Kövér őrsége drága ruhákat kap: 90 ezer az esőkabát

Közzétéve ekkor: 2022 december 6. 11:30

Az Országgyűlési Őrség egyenruháinak beszerzésére szóló szerződés módosításáról ír a Hvg.hu. Sapkából és zokniból többet, ingből, nadrágból kevesebbet akarnak. De nem akármilyen zoknikról van szó, egy pár vastag zokni például 6600 forint, egy díszzubbony 244 ezer, egy esőkabát pedig 90 ezer forintba kerül.

OGY – Új parancsnok az Országgyűlési Őrség élén
Budapest, 2022. február 28. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k), Tóth László Tibor országgyűlési vezérőrnagy, az Országgyűlési Őrség nyugdíjba vonuló parancsnoka (b) és Lisoczki László országgyűlési dandártábornok, az Országgyűlési Őrség új paracsnoka az őrség parancsnokváltó ünnepségén a Parlament Kupolacsarnokában 2022. február 28-án. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás

A 2020-ban kötött, eredetileg idén szeptemberben lejáró szerződést nemrég egy évvel meghosszabbították. „A tervezettnél lassabb amortizáció miatt a beszerzendő ruhadarabok számát is módosították”, írja a lap, ami szerint nem drágultak, de így is meglehetősen magasak:

  • “többfunkciós” kabát: 127 882 Ft

  • esővédő kabát: 90 411 Ft

  • zokni (vastag): 6 604 Ft

  • bakancs 52 070 Ft

  • társasági zubbony: 244 348 Ft

  • társasági köpeny: 231 140 Ft

  • társasági téli cipő: 67 691 Ft

De a több tucat tétel között van még ing, nadrág, nyakkendő, aláöltözet, kesztyű, sál, szoknya, derékszíj és sapka.

Az Országgyűlés Hivatala a drága holmikkal kapcsolatban annyit írt, hogy uniós eljárásban, nyílt közbeszerzés alapján szerződtek, “a nyertes ajánlatban szereplő ellenértékekkel”. A bruttó 177,7 millió forintba került a “gardróbfrissítésnek” eddig a 63 százalékát fizették ki.

klubradio.hu

 
 
 
 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés