzel vagy milyen formán, az sajnos nem derült ki ezen nagyszerű beszédből. Mindenesetre építkezzünk! A miniszterelnök-helyettes szerint csak akkor van megmaradás számunkra, ha mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a magyar nemzet részei vagyunk. Ha nem vagyunk büszkék, akkor vélhetően németekké vagy szlovákokká válunk, ezért jó lesz odafigyelni.

Emellett Semjén ismét elsütötte azt a marhaságot, miszerint nincs még egy nemzet, amelynek arányait tekintve annyi Nobel-díjas tudósa lenne, mint a magyarságnak. Ez olyannyira nem igaz, hogy azon a listán, ahol az egyes országok lakosságát figyelembe véve rangsorolják a Nobel-díjak számát, Magyarország mindössze a 15. a listán. Jó lenne már végre ezen a téren is tájékozódni!

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott hétfői díjátadón, az Országházban.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: akkor folytatjuk Szent István országépítő nagy művét, ha mindenki megteszi a saját helyén azt, ami az ő speciális küldetése. 

“Ha mindenki a saját helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik, akkor tudjuk folytatni Szent István király országépítő művét” – fogalmazott. A politikus hozzátette: egy kis létszámú nemzet számára csak akkor van megmaradás, ha minden tagjában benne él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni.

Nincs még egy nemzet, amelynek uralkodóháza annyi szentet adott volna a katolikus egyháznak, mint az Árpád-ház, vagy arányait tekintve annyi Nobel-díjas tudósa lenne, mint a magyarságnak – mondta Semjén Zsolt. (MTI)

kolozsvaros.com


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés