Kövér László: A baloldal árulása miatt szabták így a határokat Trianonban

Közzétéve ekkor: 2020 június 3. 11:00

birom  BIROM

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúban arról beszélt, hogy nem tartja őszintének a főpolgármester Trianon századik évfordulója alkalmából tett kezdeményezését, illetve hogy a magyar baloldal újra és újra rátámad a saját nemzetére.

Kövér az évforduló apropóján adott nyilatkozatban kijelentette, a trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája. Úgy vélte:

“először vérrel, utána az ország kétharmadával fizettünk amiatt, hogy komolyan vettük, miszerint mi vagyunk a keresztény Nyugat védőbástyája.

A mostani évfordulón a trianoni döntést követő egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni, hangsúlyozta Kövér, hozzátéve: arra, hogy egy halálraítélt ország és nemzet nemcsak él, hanem a szétszakított részek külön-külön és együttesen is olyan teljesítményt tettek le a világ és azon belül Európa asztalára, amely jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.

“A jövőt illetően pedig hinni kell az egy isteni örök igazságban

– fogalmazott.

A kormány nemzetpolitikai teljesítményét és külpolitikáját dicsérő interjúban Kövér László kitért arra is:

“a magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet.

A házelnök azt is mondta, a mai balliberális politikusokban nincs meg a nemzet iráni elkötelezettség. Szili Katalin MSZP-ből való távozásával a nemzeti gondolat képviselete a baloldalon lezártnak tekinthető – tette hozzá.

Karácsony Gergely kezdeményezését, amelyben egyperces megállásra kérte a fővárost a diktátum aláírása időpontjában, nem tartja őszintének. Szerinte a baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a „balliberális lóláb”. Mint mondta, Karácsony Gergelyt is ebbe a csoportba sorolja. A harmadik részt a „megveszekedett nemzetgyűlölők”, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat alkotja, akik gyakorlatilag tőrőlmetszett utódai az 1919-es bolsevistáknak.

Fotó: Ajpek Orsi / Index

Arról, hogy van-e eredménye a szigorított házszabálynak, azt mondta: az elmúlt időszakban szoros és átvitt értelemben is csökkent a zaj, a patkóban ülők fegyelmezettebben hallgatják a másik oldal képviselőit. Reméli, ez egy jó tendencia kezdete. A házszabály szigorításán túl ebben talán benne van az is, hogy az előző ülésszak parlamenti rendbontásainak, „a tévészékházban bemutatott vásári komédiának” negatív volt a visszhangja.

“Az ellenzéki képviselők akcióira még a kormánnyal kritikus szavazók többsége sem volt vevő

– mondta. Kövér ugyanakkor továbbra is eléggé vevőnek tűnik az ellenzéki témára, hiszen még az évfordulós interjút is azzal fokozta:

A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉS SORÁN TANÚSÍTOTT ELLENZÉKI MAGATARTÁST IS KRITIZÁLVA PÁRHUZAMOT VONT AZZAL, AMIT AZ 1919-ES BALOLDAL CSINÁLT A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTT.

Szerinte ugyanaz a logika:

“Pontosan ugyan az zajlik, mint amit az 1919-es baloldal csinált a két világháború között a Trianonban megcsonkított, halálraítélt Magyarországgal. Ugyanaz a logika: az Orbán-kormány megbuktatásáért az ország tönkretétele, sárba tiprása, az uniós források elvétele sem drága a mai ellenzéknek és nemzetközi támogatóinak – mennél rosszabb a magyar embereknek, annál többen fordulhatnak szembe a kormánnyal.

Kövér nem állt itt meg, arról beszélt, az ellenzéki pártok tíz éve nem tudnak jobb és hitelesebb programmal, illetve személyiségekkel versenybe szállni, viszont „egyre elviselhetetlenebb kínt jelent számukra” a hatalmon kívüli lét.

“Ráadásul – úgy tűnik – mennél reménytelenebb a helyzetük, annál inkább a legsemmirekellőbb figurák kerülnek felülre. Az, hogy Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, akivel szemben 2010 előtt a mai ellenzék egy része létrejött, s akinek programja maga a nemzetárulás, az mindent elmond

– fogalmazott a házelnök.

Index


Megosztás

14 hozzászólás

 • városlakó says:

  Kövér niemand ! Tettünk mi magyarok eleget azért, hogy Trianon bekövetkezzék ! Bajszos Laci vaze’, – a hozzátok
  nagyban hasonlító akkori országvezetés nemzetpolitikája hozta meg számunkra a 100 éve tartó nemzeti gyászt.

 • Névtelen says:

  Elme futtas minden ember meg elekezik

 • Kövér says:

  Történészek végre kiderítették, kik a valódi felelősök Trianonért.

  Kun Béla
  Karácsony Gergely
  Soros György

 • Isten segitségével! says:

  Ez a baromság kritikát sem érdemel!
  ÉLJEN A FIDESZ-KDNP DR ORBÁN VIKTOR KIVÁLÓ MINISZTERELNÖKÜNK VEZETÉSÉVEL!

 • Névtelen says:

  mintha mostanaban hangoztatnak hogy mi vagyunk a kereszteny Europa vedobastyaja mivel megallitottuk a migransokat.A tobbi amit mondott egy nagy katyvasz

 • városlakó says:

  Minden eddigi hozzászólóval mélységesen egyetértek ! Ez az ember egy mocskosszájú agresszív barom.

 • mafitwo says:

  Ez egy orbitális nagy barom. A cimboráival együtt.

 • Névtelen says:

  EZ A ROHADÉK KÖVÉR LÁSZLÓ EZ MÉG AZ O1G NÉL IS ALJASABB HAZAÁRULÓ TOLVAJ GAZEMBER!!!!

 • Névtelen says:

  LÁTSZIK A VÁLASZTÁSOKON HOGY LAJTMENETBEN VAN A FIDESZ , A FŐVÁROST ELVESZTETTE ÉS VIDÉKEN SEM MERNEK VÁLASZTÁST TARTANI ,MERT MINDENÜTT VESZÍTENEK !!! NA EZÉRT KELL A TEJHATALMAT FENNTARTANI HOGY NE LEGYEN VÁLASZTÁS ÉS HAZUDHASSANAK TOVÁBB A GYENGEELÉLYŰ HÍVŐKNEK !!!

 • Hazáját SZERETŐ MAGYAR! says:

  ROHADÉK KÖVÉR LÁSZLÓ EZ A NEVED HAZAÁRULÓ TOLVAJ GAZEMBER VAGY NÉZZ A TÜKÖRBE ÉS KÖPJED MAGAD LE REMÉLI A NÉP MINDENÉRT FIZETNI FOGSZ!!!!!!!

 • egy nem felejtő ! says:

  köteles laci egy aljas ember ! Volt már mindencsak akasztott ember nem ! Az előző rendszert is kiszolgálta, egy gerinctelen alak !

 • Pataky. says:

  Emlékeim szerint, megemlékezéskor a FIDESZ vonult ki a parlamentből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés