Lázár János a CPAC színpadán: Márki-Zay egy illegálisan pénzelt, Soros-párti

Közzétéve ekkor: 2023 május 5. 15:32

alvóügynök

A miniszter szerint az illegálisan finanszírozott liberális ügynökök a magyar szuverenitás ellen vívták harcukat a választások idején, hogy újabb szövetségest szerezzenek a háborún nyerészkedők táborának.

A magyar baloldal „illegális” amerikai támogatását tette Lázár János építési- és közlekedési miniszter a CPAC Hungary, az amerikai jobboldal éves nagygyűlésének második budapesti fórumán elhangzott pénteki már-már kampánybeszédnek ható felszólalása központi üzenetévé.

Az amerikai konzervatív dzsemborin a miniszter ironikusan kijelentette, hogy nem irigykedik a magyar ellenzék Amerikából érkező támogatására, viszont azzal szemben például a CPAC budapesti rendezvénye átlátható és tisztességes támogatásban részesült. A magyar belpolitikába történt példátlan beavatkozásnak nevezte ugyanakkor, hogy a magyar baloldali pártok – szerinte – bújtatott módon kaptak támogatást külföldről.

A külföldi liberális befolyásolási kísérlettel szembeni fellépéshez pedig Lázár János ki is adta a jelmondatot:

„Tegyük újra naggyá a hazafiasságot!”

Noha Lázár különösen ügyelt arra, hogy beszédében egyszer se ejtse ki Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének és a 2022-es választások ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének nevét, mégis egyértelművé tette, hogy „legyőzte Soros György magyar ügynökét”.

MTI / Illyés Tibor

Kifejtette: az, hogy a saját választókerületében, Hódmezővásárhelyen győzte le tavaly áprilisban az ellenzéki kormányfőjelöltet, hatalmas helyi, vidéki győzelem volt abban a háborúban, amit a magyar baloldal vívott – szerinte – a magyar szuverenitás ellen.

Lázár arról is beszélt, hogy miután Márki-Zay-t megválasztották polgármesternek, „az alvóügynök felébredt”, és a helyi érdekekkel szemben azonnal idegen megbízói érdekeit kezdte érvényesíteni a városban. Majd jött az újabb jelmondat:

„A rosszban mindig a liberálisok a legjobbak.”

Lázár szerint a liberálisok ellen vívott közdelemnek mindig van helyi, az országos és globális szintje, ezért a siker csak úgy lehetett teljes, hogy Orbán legyőzte a liberálisokat országosan, míg ő legyőzte az „ügynököt” helyben. Tehát helyi szinten is meg kellett vívni a harcot, hiszen győztesnek csak alulról lehet maradni, bár nyerni lehet felülről is.

MTI / Illyés Tibor

A helyi ügyek fontosságát hangsúlyozva kijelentette, hogy az elitizmus teret nyit az ellenfélnek. „Az ellenfél olyan, mint a gáz, mindig betölti a rendelkezésre álló helyet” – mondta, hozzátéve:

„Legyünk jelen a hétköznapokban, ne csak öltönyünk legyen, hanem terepruhánk is. Nekem is van egy zöld dzsekim, mert öltönyből nem lehet választást nyerni.”

Lázár szerint fontos, hogy az emberek lássák: „mi vagyunk a garancia arra, hogy semmilyen döntés nem születik nélkülük, és nincs konzervatív fölény választói érdekképviselet nélkül”. Ha eközben a liberális média populistának nevezi a konzervatívokat, azt szerinte el kell viselni, hiszen szerinte „jobb ma egy konzervatív populista, mint holnap egy impotens liberális kormány”.

Magyarország nem a legerősebb, a leggazdagabb ország Európában, ezért a legokosabbnak kell lennie – hangsúlyozta Lázár. A politikai hit, a tudás szükséges, de nem elégséges a győzelemhez, kell mellé gazdagság, védelmi kapacitás és hadsereg is – fogalmazott. Orbán Viktor miniszterelnök régebbi kijelenését ismételve jelezte:

„A békéhez is erőre van szükség.”

A miniszter szerint „erőt kell mutatni, hogy béke lehessen, hiszen háborút csak a liberálisok akarnak, a tömegek viszont békét szeretnének”. A háború költséges, és ezt nem az emberek akarják megfizetni. Ehhez azonban Lázár szerint tenni kell, ezért általa pragmatistának nevezett jelmondattal zárta beszédét: „Segíts magadon, és Isten is megsegít!”

 
 
 
 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés